Parade ja narsissit

Parade ja narsissit

Parade on ilon, onnen, vapautumisen ja tasa-arvon kuosi. Sen upeat värit pääsevät pääsiäisenä loistoonsa. Parikseen Parade sai kauniit keltaiset narsissit sekä helmililjat Poseidon-astioissa.

 Tarvikkeet:

 • leikkonarsisseja
 • matalahko astia, esim. Poseidon Rehti kulho
 • kanaverkkoa
 • teippiä
 • kukkasakset tai terävä veitsi imupintojen leikkaamiseen
 • metallileikkurit
 • työhanskat kanaverkon työstöön
 • kylmää vettä
 • Vahakangas Parade

Valmistelu 

1. Leikkaa kanaverkosta käyttämäsi astian suuaukkoa reilusti suurempi pala. Taita kanaverkon raakareunat varovasti tasaisemmaksi. Muista työhanskat! Taittele verkosta varovasti pallomainen muoto. Mallaa verkkoa astiaasi, se saa asettua hieman napakasti ja tulla jopa reunan korkeuden yli. Huomioithan, että verkon raakareunat saattavat naarmuttaa huokoisen astian pintaa, mikäli niitä ei taittele tasaisemmaksi.

 2. Asettele verkkopallo astiaan ja teippaa se hyvin kiinni. Asetelman teko on helpompaa, mikäli verkko pysyy napakasti paikallaan. Varmista, että astian reunat ovat kuivat ja teipin materiaali astian pintaan tarttuvaa. Voit teipata verkon kiinni astian suuaukkoon nähden sivummalta, jotta keskelle astiaa on mahdollista asetella kukkaa.

 3. Kaada astiaan kylmää vettä

 4. Huuhtele narsissien varsista mahdollinen hiekka pois. Puhdas vesi auttaa kukkia jaksamaan pidempään

 5. Mikäli narsissit ovat kovin nuppuisia, anna niiden juoda vettä rauhassa, kunnes kukat avautuvat. Huomioithan, että tämä saattaa viedä useammankin päivän, mikäli kukat ovat todella nuppuisia.

Asettelu

 1. Aloittaessasi, muista päättää teetkö asetelman katsottavaksi vain edestä päin vai katsotaanko sitä joka suunnalta. Muista käännellä asetelmaa työstön aikana!

 2. Asettele narsisseja yksi kerrallaan astiaan verkkoa tukirakenteena hyödyntäen. Huomioithan, että ensimmäiset varret eivät välttämättä löydä vielä oikeaa asentoansa astiassa. Mitä enemmän varsia verkkoon asettelee, sen paremmin uudet varret saavat tukea. Ensimmäisenä aseteltujen kukkien asentoa voi matkan varrella korjailla.

 3. Muista leikata jokaiseen varteen uusi imupinta. Narsisseille sopii tasainen imupinta, jotta ne eivät juo liian nopeasti vettä. Viistomainen imupinta kuitenkin helpottaa varren ujuttamista verkon väleihin.

 4. Jotta kanaverkko ei näy lopputuloksessa, muista asetella kukkaa myös hyvin lähelle pohjarakennetta. Tämä tarkoittaa sitä, että varret leikataan hyvin lyhyiksi. Leikkaa kuitenkin vähän kerrallaan, jotta varsi varmasti yltää veteen saakka. Asettele kukkaa lähelle verkkoa jo asetelman teon alkuvaiheessa. Mikäli olet täyttänyt astian pitkävartisilla kukilla, eivät lyhyet, verkkoa peittävät kukat välttämättä mahdu enää mukaan.

 5. Hyödynnä narsissin kukinnon upea muoto asettelemalla kukkia niin, että niiden “katseet” ovat eri suuntiin. Näin kukinnot tulevat upeasti esille.

 6. Käytä luovuuttasi ja nauti asettelusta! Älä suotta mieti liikaa lopputulosta vaan annan kukan liikkeiden viedä mukanaan.

Valmis!

Vinkki!

Narsissit erittävät varsistaan veteen kirkasta limaa, mikä kiihdyttää muiden lajikkeiden kukintaa. Mikäli tahdot yhdistää narsissin kanssa muitakin lajikkeita, anna narsissien ensin juoda muutama tunti vettä maljakossa ja lisää ne sitten vasta muiden kukkien joukkoon, uusia imupintoja leikkaamatta. Näin toiset lajikkeet kestävät narsissien kanssa pidempään.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3