Värillä on väliä - miltä sinun kevääsi näyttää?

Värit sekä niiden yhdistelyssä käytetty rytmi, suhde ja dynamiikka vaikuttavat selvästi mielialoihimme. Kevät – kesäaikaan siirtyminen, pääsiäinen, vappu ja äitienpäivä. Jokaiseen hetkeen liittyy omanlaisensa värimaailma. Vallilan graafinen suunnittelija Emmi Tuppurainen tarkastelee värienvaikutusta visuaalisen suunnittelijan silmin.

”Kesäaika tarkoittaa minulle värien kirkastumista, pääsiäisenä sävyt ovat kaikkea keltaisen ja vihreän väliltä. Vappuna muistan kaikki pastelliset ilmapallosävyt ja äitien päiväksi siirrytään hempeään pinkkiin”, paljastaa Emmi. Vallilan laajasta mallistosta Emmi mainitsee energisen Saara Kurkelan suunnitteleman Hulda-pussilakanasetin piristämään kevät aamuja.

Hulda pussilakanasetti

Valon määrän lisääntyessä tiettyjen värien merkitykset korostuvat jokaiselle henkilökohtaisella tasolla kummuten kokemuksistamme, kulttuurista sekä symbolisista merkityksistä. Toiset pitävät energisistä väreistä, toisille taas rauhalliset ja neutraalit sävyt tekevät kodin. Hillitymmän sisustustyylin vaalija saattaisi olla onnellisimmillaan graafisen Kiira-pussilakanasetin peittelemänä.

”Huomaan talven tullen hakeutuvani lämpimien, mausteisten sävyjen ja pehmeiden pintojen ympäröimäksi. Keväisin taas saapuu vihreän ja luonnonmateriaalien kausi myös sisustukseeni, runsain eri sävyin sekä materiaalein tuomaan raikkaan kevät ilman myös sisätiloihin”, Emmi kertoo. 100% puuvillasta valmistetut Kodikas- ja Kantikas-sarjojen tuotteet keittiöön ja olohuoneeseen, sekä roosan sävyinen Palmu-viskoosimatto toisivatkin kontrastia muutoin luonnonsävyistä ammentavaan sisustukseen.

Vallilan mallistosta löytyy kukka-aiheita moneen makuun. Kukka-aiheet voi tuoda kevätsisustukseen pitkäikäisempänä elementtinä esimerkiksi Suunnittelija Tanja Orsjoen pimentävällä Miranda- verholla, joka auttaa myös pitkiin palauttaviin aamu-uniin, vinkkaa Emmi.

”Muistathan, että keltaisen eri sävyt voivat piristää tässä hetkessä, tuoda tekemiseen luovuutta ja iloa. Nauti siitä ruokana hedelmissä, sävyinä maalatessa, materiaalien kautta sisustaessa sekä valona ulkoillessa. Nyt on enemmän kuin tärkeää pysyä virkeänä!”