Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

 

Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun avulla.

Suomi oli toipumassa raskaista vuosikymmenistä, sodasta, lamasta ja köyhyydestä. Kun muotoilu ja sisustus pikkuhiljaa pääsi valloilleen, siirryttiin Vallilallakin silkkikutomosta sisustus- ja painokankaisiin. Rudolf Berner kokosi tiimiinsä kulttuuri- ja taidealan ystäviään: Zoltan Popovits, Edward Terzibasiyan ja Howard Smith ryhtyivät suunnittelemaan sisustuskankaita.

Monikulttuurinen yhteisö eri taidealoilta loi tuolloin pohjan Vallilan kuosisuunnittelulle suurine kuvioaiheineen ja näyttävine printteineen. Yksi menestyneimmistä mallistoista oli Howard Smithin painokangaskuosit.

60-luvun alussa Suomeen muuttanut Smith tuli kuvataiteen alalta ja painokankaat olivat hänelle jotain uutta. Howard Smith teki tunnetuksi Vallilan painokankaat ja omaleimaisen kädenjäljen suurilla kuoseillaan, joista vuoden 1968 kokoelman Makeba on ollut tuotannossa eri versioina tähän päivään saakka. Hän on luonut myös Vallilan logon, keramiikkaa Arabialle sekä useita veistoksia julkisiin tiloihin.

Katso Nina Pulkkisen lyhytdokumentti: Howard Smith

Howard Smithin suunnittelemia rakastettuja ja klassikon aseman saavuttaneita kuoseja ovat Dixie, Makeba, Hellekesä ja Kukkatarha.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3