Näkymiä suomalaisten kaupunkien kauneuteen

Näkymiä suomalaisten kaupunkien kauneuteen

Kaupunkikuosit ovat yksi eniten tunteita herättävistä Vallilan kuosikokonaisuuksista. Onhan se sykähdyttävää nähdä oma kotikaupunkinsa ikuistettuna kankaaseen. Vaikka kaupunki ei olisikaan enää oma asuinpaikka, kuvat siitä omassa ikkunassa, pöydässä tai tyynynpäällisessä muistuttavat kotikulmista. Vallila on ottanut tänä syksynä viisi uutta kaupunkikuosia mallistoonsa sekä julkaissut vanhoista, suosituista kaupungeista useita uusia värivaihtoehtoja.

Tampere juhlii 240-vuotissyntymäpäiväänsä 1.10. Juhlavuoden kunniaksi Vallila on julkaissut uuden Tamperetta kuvaavan kuosin nimeltä Koskipuisto. Riina Kuikan suunnittelemassa kuosissa vehreän lehvästön välistä avautuva näkymä kutsuu katsojan rantatörmälle, vaikuttavien kivirakennusten äärelle. Kuosissa näkyvä Tammerkoski puistoalueineen ja rantoineen on yksi Suomen kansallismaisemista. Myös Tampereen Hämeensilta-kuosi on saanut tänä syksynä uuden lisävärin.

Oulu-kankaiden suosio on yllättänyt. Oulu-kuosin sarjaan onkin ilmestynyt syksyllä neljä uutta väriä: nougat, luumu, puna-hopea ja harmaanhopea. Kuosissa näkyy Oulun kauniita maamerkkejä ja nähtävyyksiä: yli 100-vuotias Kauppahalli Oulun torilla, Kauppatorin ympäristön vanhat punaiset varastomakasiinit ja Pikisaaren idyllinen puutalokaupunginosa. Jos makasiinien hirsiseinät osaisivat tarinoida, ne takuulla kertoisivat eläväisiä juttuja torikohtaamisista.

Vallilan suunnittelijat saavat monia pyyntöjä kaupunkikuosien kohteista. Tänä vuonna lappeenrantalaisia on kuultu ja loppukesästä myyntiin pääsikin Lappeenranta-kuosi kahdessa sävyssä. Kankaaseen on nimensä mukaisesti taltioitu näkymiä kaupungilta; satama, satamatori ja historiallinen linnoitus rantapuiston lehmusten katveesta. Suunnittelija Vilma Pelliselle kaupungista tulivat mieleen lappeenrantalaisten rempseä meininki, linnoitus, Saimaa, torikahvilat, Vedyiksi kutsutut lihapiirakat sekä tietenkin sataman ravintolalaivat.

Turkulaisia on hellitty tänä vuonna uudella kuosilla, Matleena Issakaisen suunnittelemalla Rantakadulla, sekä uusien värien tuomisella jo tutuksi tulleeseen Aurajoki-kuosiin. Aurajoen halkoma rantamaisema tuokin kodin sisustukseen palasen historiaa kuvatessaan jokivarsimaiseman vanhoja porvaristaloja. Turusta on aikaisemmin julkaistu myös Turku-niminen kuosi.

Kokkola juhlii ensi vuonna 400-vuotissyntymäpäiväänsä ja Vallila valmistautuu juhliin jo etukäteen. Kokkola-kuosista on julkaistu kaksi eri värivaihtoehtoa syksyn aikana. Matleena Issakainen on koonnut kuosiin kollaasin vanhan puutaloalueen rakennuksista, venevajoista ja puustosta kaupungin läpi virtaavan joen rannoilta.

Vanhasta Raumasta on aikaisemmin julkaistu Rauma-niminen kuosi. Tänä vuonna Rauma on saanut uuden heleän roosan värisen vaihtoehdon. Myös uusi sarjakuvamainen viivapiirroskuosi Raatihuone on tulkinta Rauman kaduilta. Suunnittelija Riina Kuikka on halunnut taltioida kaupungin kauniit yksityiskohdat: mukulakivikadun, historiallisen torin sekä vanhojen puutalojen puuarkkitehtuurin ikkunapielineen ja -puitteineen.

Uusia värejä on ilmestynyt myös Kuopion, Vaasan ja Helsingin Käpylän kaupunginosan kuoseista. Hämeenlinna, Helsingin Bulevardi sekä Poriin sijoittuva Jazz jatkavat valikoimassa.

Kaupunkikuosit ovat aina suunnittelijoiden tulkintoja kaupungeista ja niissä saattaa olla mukana ripaus mielikuvitusta. Mikäli haluat kotiisi näkymiä suomalaisten kaupunkien kauneudesta, valitse ikkunaasi mielipaikkakuntaasi esittelevät verhot tai ompele metrikankaasta haluamasi sisustuselementti. Osasta kaupunkikuoseja on saatavana myös kappa- ja suihkuverhoja, tyynynpäällisiä, kasseja, pussilakanoita ja mukeja.

Tutustu Vallilan kaupunkikuoseihin

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3