Elämä ei perustu vain yhden totuuden varaan, vaan meitä on joka lähtöön. Maailma perustuu erilaisten ihmisten yhteistyöhön, toistemme ymmärtämiseen ja suvaitsevaisuuteen. Ja suuret ja rohkeat oivallukset syntyvät usein ajatuksista, joita aluksi pidetään hulluina.

Ihmiset

Haluamme edistää ihmisten hyvinvointia koko arvoketjussamme

Ihmiset

Meille on tärkeää edistää henkilöstömme osaamista ja hyvinvointia sekä kohdella kaikkia tasa-arvoisesti.

Haluamme, että jokainen voi tulla meille töihin omana itsenään, työn ja vapaa-ajan suhde pysyy tasapainossa, eikä työ kuormita liikaa. Edistämme näitä tavoitteita erilaisilla koulutuksilla ja panostamalla esihenkilötyöhön. Lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman työterveyden palveluja sekä henkilöstöetuja liikuntapalveluihin. Käymme säännöllisesti kehityskeskustelut ja vuosittaisen henkilöstökyselyn avulla seuraamme henkilöstömme työtyytyväisyyttä, jotta osaamme kehittää toimintaamme oikeaan suuntaan. 

Mutta vastuumme ihmisistä ulottuu laajemmalle kuin vain omaan henkilöstöömme. Meidän tehtävänämme on huolehtia, että myös yhteistyökumppanimme ja toimittajamme kohtelevat henkilöstöään hyvin. Panostamme pitkäaikaisiin kumppanisuhteisiin ja käymme säännöllistä dialogia kumppaniverkostomme kanssa tavoista toimia ja tehdä liiketoimintaa. Edellytämme, että kumppanimme sitoutuvat meidän toimittajien eettisiin ohjeisiin (Supplier Code of Conduct), jotka noudattavat amfori BSCI:n periaatteita, joiden tavoite on parantaa työolosuhteita kansainvälisissä toimitusketjuissa. Olemme jäsen amfori BSCI:ssä. Lisäksi riskimaiden kumppaniverkostoamme auditoidaan säännöllisesti kolmansien osapuolien toimesta. Amfori BSCI:n lisäksi hyväksymme SA8000:n ja Sedexin SMETAn mukaiset auditoinnit. Jos auditoinneissa ilmenee poikkeamia, käymme ne kumppaniemme kanssa läpi ja sovimme yhdessä korjaavista toimenpiteistä.

Tuotteet ja tuotanto

Lisäämme vastuullisempien materiaalien osuutta tuotteissamme

Tuotteet ja tuotanto

Meille tärkein ja tuloksellisin tapa toteuttaa vastuullista liiketoimintaa on vaalia ajatonta suunnittelua ja designia. Se varmistaa, että tuotteitamme voi käyttää pitkään. Tämän lisäksi panostamme laatuun, joka mahdollistaa pitkän käyttöiän. Seuraamme säännöllisesti reklamaatioprosenttiamme, jotta voimme varmistua tuotteidemme laadusta. 

Tekstiilialan ympäristövaikutuksista leijonanosa tulee materiaaleista. Tämän takia tavoittelemme aina kasvavaa vastuullisempien materiaalien osuutta materiaalivalinnoissamme. Tekstiilialalla yleisesti hyväksytyn luokituksen mukaan näihin lasketaan mukaan:  

  • Kierrätysraaka-aineet 
  • Ekologiset luonnonkuidut, kuten pellava ja hamppu 
  • Vastuullisempi puuvilla: GOTS, Better Cotton -puuvilla, Reilu kauppa 
  • Kestävät muuntokuidut, esimerkiksi lyocell (Tencel, Ecovero) 
  • Uudet materiaalit, esimerkiksi puukuitupohjaiset materiaalit 

Näiden materiaalien käyttäminen vähentää vaihtoehdosta riippuen esimerkiksi materiaalin tuottamiseen tarvittavaa energia- tai vesimäärää, raaka-aineen viljelystä aiheutuvaa maaperän rasitusta tai värjäämiseen tarvittavaa energia- tai vesimäärää.  

Puuvillan osalta olemme sitoutuneet Better Cotton Initiative -aloitteeseen tukeaksemme vastuullisemman ja oikeudenmukaisen puuvillan viljelyä. Vallila sitoutuu yhdessä Better Cottonin kanssa kehittämään puuvillan viljelyä maailmanlaajuisesti. Better Cotton -puuvillatuotteet hankitaan mass balance järjestelmän kautta, joten se ei välttämättä sisällä Better Cotton-puuvillaa. Better Cottonin periaatteiden mukaisesti viljelty puuvilla vähentää mm. torjunta-aineiden käyttöä ja mahdollistaa korkeammat tuotot viljelijöille.  

Materiaalivalintaan vaikuttaa aina tuotteen käyttötarkoitus, minkä takia materiaalivalinnat ovat tärkeä osa suunnitteluprosessia jo ihan ensimetreiltä alkaen.  

Lisäksi haluamme lisätä kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöä tuotteissamme sitä mukaan, kun niitä markkinoille tulee, jotta osaltamme voimme edistää alalle tarvittavan suljetun kierron syntymistä.  

Ilmasto ja ympäristö

Etsimme uusia keinoja ympäristö-vaikutustemme pienentämiseksi

Ilmasto ja ympäristö

Edistämme omalta osaltamme toimia, jotka hillitsevät ilmastonmuutosta ja luontokatoa sekä suojelevat vesistöjä ja vähentävät vedenkulutusta. Näihin kaikkiin voimme vaikuttaa materiaalivalinnoillamme, joita kuvasimme tarkemmin osassa.

Lisäksi pääkonttorimme ja suuri osa myymälöistämme käyttävät tällä hetkellä uusiutuvaa sähköä. 

Tavoitteenamme on myös vähentää pakkauksissa käytettävän muovin määrää ja edetä myös tätä kautta kohti pienempiä ympäristövaikutuksia.  

Asettaaksemme riittävän kunnianhimoisempia tavoitteita vedenkäytöllemme ja luontokadon estämiselle, meidän täytyy ymmärtää vielä paremmin oman toimintamme ja arvoketjumme vaikutus näihin tekijöihin. Tätä varten olemme käynnistämässä kehitysprojekteja ja tavoitteenamme on asettaa näille alueille tavoitteet viimeistään vuoden 2025 aikana.