Näin sisustat viherkasveilla

Kevään valo tulvii sisään ikkunoista ja päivät kirkastuvat jatkuvasti. Nyt onkin oivallinen hetki miettiä vihersisustamista. Viherkasveilla piristät asunnon ilmettä ja luot harmonisen tunnelman kotiisi. Viherkasvit toimivat ihastuttavina sisustuselementteinä ja tämän lisäksi kasveilla on positiivinen vaikutus sisäilman laatuun. Millaisen tunnelman sinä haluat luoda viherkasveilla? Leikkisän persoonallisen vai rauhallisen harmonisen? Katso vinkit ja inspiroidu!

Olohuoneen näyttävät sisustuselementit

Viherkasvit tuovat lämpöä ja eloa skandinaaviseen, pelkistettyyn olohuoneeseen. Jos sinulla on valoisa asunto, voit täyttää sen kasveilla eri puolilta maailmaa. Voit hankkia olohuoneeseesi yhden ison, kauniin kasvin, josta tulee kotisi katseenvangitsija. Kookkaat kasvit sopivat mainiosti huoneen nurkkiin, jotka muuten jäisivät ilman käyttöä. Voit myös yhdistellä erilaisia kasveja ja ruukkuja näyttäviksi sommitelmiksi.

Makuuhuoneesta rauhaisa keidas

Makuuhuoneessa ei voi koskaan olla liikaa viherkasveja, sillä niillä on rauhoittava vaikutus ja ne auttavat meitä rentoutumaan. Asettele kasvit tuolille tai levittele muutama ikkunalaudalle erilaisissa ruukuissa, jotka toimivat myös sisustuselementteinä ja luovat tunnelmaa.

Leikkisä tunnelma keittiössä

Laittamalla ikkunaan amppeleita saat persoonallisen ilmeen keittiöön. Ripusta kasveja eri korkeuksille ja käytä kokonaisuuden rakentamiseen erilaisia lajikkeita ja ruukkuja. Ikkunalaudalle voit asetella vaikkapa pieniä kaktuksia ja mehikasveja pieniin astioihin.