Monikäyttöinen pussukka vahakankaasta

Monikäyttöinen pussukka vahakankaasta

pussukka vahakankaasta

Vallilan digitaalisten liiketoimintojen päällikkö Piia on innokas käsityöihminen ja saammekin toimistolla säännöllisesti ihastella Piian aikaansaannoksia. Katso Piian ohjeet käytänölliseen vahakankaasta tehtyyn pussukkaan, joka on erittäin monikäyttöinen: koosta riippuen sitä voi käyttää vaikkapa eväspussina, käsityöpussukkana, pyykkikorina tai lelujen säilytyskorina. 

Piia ompelee vahakankaasta

Tarvikkeet: kangasta haluamasi määrä (esim. vahakangasta), nauhaa/nyöriä

 1. Leikkaa kankaasta kaksi samankokoista suorakaitaleen muotoista kappaletta. Jätä noin 1 cm saumavarat sivuille ja pussukan suulle n. 4 cm kääntövara nauhaa varten.
 2. Ompele suorakaitaleen sivut ja alalaita yhteen oikeat puolet vastakkain. Muista tässä vaiheessa aloittaa ja lopettaa ompeleminen n. 4 cm päästä pussin suulta, jotta nauhakujalle jää tilaa.
 3. Kun kaitaleet on ommeltu yhteen, käännä pussi oikeinpäin ja ompele nauhakuja näin: käännä pussin suulta 2 cm kangasta pussin sisäpuolelle. Ompele nauhakuja kiinni kujan alalaidasta, jolloin nauhalle jää sopiva tila kulkea.
 4. Pujota nauha nauhakujasta läpi. Voit pujottaa yhden pitkän nauhan koko pussin leveydeltä tai halutessasi nauha voi tulla pussin molemmilta puolilta ulos.

pussukka luontopolku vahakankaasta

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3