Rasmus Tikkanen for Vallila ulkona nyt!

Rasmus Tikkanen for Vallila ulkona nyt!

Taiteilija Rasmus Tikkasen luonnonläheisiä ja merellisiä maalauksia nyt Vallilan kodin sisustustuotteissa! Kuosit ovat ammentaneet inspiraationsa Rasmuksen kiinnostuksesta metsän mystisiä villieläimiä kohtaan sekä meren liplatuksesta purjeveneiden siintäessä horisontissa. Tämä odotettu yhteistyö on osa Vallilan syysmallistoa. Katso alta, mitä Rasmus tuumasi mallistosta, sen suunnittelusta ja paljasti hieman kesäsuunnitelmiaan. 

Hei, Rasmus! Mikä inspiroi malliston suunnitteluun?

Suomen luonto inspiroi valtavasti, on se sitten metsän mystiset villieläimet tai meren liplatus ja purjeveneet horisontissa. Koko tämän pandemian ajan Suomi itsessään on inspiroinut joka päivä enemmän.

Suosikkikuosisi mallistosta? 

Vaikea laittaa omia töitä tärkeysjärjestykseen, ne ovat kaikki omanlaisensa prosessin tuotoksia, mutta muistan kun sain idean "Infinite Deer” -kuvaan, jossa peuralla kasvaa sarvet niin isoksi ja monihaaraiseksi, että lopuksi on vain pimeys. Pidän siitä, koska se voi edustaa valon ääretöntä voimaa, kuin myös pimeyttä – kaksi vastakkaista, toisiaan täydentävää perusvoimaa.

Millaista yhteistyön tekeminen Vallilan kanssa on ollut? 

“Yhteistyö Vallilan kanssa on ollut ihanan vapaata ja rentoa. Olen saanut aidosti ajatella laatikon ulkopuolelta ja tuoda omaa taiteellista näkemystäni kuoseihin. Tämä näkyy lopputuloksessa – on upeaa, että lopputulos on erilainen, kuin mikään muu vastaava.

Rasmuksen kesävinkit 

Kesäsuunnitelmasi – miten ja missä vietät kesäsi?

Vietän kesän suurimmaksi osaksi omalla mökillä Tammisaaren ulkosaaristossa. Saaressa on täydellistä uida ja kalastella lasten kanssa, tehdä hyvää ruokaa, veistellä ajopuista pieniä veistoksia ja suunnitella uutta kuvataidetta.

Suosikkikesäkohteesi?

Helsingissä kesän parhaimmistoa on retki Liuskaluodolle syömään Skifferin Liuskat. Ruoat voi ottaa vaikka mukaan ja mennä syömään jylhille kallioille ja katsoa avomerelle. Uusi suosikkini on myös kesäinen Tammisaari! Ihastuttavaa vanhaa arkkitehtuuria ja satama, joka jotenkin muistuttaa sekoitusta New Orleansia, San Fransiscoa tai jotain Cape Codin pieniä satamia.

Teetkö paljon retkiä ja seikkailuja?

Rakastan seikkailuja. Edellinen ammattini lumilautakuvaajana vei minut monelle unohtumattomalle seikkailulle maailman vuorille Japanista Chilen Andeille. Viimeisin upea retki Suomessa oli Kallbådan majakalle, joka oli kuin Galapagossaarilta. Hylkeet uivat sadoissa joka puolella ja ryömivät melkein majakkaan sisään. Saaren lähelle ei saa mennä ilman lupaa, mutta pääsin kuvaamaan sinne ystävieni Hiiohoi -yrityksen kanssa, jotka järjestävät yhdessä seikkailija Veikka Gustafssonin kanssa elämysmatkoja majakalle. Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä Kallbådaan, sillä arvomme lanseerauksen kunniaksi Hiiohoi – Elämyksiä merellä -paketin, jossa voit voittaa upean elämyksen saaristossa 8 hengelle. Osallistu arvontaa tästä ja täytä sivustolta löytyvä lomake.

Mitä odotat loppukesältä?

Tämä keskikesän valo on mahtavaa, mutta odotan kyllä jo pimeneviä iltoja, kun voi istua myrskylyhdyn äärellä villapaita päällä ja kuunnella luonnon ääniä.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3