Mistä Vallilan käyttämä puuvilla on lähtöisin?

Mistä Vallilan käyttämä puuvilla on lähtöisin?

Vallilassa vastuullisuus tarkoittaa ihmisten ja ympäristön kunnioittamista. Vastuullisuuden periaatteet jakautuvat neljään osa-alueeseen, jotka kattavat tuotteemme, työntekijämme, hankintaketjumme ja ympäristömme. Kohtelemme ihmisiä kunnioittavasti ja luomme tuotteita, joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. Tuemme lisäksi toiminnallamme ja tuotteillamme työtä vastuullisen puuvillanhankinnan puolesta. 

Vallilan tuotteissa käytettävä puuvilla hankitaan eri puolilta maailmaa ja olemmekin sitoutuneet kehittämään puuvillan viljelyä parempaan suuntaan hankintamaissamme yhdessä Better Cotton Initiativen (BCI) kanssa. Liityimme kansainväliseen Better Cotton Initiative (BCI) -aloitteeseen vuonna 2018. Sen tarkoituksena on tehdä parannuksia globaaliin puuvillantuotantoon niin puuvillan tuottajille, kasvuympäristölle kuin koko alan tulevaisuudelle. Aloite yhdistää ihmisiä ja organisaatioita koko puuvillasektorilla aina pelloilta kauppaan asti, edistäen mitattavaa ja jatkuvaa kehitystä ympäristölle, viljelijöille ja niille teollisuudenaloille, joilla puuvillaa tuotetaan.

Kansainvälinen puuvillantuotannon standardijärjestelmä Better Cotton Initiative (BCI) on perustettu vuonna 2005 parantamaan viljelyn ja tuotannon vastuullisuutta tarjoamalla kestävämpiä viljelytapoja puuvillan viljelijöille, ympäristölle ja koko alan tuotantoketjulle. Better Cotton -standardeja hyödynnetään nykyään 24 maassa ja niillä tavoitellaan luonnollisempia tuotantotapoja kouluttamalla viljelijöitä kevyempiin viljelymuotoihin, jotka vähentävät kemikaalien käyttöä ja säästävät vettä.

Paremman puuvillan tuottamisessa on todellisia taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöön liittyviä etuja. BCI-tuottajayhteisöissä on saatu kokea jo konkreettisia muutoksia, etenkin maanviljelijöiden ja työntekijöiden tarinat ovat olleet todella vaikuttavia. Yksi esimerkkitarina on Pakistanista, josta tulevat kaikki Vallila-kokoelman painetut pussilakansetit.

Eroteltua puuvillaa Pakistanissa

Lakanoittemme pehmeä puuvilla viljellään Pakistanissa

Puuvillantuotannolla on tärkeä rooli Pakistanin taloudessa ja se muodostaakin 8,5 % maan bruttokansantuotteesta. Viljelijöiden tulevaisuus on riippuvainen kestävästä viljelystä sekä viljelijöiden, miesten ja naisten, tasa-arvoisesta asemasta toimia ja vaikuttaa alalla. BCI:n tavoitteita kohdemaissa toimeenpanevat kumppanit (BCI IPs) tuovat naisia yhteen Pakistanissa ja tukevat heitä toiminnassa ja pyrkimyksissä kohti kestävämpää viljelemistä.

Yksi BCI:n kenttäfasilitoijaksi ryhtynyt viljelijä Almas Parveen kouluttaa Pakistanissa satoja naisia kestävämmän viljelyn saloihin. Hän on itse noussut ennakkoasenteiden yläpuolelle ja toimii viljelijänä omalla tilallaan Pakistanin maaseudulla. Kestävällä viljelyllä on ollut myös taloudellisia vaikutuksia: koulutuksen ja parempien viljelymenetelmien myötä hänen peltojensa tuotto on noussut 23 % ja tuholaiskarkoitteiden käyttö on vähentynyt 35 % vuoden 2017 aikana. Nyt neljäsataa viljelijää seuraa Almasin esimerkkiä. BCI:n verkostot tavoittavatkin yhteensä 117 500 naistyöntekijää ja 140 naisviljelijää Punjabin Sindhin alueella Pakistanissa. Tutustu Almasin voimaannuttavaan tarinaan:

Female Farmer Becomes a Role Model in Pakistani Cotton Community

Lue lisää viljelijöiden tarinoista ympäri maailmaa:

Better Cotton - Stories from the field

Lue lisää Better Cotton Initiative -aloitteesta

Tavoitteenamme on kasvattaa vastuullisemmin tuotettujen materiaalien osuutta tuotteissamme. Valitsemalla Vallilan tuotteen, tuet vastuullista puuvillantuotantoa Better Cotton -aloitteen kautta.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3