Rohkeutta joulukattaukseen

Punainen, vihreä, kultainen ja hopea ovat perinteisiä joulun värejä. Tuo tänä vuonna uutta väriä joulun sisustukseesi tai kokeile rohkeita kuoseja joulupöydässäsi. Tässä Vallilan vinkit joulupöydän koristukseen.

Pöytäliina luo pöydän tunnelman

Pöytäliinalla aloitat kattauksen luomisen. Luonnonläheinen Lidia  tuo rohkeasti väriä pöytään ja on oiva valinta kokeilunhaluiselle. Punasävyinen Passion on perinteikkäämpi ja se sopii nostalgiseen esillepanoon. Graafinen Havu on moderni, hienostunut kuosi, joka sopii hillitympään joulupöytään.

Ompele Vallilan kankaista haluamasi mallinen pöytäliina ja mikäli kaipaat pöytäliinalta helppohoitoisuutta, valitse tekstiilimäinen vahaliina. Vahaliinat saa nopeasti pyyhittyä puhtaaksi ja ne pysyvät ryhdissään läpi juhlapyhien.

Persoonallisuutta kattaukseen

Jouluna pöytään nostetaan parhaat lautaset ja kulhot. Sinivalkoiset Poseidon Ajaton -astiat ovat hyvä kontrasti harmonisen pöytäliinan kanssa tai hauska piriste muuhun väriskaalaan. Musta-valkoiset Kerttu-astiat taas sopivat graafisempaan ja pelkistetympään kattaukseen.

Lautasliinoilla korostat haluttuja värimaailmoja

Valitse lautasliinan väri kattauksen värimaailman mukaan. Piristä punaisella valkoista tai tasapainota harmaalla värikästä kattausta. Vallilan Formula-kangasta on saatavilla monia eri värivaihtoehtoa. Ompele kankaasta monivuotiset ja ekologiset lautasliinat, joista on iloa useampana vuonna. Myös Vallilan keittiötekstiileillä tuot kattaukseen väriä.

Viimeistele kattaus luonnonmateriaaleilla

Kun astiat ovat paikoillaan ja lautasliinat taiteltu, on aika viimeistellä kattaus koristein. Hyödynnä joulukuusesta karsittavat alaoksat ja sujauta havut lautasliinan väliin. Kuivata leikattuja appelsiininviipaleita pöydän pieniksi piristeiksi sekä tuoksumaailman luojiksi. Kerää ulkoa maanomistajan luvalla sammalta, puun tuohta tai käpyjä somisteeksi. Myös yrteillä tuot pöytään tunnelmallisia tuoksuja ja aitoa luonnon tuntua.

Nyt pöytä on katettu ja joulun juhlinta voi alkaa!