Rohkeutta joulukattaukseen

Rohkeutta joulukattaukseen

Punainen, vihreä, kultainen ja hopea ovat perinteisiä joulun värejä. Tuo tänä vuonna uutta väriä joulun sisustukseesi tai kokeile rohkeita kuoseja joulupöydässäsi. Tässä Vallilan vinkit joulupöydän koristukseen.

Pöytäliina luo pöydän tunnelman

Pöytäliinalla aloitat kattauksen luomisen. Luonnonläheinen Lidia  tuo rohkeasti väriä pöytään ja on oiva valinta kokeilunhaluiselle. Punasävyinen Passion on perinteikkäämpi ja se sopii nostalgiseen esillepanoon. Graafinen Havu on moderni, hienostunut kuosi, joka sopii hillitympään joulupöytään.

Ompele Vallilan kankaista haluamasi mallinen pöytäliina ja mikäli kaipaat pöytäliinalta helppohoitoisuutta, valitse tekstiilimäinen vahaliina. Vahaliinat saa nopeasti pyyhittyä puhtaaksi ja ne pysyvät ryhdissään läpi juhlapyhien.

Persoonallisuutta kattaukseen

Jouluna pöytään nostetaan parhaat lautaset ja kulhot. Sinivalkoiset Poseidon Ajaton -astiat ovat hyvä kontrasti harmonisen pöytäliinan kanssa tai hauska piriste muuhun väriskaalaan. Musta-valkoiset Kerttu-astiat taas sopivat graafisempaan ja pelkistetympään kattaukseen.

Lautasliinoilla korostat haluttuja värimaailmoja

Valitse lautasliinan väri kattauksen värimaailman mukaan. Piristä punaisella valkoista tai tasapainota harmaalla värikästä kattausta. Vallilan Formula-kangasta on saatavilla monia eri värivaihtoehtoa. Ompele kankaasta monivuotiset ja ekologiset lautasliinat, joista on iloa useampana vuonna. Myös Vallilan keittiötekstiileillä tuot kattaukseen väriä.

Viimeistele kattaus luonnonmateriaaleilla

Kun astiat ovat paikoillaan ja lautasliinat taiteltu, on aika viimeistellä kattaus koristein. Hyödynnä joulukuusesta karsittavat alaoksat ja sujauta havut lautasliinan väliin. Kuivata leikattuja appelsiininviipaleita pöydän pieniksi piristeiksi sekä tuoksumaailman luojiksi. Kerää ulkoa maanomistajan luvalla sammalta, puun tuohta tai käpyjä somisteeksi. Myös yrteillä tuot pöytään tunnelmallisia tuoksuja ja aitoa luonnon tuntua.

Nyt pöytä on katettu ja joulun juhlinta voi alkaa!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3