Osa 3. Mitä sertifikaattimme ja standardimme tarkoittavat?

Osa 3. Mitä sertifikaattimme ja standardimme tarkoittavat?

”Puhutaan vastuullisuudesta” on uusi blogisarjamme, jossa pohdimme mitä vastuullisuus tarkoittaa Vallilassa tässä ajassa ja tulevaisuudessa. Pureudumme vastuullisuuden teemoihin ja osa-alueisiin eri näkökulmista käsin.

Tuotepakkaukset, raportit ja viestit vilisevät erilaisia logoja, sertifikaatteja ja muita merkintöjä, mutta mitä ne oikeasti tarkoittavat ja mitä konkreettista hyötyä niistä on? Lue täältä, mitä Vallilan sertifikaatit ja standardit tarkoittavat ja miten ne näkyvät sinulle tehdessäsi ostoksia Vallilassa.

Sertifikaatti on kansainvälinen keino kertoa tuotteen valmistustavasta, sisällöstä, laadusta tai tuotanto-olosuhteista. Luottamuksemme tuotteisiin ei kuitenkaan perustu pelkkiin sertifikaatteihin, mutta niiden avulla on selkeää kertoa, miten takaamme tuotteidemme turvallisuuden sekä vastuullisen hankinnan.

 

Öko-Tex 

Öko-tex standard 100

Öko-Tex on yksi tunnetuimpia tekstiilistandardi-merkintöjä. Öko-Tex Standard 100 merkintä tarkoittaa, että tuotteen jokainen osa, mukaan lukien langat, napit ja muut irto-osat, on testattu haitallisilta aineilta. Tuote, jolla on Öko-Tex Standard 100 merkintä, on siis täysin turvallinen ja allergiaystävällinen! Testit tehdään täysin riippumattomissa tutkituslaitoksissa ja niissä noudatetaan Öko-Texin laajoja testaus kriteereitä, jotka ottavat huomioon valtavan määrän erilaisiä kemikaaleja ja yhdisteitä.  

Lue lisää Öko-Texistä (englanniksi)

Lähes kaikista vuoden 2018 aikana ja sen jälkeen valmistetuista Vallila-tekstiileistä löytyy Öko-Tex Standard sertifikaatti, varmistaen tuotteidemme iho- ja allergiaystävällisyyden.

REACH

REACH logo

Toinen tekstiilien turvallisuuteen liittyvä sertifikaatti, jota edellytämme valmistajiltamme, on nimeltään REACH. Tämä on Euroopan Unionin asetus, joka takaa, että tuotteissa käytettävät kemikaalit ja aineet ovat turvallisia sekä ihmisille, että ympäristölle. Edellytämme kaikilta valmistajiltamme REACH-sertifikaattia: näin takaamme, että tuotteemme ovat ehdottoman turvallisia niin loppukäyttäjille, kuin ympäristölle.

Lue lisää REACH-asetuksesta (englanniksi)

Better Cotton Initiative

BCI logo

Vastuullinen hankinta on yksi vastuullisuutemme peruspilareista. Siksi olemmekin olleet vuodesta 2018 alkaen maailman laajimman puuvillan tuotannon vastuullisuusjärjestelmän, Better Cotton Initiative - aloitteen jäsen. Tuemme näin toiminnallamme ja tuotteillamme työtä vastuullisen puuvillanhankinnan puolesta.

Better Cotton Initiativen tarkoitus on tehdä globaalista puuvillantuotannosta parempaa puuvillan tuottajille, kasvuympäristölle ja koko alan tulevaisuudelle. Aloite yhdistää ihmisiä ja organisaatioita koko puuvillasektorilla pelloilta kauppaan, edistääkseen mitattavaa ja jatkuvaa kehitystä ympäristölle, viljelijöille ja teollisuudenaloille, joilla puuvillaa tuotetaan.

Vallilassa tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattuu BCI-puuvillan osuutta tuotteissamme - saavutimme jo ensimmäisenä vuonna (2018) 50 % tavoitteemme! 

Lue lisää Better Cotton Initiativesta:

Mistä käyttämämme puuvilla on lähtöisin?

Lue lisää BCI -aloitteesta (englanniksi)

amfori Business Social Compliance Initiative 

amfori logo

Vallila liittyi Business Social Compliance Initiativen (BSCI) jäseneksi alkuvuodesta 2019. Aloitteen tarkoituksena on varmistaa, että riskimaiden tehtaissa toimitaan vastuullisesti, BSCI:n periaatteiden mukaisesti. BSCI perustettiin jo vuonna 2003, tavoitteenaan tarjota järjestelmä, jolla yritykset voivat valvoa ja parantaa sosiaalista vastuuta kansainvälisessä toimitusketjussa. BSCI:n järjestelmä perustuu kansainvälisiin sopimuksiin, kuten ILO:n, YK:n ja OECD:n ihmisoikeusperiaatteisiin. BSCI vaikuttaa moniulotteisesti vastuullisten työolojen kehittämiseen toimitusketjuissa tarjoamalla tietoa, koulutusta, vaikuttamistyötä ja suorittamalla auditointeja.

Jäsenyyden myötä pystymme tarkemmin seuraamaan tavarantoimittajiemme sosiaalisen vastuun toteutumista sekä auditointien tuloksia. 

Lue lisää amfori BSCI:stä (englanniksi)

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3