Puuvillahankintojemme vaikutuksia vuonna 2019

Puuvillahankintojemme vaikutuksia vuonna 2019

Olemme olleet Better Cotton Initiative -järjestön jäseniä vuodesta 2018. Better Cotton Initiative on maailman suurin puuvillantuotannon kestävää kehitystä edistävä järjestelmä, jonka tavoitteena on tehdä puuvillantuotannosta parempaa viljelijöille, ympäristölle sekä koko toimialalle.

Vuosi 2019 oli ensimmäinen kokonainen vuosi, jonka olimme järjestön jäseninä, ja voimme raportoida tuloksiamme. Katso alta vuoden 2019 luvut ja mitä ne tarkoittavat käytännössä.

Puuvilla

Tavoitteenamme ensimmäisenä vuonna oli hankki yli 50 % puuvillasta Better Cotton -puuvillana. Vuoden 2019 kokonaisluku oli 85 % eli ylitimme tavoitteemme reippaasti! Käytännössä hankintamme tarkoittaa:

 1. Arviolta 201 kg vähemmän torjunta-aineita hankkimamme Better Cottonin ansiosta
 2. Hankkimallamme Better Cotton puuvillalla säästettiin viime vuonna arviolta 313 431 429 litraa vettä.
 3. BCI viljelijät saivat arviolta 108 245 € enemmän voittoa hankkimallamme Better Cottonilla. BCI viljelijät saavat lisätuloja monista eri syistä, usein kasvaneiden satojen vuoksi. Lisäksi optimoitu kasteluvesien, torjunta-aineiden, ja synteettisten lannoitteiden käyttö lisää tuottoja.
 4. Better Cotton hankintamme tarkoittivat 781 hehtaarin vastuullista puuvillanviljelyä
 5. Hankintamme mahdollistivat 440 maanviljelijän koulutuksen kestävään puuvillanviljelyyn

 

Jatkuva tavoitteemme on hankkia yli 80 % puuvillastamme Better Cottonin kautta ja mahdollistaa puuvillan entistä parempi viljely.

 

Lue lisää Better Cottonista täältä

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3