Reetta Pelli x Vallila – Essu

Helppo essu etutaskulla ja ristiin menevillä olkaimilla. Essu on nopea ja aloittelijaystävällinen projekti, joka valmistuu yhdessä osassa. Jos kokeilet ohjeita ja jaat siitä kuvia somessa, muista tägätä #diyvallila #myvallila

Tarvikkeet:

Kangasta 1 m

Ompelukone

Kankaaseen sopivaa lankaa

Lataa kaava täältä!

  1. Leikkaa kaavan mukaan essu, sekä tasku (40 cm x 25 cm suorakulmio) ja olkaimet 2 kpl mittojen mukaan (11 cm x 80 cm nauha)
  2. Käännä reunat koko essun mitalta tuplakäänteelle n 1 cm levyisesti (ensin kerran sisäpuolelle ja käännä sitten vielä toisen kerran = kangas on kolmin kerroin) ja kiinnitä reunat paikoilleen nuppineuloin. Ompele suoralla ompeleella koko essun mitalta.
  3. Seuraavaksi lisätään tasku. Käännä taskun yläreuna tuplakäänteelle n 2 cm ja ompele se kiinni nurjalta puolelta.
  4. Kiinnitä tasku haluamaasi paikkaan keskelle essua oikea puoli päälle: käännä taskun sivu- ja alareunat kaksin kerroin sisäpuolelle ja kiinnitä tasku nuppineuloin paikalleen. Tällä tavalla kankaan raakareuna jää taskun sisäpuolelle ja tasku on siisti päältä. Ompele tasku kiinni suoralla ompeleella (HUOM älä ompele taskun yläreunaa kiinni) mahdollisimman läheltä taskun reunaa.
  5. Olkaimet: Prässää olkaimen taitokset silitysraudalla ompelun helpottamiseksi. Käännä olkaimen molemmat reunat kaksin kerroin olkaimen keskikohtaan ja silitä taitokset. Käännä lopuksi koko olkain kaksin kerroin ja silitä napakaksi.
  6. Ompele suoralla ompeleella olkaimen reunat kiinni mahdollisimman läheltä reunaa. Päättele olkaimen päät siksak ompeleella, ompele siksak ommelta edestakaisin muutamaan otteeseen siten että päät ei pääse purkautumaan.
  7. Asettele olkaimet paikoilleen essuun: Kiinnitä ensin olkaimet essun yläreunaan ja vie ne sen jälkeen vastakkaiselle puolelle ristiin. Kiinnitä olkaimet ensin nuppineuloin, kokeile päälle ja säädä olkainten pituus itselle sopivaksi. Kuvan essussa n 70 cm pitkät olkaimet.
  8. Ompele olkaimet kiinni essuun: ompele pieni neliö olkaimeen, jotta se kiinnittyy tukevasti
  9. Silitä essu ja olet valmis!

 

Vallilan kankaita voi ostaa kaikista muista myymälöistä paitsi Vallila Helsinki Outletista. Kangasvalikoima vaihtelee myymälöittäin. Katso myymälöiden yhteystiedot sekä aukioloajat täältä.