Virittäydy pääsiäistunnelmaan inkiväärijuomalla. Pohjoismaissa inkivääri on perinteisesti kuulunut jouluherkkuihin, mutta sitä voi käyttää myös raikkaiden kevätjuomien maustamiseen. Monipuolinen inkivääri on sähäkkä ja terveellinen maustekasvi. Poimi tästä helpot ja maistuvat ohjeet pääsiäisen piristäjiksi!
Inkiväärishotti
Ainekset:
140 g inkivääriä
1/2–1 dl hunajaa
1 l vettä
1 kpl sitruuna
Valmistusohje:
1. Kuori inkivääri ja raasta se karkeaksi raasteeksi kulhoon. Lisää hunaja.
2. Kiehauta vesi ja kaada se inkiväärin päälle. Sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Siivilöi juoma ja purista sitruunamehu joukkoon.
4. Säilytä juoma kannellisessa astiassa jääkaapissa.
5. Nauti shottilasillinen (noin 4 cl) aamuisin. Inkiväärishotti säilyy kylmässä hyvänä noin kaksi viikkoa. Juoma riittää kahdeksi viikoksi kahdelle henkilölle.
Raikas inkiväärijuoma neljälle
Ainekset:
170 g tuoreita mintunlehtiä
120 g inkivääriä
120 g hunajaa
3,5 dl kiehuvaa vettä
1,5 dl sitruunamehua
5 dl kylmää vettä
Jääpaloja
Tuoreita mintunlehtiä
Sitruunaviipaleita
Valmistusohje:
1. Yhdistä hienonnettu minttu, inkivääri ja hunaja kulhossa.
2. Lisää kiehuvaa vettä ja anna hautua 30 minuuttia.
3. Siivilöi juoma lasikannuun ja painele aineksista ylimääräinen neste pois.
4. Lisää sitruunamehu ja kylmää vettä, jotta voit mitata 4 kupillista.
(Voidaan valmistaa päivää aiemmin. Peitä ja jäähdytä.)
5. Täytä lasit jääpaloilla ja kaada juoma.
6. Koristele mintunlehdillä ja sitruunaviipaleilla.
7. Tarjoile.
Lämmin inkiväärijuoma
Ainekset:
5 dl vettä
4–6 viipaletta tuoretta inkivääriä
1 ½ rkl vaaleaa luomusiirappia
Valmistusohje:
1. Mittaa aineet kattilaan
2. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 15 minuuttia.
3. Kuumenna tarvittaessa ja siivilöi ennen tarjoilua.
4. Nauti!
Kuva: ikkunassa Traditio Fancy -kankaasta valmistetut salusiinit ja etualalla Vintti-kangasta.