Miltä näyttävät kevään sisustustrendit?

Miltä näyttävät kevään sisustustrendit?

Riina maalaa

Vallila työllistää täysipäiväisesti kuusi tekstiilisuunnittelijaa, joiden kynistä ja siveltimistä syntyy Vallilan keväisin ja syksyisin uudistuva kokoelma. Suunnittelijat ovatkin Vallilan designin perusta, yhdistäen kausien trendejä ja Vallilan rohkeaa tyyliä. Suunnittelijamme Riina Kuikka kertoo, mikä tänä keväänä on pinnalla ja mistä hän itse inspiroituu kevään sisustuksessa.

”Väreistä vihreä jatkaa edelleen suosiotaan. Sen rinnalla erilaiset pastellit, varsinkin vaaleanpunainen, toimivat hyvin. Okra, lila, ruoste ja muut mausteiset, sävykkäät värit nousevat pintaan jopa nyt keväällä.”

Vihreää löytyy kevätmalliston monista eri kuoseista – Riinan suunnittelemissa Ihastus- ja Omenapuu-kuoseissa näkyvät upeasti vihreän kaikki sävyt. Okraa ja ruostetta toistavat esimerkiksi Agila- ja Lähde-matot, tuoden lämmintä kontrastia sisustukseen.

Kevään materiaalit luovat syvyyttä ja tekstuuria sisustukseen, kuten Riina kertoo: "Materiaaleista näen samettiverhojen jatkavan suosiotaan. Lisäksi rouheat luonnonmukaiset materiaalit ovat varmasti nousussa.” 

Jännittävänä yksityiskohtana Riina mainitsee ryijyt, jotka ovat jälleen löytäneet tiensä kotien seinille.

Riina Kuikka Vallila

Kevään malliston yksi kantava teema on graafinen nostalgia, johon Riina kertoo inspiraation tulleen Pariisista: ”Muotokieleen on haettu vaikutteita 1920-luvulta ja erityisesti Art deco -tyylistä. Graafiset kuosit näkyvät vahvasti kevään mallistossa, selkeästi Pariisin tunnelmasta ja taiteesta inspiroituen.” 

Nämä vaikutteet toistuvat esimerkiksi Simpukka- ja Agila-kuoseissa, jotka varmasti löytävät paikkansa kodeista, joissa viehätytään graafisista linjoista.

Suurimmaksi yksittäiseksi trendiksi Riina veikkaa kierrätystä. ”Luksusta on käytetty design, joka pitää arvonsa. Tällainen voi olla myös yksittäinen kulunut arvokas matto – upeat, käytetyt esinelöydöt ovat aarteita. Kierrätys ja vastuullinen kuluttaminen nivoutuvat myös sisustustuotteisiin, niissä saa näkyä kulunut pinta ja eletty elämä.”

Sisustuksessa Riinaa inspiroivat lapsuudenkodin 1980-luvun tunnelmat ja esineet. ”Rottinkiset huonekalut, juuttimatot sekä paperi-, olki ja kaislalamput yhdistettyinä rauhallisiin, mutta intensiivisiin seinäväreihin ovat keväisen sisustukseni perusta.”

 Riina Kuikka Vallila

Lue lisää kevätmallistostamme

Tutustu kaikkiin kevätmalliston tuotteisiin

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3