Sisustamalla kauniimpia unia

Sisustamalla kauniimpia unia

Hyvä uni on monien eri asioiden summa, joista yksi on kutsuva ja raikas nukkumisympäristö. Lakanoilla, tyynyillä ja tekstiileillä luot makuuhuoneesta rentouttavan ja houkuttelevan tilan, johon on mukava vetäytyä nukkumaan. Tee makuuhuoneestasi nukkumakeidas, jossa unen on helppo tulla.

Tiedäthän sen tunteen, kun pujahdat puhtaisiin lakanoihin ja sileä kangas hivelee ihoa? Laadukkaat lakanat eivät ole nyppyläisiä tai karheita, vaan tuntuvat mukavilta. Vallilan aluslakanat ja pussilakanat ovat materiaaliltaan pehmeää 100% puuvillaa. Sileät lakanat eivät hankaa ja katkaise unta. Kuviolliset pussilakanat tuovat myös hyvän mielen. Vallilan syksyn 2019 mallistosta löytyykin monta rauhoittavaa, ilahduttavaa ja veikeää pussilakanakuosia – kauniit maisemat, monenlaiset eläimet ja iloiset kukkakuviot johdattelevat unen hyviin mielenmaisemiin.


Valon määrä huoneessa vaikuttaa myös siihen, kuinka saat unta. Kesäaurinko tai talvella katuvalaistus voivat häiritä nukkumista. Siksi huoneen pimentäminen kunnollisilla pimennysverhoilla on tärkeää. Valitse muuhun sisustukseen sopiva yksivärinen verho tai kuviollinen katseenvangitsija. Sinisen ja vihreän värimaailmat luovat levollisen ympäristön, mutta muillakin väreillä voit luoda omanlaisesi rauhoittumisnurkkauksen. 

Myös huoneen lämpötila, ilmastointi ja äänet vaikuttavat unen laatuun. Pidä viileinä talviöinä torkkupeittoa lähettyvillä, niin voit tarvittaessa lisätä lämpökerroksia. Kuumina kesäöinä taas pelkkä lakana riittää peitteeksi. Matoilla, verhoilla ja seinävaatteilla edesautat sitä, etteivät muun asunnot äänet kantaudu makuutilaan.



Kun aamu koittaa, on aika peitellä petivaatteet päiväpeiton alle. Päiväpeitto suojaa sänkyä likaantumiselta ja katseilta. Kun valitset sisustukseen sopivat pussilakanat ja pidät peitot aseteltuina päivisin, et välttämättä tarvitse päiväpeittoa – mutta muista silloin pitää ruoanmurut ja roskat poissa sängystä, jotta ne eivät häiritse seuraavan yön unia. Lisää sängylle pari tyylikästä sisustustyynyä ja makuuhuoneesi houkuttelee sinua myös päiväsaikaan.

Nukutaan hyvin!

Takaisin blogiin
  • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

      Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

  • Iki-ihanat kukkakuosit

    Iki-ihanat kukkakuosit

    Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

  • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

    SS2022: Värillä on väliä

    Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3