Vallila ja 12 sisustusunelmaa: Sirinanin koti – leidien illanviettoja ja kauneutta

Vallila ja 12 sisustusunelmaa: Sirinanin koti – leidien illanviettoja ja kauneutta

Yllätys! Sitä se oli, kun Anna ilmoitti rakkaan ystävänsä mukaan Vallilan sisustusunelmaprojektiin. 

Astutaan peremmälle sisään Sirinanin, eli Pönin, kotiin Vantaalla. Hyllyjen ja senkin päällä on valokuvia, joista hymyilee valloittavan hurmaavasti Tommi, Sirinanin 6-vuotias poika. Sirinanin kotimaa Thaimaa näkyy kotona lukuisissa sukulaisten kuvissa, keittiön maustehyllyllä ja erityisesti monessa ihanassa tavassa, kuten lämpimässä vieraanvaraisuudessa.Täällä, kivivuorelaisen kerrostalokaksion keittiössä, kokoontuu myös "Hei me ollaan ladyja" -kaveriporukka, johon kuuluu Sirinanin ja Annan lisäksi viisi hyvää kaveria: Johanna, Heli, Nina, Mari ja Hanna. Anna kertoo porukasta:

– Meidän seitsemänhenkinen kaveripoppoo on istunut monet aasialaiset ruokailuiltamat Pönin luona. Kaikilla meillä on erilaiset työt, haaveet ja ihmissuhteet. Yhteistä meillä on kuitenkin samanlainen huumori ja sellainen yhteenkuuluvuuden tunne. Aina on hauskaa ja mistä vain voi jutella tässä leidiryhmässä. Meidän kokoontumisille ei ole verrattavissa olevia tapahtumia!

Annasta ja Sirinanista tuli parhaita ystäviä vuosia sitten yhden joululoman aikana. Kaikki muut heidän porukastaan olivat lähteneet muualle pyhienviettoon, ja ainoastaan he kaksi olivat jääneet pääkaupunkiseudulle.

– Sirinan laittoi viestiä, että lähdenkö hengailemaan ja vastasin, että todellakin! Istuimme mun autossa aluksi hetken hiljaa, mutta sen jälkeen juttua ja iloa on riittänyt, kohta jo 15 vuotta!

Ystävyys on lujittunut festarireissuilla, salibandypelimatkoilla ja tietysto keittiössä. Yksi ystävysten yhteinen unelma oli vierailla yhdessä Sirinanin kotikylässä Uttaraditissa Thaimaassa. Reissu maaseudulle toteutui nyt huhtikuussa. Yhtenä tuliaisena kotikeittiöön kantautui makea papaija, joka pääsee osaksi illan menuta. 


Anna sai idean Sirinanin ilmoittamisesta mukaan sisustusunelmaprojektiin, koska hän halusi ilahduttaa ystäväänsä, joka ansaitsi jotakin kivaa ja kaunista. 

– Halusin ilahduttaa Pöniä tällä tempauksella, hän ansaitsee tämän! Hän on usein puhunut, että haluaisi sisustaa kotinsa, kun vaan olisi enemmän aikaa ja rahaa. Tästä pääsevät nauttimaan niin perhe, kyläilevät sukulaiset kuin ystäväporukkamme aina, kun kokoonnumme yhdessä syömään.

Katso video Pönin kotoa Vallilan YouTube-kanavalta! 

Raikkautta ja viehkeitä kuoseja keittiöön, Tommille kiekkosisustus 

Sirinanin kodin sydän, keittiö, puettiin kauniin koristeelliseen Naimakauppa-kuosiin sekä näyttävään Adalmiina-kukkakuosiin. Molemmat Vallilan Kevät 2017-malliston kuosit ovat syntyneet Vallilan kuosisuunnittelija Tanja Orsjoen luovuudesta ja kynästä. Viehkeät vaaleansiniset Naimakauppa-keittiötekstiilit ja -sisustustyynyt tuovat tilaan raikkautta ja runsasta kaarevien muotojen ilottelua. Naimakauppa-leipäkorista kurkistavat kauniit violetit kevätkukat. 
Poimutetut Adalmiina-verhot ja ikkunasta näkyvä tuulessa liehuva sinivalkoinen lippu muodostavat kauniin kombon: kuosisuunnittelija Tanja Orsjoki suunnitteli elegantin ruusukuosin onnittelukukiksi 100-vuotiaalle Suomelle. Verhoja koristavat taidokkaan yksityiskohtaisesti piirretyt ruusut. 

Lattialle asentajamme Saana levitti vaaleanpunaiset Hamina-räsymatot. Raikkaat käsinpunotut puuvillamatot tuovat keittiöön henkäyksen kaunista kevättä, iloista väriä ja ryhdikkyyttä.

Tommin huonetta pääsivät komistamaan kiekkoaiheiset sinivalkoiset Ysiviis-verhot sekä pussilakanat sekä rytmikäs Sakari-matto. 
– Tosi hyvät, kuului naurava arvio. Vuonna 2017 Vallila toteuttaa 12 sisustusunelmaa - työllä, tuella ja tekstiileillä. Etsimme joulu–tammikuussa avoimen haun kautta ympäri Suomea monimuotoisia perheitä ja vahvoja yhteisöjä, jotka kaipasivat apua muutosprojekteihinsa. Dokumentoimme jokaisen muutoksen sanoin, kuvin tai videoin. Tervetuloa tutustumaan kohteisiin blogissamme!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3