Vallilan valloittavat kaupunki- ja kotiseutukuosit

Vallilan valloittavat kaupunki- ja kotiseutukuosit

Kietoudu päiväunille omaan lempikaupunkiisi pussilakanan muodossa tai ripusta pala kotiseutuasi seinälle kangastaulussa. Voit myös siemailla aamukahvit kesämökkisi terassilla kauniista mökkimaisemamukista. 

Vallilan mittava kaupunki- ja maisemakuosisarja on kasvanut ja komistunut entisestään SS18 Kevät/Kesä-mallistomme myötä. Kuosisuunnittelijamme reissasivat ympäri Suomea kynän, kameran ja uteliaan mielen kanssa. Näistä kesäretkistä syntyi 7 uutta kaupunkikuosia: Forssa, Hanko, Lappajärvi, Olavinlinna, Sipoo, Viikki ja Tampere. Kuosit Aurajoki, Bulevardi, Jyväskylä, Oulu, Rauma ja Pori Jazzien keinuvasta rytmistä inspiroitunut Jazz saivat kauniit uudet väritykset.Saamme tänne Vallilaan paljon ehdotuksia, toiveita ja palautetta kaupunkikuoseistamme ja kuuntelemme palautteen sanoja uteliain mielin ja korvat höröllä. Kun laskee mukaan kaikki Suomi-kuosimme ja näkymät maailmalta, sadan paikkakuosin raja ei siinnä enää kovin kaukana! Tietyt suositut kuosit ovat jatkaneet elämäänsä yli usean sesongin, saaden uusia kauniita värityksiä. Tästä yksi oiva esimerkki on Pohois-Pohjanmaan helmi Oulu, joka sai täksi kaudeksi tyylikästä harmaata ja raikasta limeä yhdistelevän värityksen.

Kaupunkikuosit esiintyvät monipuolisessa sisustustuotteiden kimarassa verhoista mattoihin ja pussilakanoista keittiötuotteisiin, ihania mukejamme unohtamatta. Voit vaikkapa siemailla aamukahvia Lappajärvi-mukista ja melkeinpä nähdä silmiesi edessä avautuvan välkehtivän järvinäkymän ja idyllisen mummonmökin.  

Kurkistetaan kuosinäkymiin! Suunnittelija Tanja Orsjoen Forssa-kuosissa katsojan hurmaa Ankkalammin puiston ihana vehreys ja runsas kukkaloisto. Tanjalla on sukujuuria Tammelassa ja suvun kesäpaikka, isoäidin kotitalo, sijaitsee siellä. Näin suunnittelijoistamme juuri Tanja tarttui Forssa-aiheeseen. Tanjan Hanko-kuosi puolestaan vangitsee tuon merellisen kaupungin rauhoittavan hiekkarantanäkymän. Sinivalkoista Hanko-kuosia katsoessa mieli tyyntyy ja sielu lepää.

Suunnittelija Matleena Issakaisen Lappajärvi ikuistaa näkymän suunnittelijan lapsuuden kesien maisemista. Kaunis puumökki, taidokkaat valkoiset ikkunanpielet, puutarhan kasvi- ja kukkaloisto ja taaempana näkyvä sininen järvi: kuosi tuo palan Etelä-Pohjanmaata sisustukseen kauniilla tavalla.Matleenan Olavinlinna taas vie katsojan ja sisustajan Itä-Suomeen. Kuosissa komeilee Savonlinna, veden ympäröimässä kalliosaaressa sijaitseva keskiaikainen linnoitus. Mahtavan linnan jykevät muurit osaisivat varmasti kertoa kiehtovia tarinoita vuosisatojen saatossa koetuista jännittävistä hetkistä ja mittelöistä. Kuosin tunnelma on sekä vangitseva että seesteinen.

Suunnittelija Riina Kuikan Sipoo ja Viikki huokuvat vehreyttä ja luonnonrauhaa: ensimmäinen on tunnelmaltaan seesteinen peltomaisemakuosi ja jälkimmäinen taltioi Koillis-Helsingin kaupunginosan puut ja luonnonläheisyyden. Suunnittelija Riina poimii usein inspiraatiota kuosiluomuksiinsa juoksulenkeiltään. 

Eveliina Netin kuvitustyylillä toteutettu Tampere-kuosi syntyi kotimaanturistin, eli Eveliinan, päiväretkestä Pirkanmaalle. Eveliina fiilisteli Tampereen eri kaupunginosia ja ikuisti keskeiset paikat, alueet ja maamerkit kankaalle. Kuosista voikin bongata lukuisia tuttuja maamerkkejä ja nähtävyyksiä Pyynikin näkötornista Pispalan puutaloihin ja korkeuksia kohti kurottavaan Näsinneulaan. Kuosia katsoessa huomaa pian, että kartan mittakaava on kuvitteellinen.

Kaupunki- ja maisemakuosilliset tuotteet ovat myynnissä Vallila.fi-verkkokaupassa sekä yhdeksässä Vallila-myymälässämme. Tuotteet sopivat oivallisesti myös lahjaksi vaikkapa ystävälle tai sukulaiselle, joka tällä hetkellä asustaa ulkomailla ja jolla on luja tunneside tiettyyn paikkaan kotimaassa. 

Nappaa suosikkikuosisi talteen!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3