Osa 2. Opitaan yhdessä 

”Puhutaan vastuullisuudesta” on uusi blogisarjamme, jossa pohdimme mitä vastuullisuus tarkoittaa Vallilassa tässä ajassa ja tulevaisuudessa. Pureudumme vastuullisuuden teemoihin ja osa-alueisiin eri näkökulmista käsin.

Vastuullisuuskeskustelu käy vilkkaana ympäristön ja hankintaketjujen osalta, mutta entäpä vastuu asiakkaasta? Meille Vallilassa on ensisijaisen tärkeää, että tuotteemme ovat laadukkaita ja kestäviä. 

Vallilan tuotteiden arvoon vaikuttaa vahvasti suomalainen suunnittelu ja tuotekehitys. Tästä syystä Vallilan tekstiileille on myönnetty Suomen Työn Liiton Design From Finland -merkki.

Haluamme, että tuotteemme ovat turvallisia ja täyttävät ekologiset ympäristötavoitteet ilman haitallisia kemikaaleja. Vallila on kahden vastuullisuutta edistävän järjestön jäsen. Nämä ovat puuvillan viljelyä ja tuotantotapoja kehittävä Better Cotton Initiative (BCI) ja sosiaalista vastuuta kehittävä Business Social Compliance Initiative (BSCI). Yli 90 % tekstiilituotteistamme on ÖkoTex-sertifioituja.

Tutustu vastuullisuusraporttiimme

Koemme, että vastuumme asiakkaasta on ensisijaisen tärkeää. Kehitämme palvelujamme empatiaa ja palvelumuotoilua hyödyntäen. Tuotteidemme laatukehitys on jatkuvaa ja seuraamme tiiviisti aikaa ja uusimpia trendejä. Asiakkaiden aito kuunteleminen ja läsnä oleminen on meille avainasia. Esimerkkinä tästä voidaan mainita, että meiltä löytyy asiakkaidemme toiveesta luotu Vallila 2ndCycle -palvelu, jossa asiakkaamme voivat myydä ja ostaa käytettyjä ja itse tehtyjä Vallila-tuotteita! 

Yhteiskunnallisella toimijalla tulee olla vastuullinen liiketoimintamalli. Vallila panostaakin muun muassa laadukkaaseen kotimaiseen muotoiluun, työllistää työntekijöitä Suomessa ja uskoo läpinäkyvyyteen kaikilla vastuullisuuden osa-alueilla. 

Eli kuinka voin auttaa? Etsitään yhdessä vastuullisia toimintamalleja. Juuri sinä olet meille tärkeä!

***

Vallila on toiminut vallitsevassa pandemiatilanteessa aktiivisesti yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Koemme, että nyt on aika käydä toden teolla töihin ja vetää yhtä köyttä – tukien suomalaista työtä ja yhteistä hyvää.

Olemme muun muassa olleet yhteydessä mediaan ja yhteistyökumppaneihimme, kannustaen heitäkin lähtemään mukaan kotimaisten yritysten auttamiseen tässä haastavassa ajassa. Olemmekin saaneet medianäkyvyyttä STL:n #vastuullisuusteko -kampanjalle. Haluamme tukea jatkossa entistäkin enemmän kotimaisia toimijoita ja auttaa asiakkaitamme tekemään samoin. Ole sinäkin mukana!

Suomalaisen Työn Liitto #vastuullisuusteko