Provinssi on ihmisten, Suomen suven, kimalluksen ja musiikin juhlaa

Provinssi on ihmisten, Suomen suven, kimalluksen ja musiikin juhlaa

Törnävänsaari, Seinäjoki

Leiskuvat ja taianomaisesti väritetyt yöperhoset ottavat festarikävijät vastaan heti Provinssin pääportilla. Perhosten siivissä leiskuu pinkkiä, oranssia, turkoosia, keltaista ja persikkaa. Yötanssi-designin on taiteillut Vallilan kuosisuunnittelija Matleena Issakainen. Matleenalle Provinssi on kesän tärkein, tutuin ja rakkain festari, ollut jo 16-kesäisestä lähtien. Matleenan mökkimaisematkin ovat tunnin autoreissun päässä Seinäjoelta, idyllisen Lappajärven seesteisessä huomassa.

Maagiset ja mystiset festariyöperhoset liitelevät ja levittävät siipensä ympäri festarialuetta: sisääntuloporttien lisäksi perhoskuosiin on puettu kolme pitkää festariaitaa ja päälavan kolmikerroksinen miksaustorni.

Vallilan kuosisuunnittelija Matleena (oik.) loi Yötanssi-perhoskuosin. Suunnitteluassistenttimme Miia Puustinen avusti aluesomistusten suunnittelussa. 

Perhos-design riemastuttaa myös Provinssin virallisessa festarikangaskassissa. Yötanssi-kassi hehkuu kahdessa värityksessä, viehkeässä lilassa ja loimuavan oranssina. Malliston viimeiset kassit ovat myynnissä festarialueen merchandise-pisteellä ja viimeisiä kappaleita viedään, joten käy nappaamassa omasi, jos haluat viimeistellä festari-lookin tyrmäävällä perhos-designilla!

Luvassa festariraporttia vehreältä Törnävänsaarelta ensimmäiseltä päivältä eli torstailta. Alkuiltapäivästä miellyttävä lämpö hellii poskia ja sielua. Festarijuhlijoiden kasvoilla loistaa kesä ja vapaus, ja monen kasvoilla kimmeltää myös säkenöivä glittermeikki: hehkuva kimallus nostaa ihanasti juhlafiilistä. 

Glitternisti loihti upeat ja säkenöivät glitter-koristeet Vallilan kesän 2018 festaripromokuviin.

 Provinssi tarjoaa herkkuja kaikille aisteille. Lauri Tähkä tunnelmoi päälavalla iltapäivän aluksi: Mua tähtitaivas täällä kuuntelee. Vähän myöhemmin samaisella stagella JVG vetää kentän täyteen, kyllä tarkenee. Lainehtivasta yleisömerestä päätellen avajaispäivän kävijämäärä hipoi ennätyslukemia.Aisti-iloihin liittyen: festarialue tarjoaa myös paljon taide-elämyksiä ja suorastaan pursuaa erilaisia taideteoksia. Festarialue onkin kuin yksi iso tilataidenäyttely. Lähes kaikki taideteokset on luotu kierrätysmateriaaleista. Yksi näyttävistä teoksista on taiteilija Landys Roimolan Valas ”52”: teoksen nimi viittaa oikeaan Tyynen valtameren syvyyksissä elelevään ja 52 herzin taajuudella laulavaan yksinäiseen valaaseen. Vaaleanpunainen ja lila ilmassa leijuva Provinssi-valas herättelee ajatuksia esimerkiksi maapallon jäteongelmasta ja roskan muuttamisesta kauneudeksi. Landyksen toinen teos, näyttävä Norsu, toivottaa juhlakansan tänäkin vuonna tervetulleeksi alueelle. Törnävänsaarelta löytyy myös paljon muita kierrätysmateriaaleista loihdittuja taideteoksia, myöskin joessa seisova robottihahmo ja jättimäinen puinen lintu, joka on laskeutunut keskelle festarialuetta kuin avaruusalus toisesta galaksista.Yksi iso festari-ilo on tietysti herkuttelu, ja sitä varten kannattaa suunnata ruokaelämysten runsaudensarveen ravintola-alueelle. Sieltä löytyy niin eteläpohjalaisia antimia, maailman makuja, mehukkaita vartaita kuin mummolan kotoisia annoksia.

Illan edetessä keltaisten UB-sadetakkien määrä lisääntyy ja sade yltyy. Mutta juhla jatkuu, aina lauantai-yöhön asti.Kiitos Provinssi 40 v. ja onnea komeista pyöreistä!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3