Monikäyttöinen pussukka vahakankaasta

pussukka vahakankaasta

Vallilan digitaalisten liiketoimintojen päällikkö Piia on innokas käsityöihminen ja saammekin toimistolla säännöllisesti ihastella Piian aikaansaannoksia. Katso Piian ohjeet käytänölliseen vahakankaasta tehtyyn pussukkaan, joka on erittäin monikäyttöinen: koosta riippuen sitä voi käyttää vaikkapa eväspussina, käsityöpussukkana, pyykkikorina tai lelujen säilytyskorina. 

Piia ompelee vahakankaasta

Tarvikkeet: kangasta haluamasi määrä (esim. vahakangasta), nauhaa/nyöriä

  1. Leikkaa kankaasta kaksi samankokoista suorakaitaleen muotoista kappaletta. Jätä noin 1 cm saumavarat sivuille ja pussukan suulle n. 4 cm kääntövara nauhaa varten.
  2. Ompele suorakaitaleen sivut ja alalaita yhteen oikeat puolet vastakkain. Muista tässä vaiheessa aloittaa ja lopettaa ompeleminen n. 4 cm päästä pussin suulta, jotta nauhakujalle jää tilaa.
  3. Kun kaitaleet on ommeltu yhteen, käännä pussi oikeinpäin ja ompele nauhakuja näin: käännä pussin suulta 2 cm kangasta pussin sisäpuolelle. Ompele nauhakuja kiinni kujan alalaidasta, jolloin nauhalle jää sopiva tila kulkea.
  4. Pujota nauha nauhakujasta läpi. Voit pujottaa yhden pitkän nauhan koko pussin leveydeltä tai halutessasi nauha voi tulla pussin molemmilta puolilta ulos.

pussukka luontopolku vahakankaasta