Miltä näyttävät kevään sisustustrendit?

Riina maalaa

Vallila työllistää täysipäiväisesti kuusi tekstiilisuunnittelijaa, joiden kynistä ja siveltimistä syntyy Vallilan keväisin ja syksyisin uudistuva kokoelma. Suunnittelijat ovatkin Vallilan designin perusta, yhdistäen kausien trendejä ja Vallilan rohkeaa tyyliä. Suunnittelijamme Riina Kuikka kertoo, mikä tänä keväänä on pinnalla ja mistä hän itse inspiroituu kevään sisustuksessa.

”Väreistä vihreä jatkaa edelleen suosiotaan. Sen rinnalla erilaiset pastellit, varsinkin vaaleanpunainen, toimivat hyvin. Okra, lila, ruoste ja muut mausteiset, sävykkäät värit nousevat pintaan jopa nyt keväällä.”

Vihreää löytyy kevätmalliston monista eri kuoseista – Riinan suunnittelemissa Ihastus- ja Omenapuu-kuoseissa näkyvät upeasti vihreän kaikki sävyt. Okraa ja ruostetta toistavat esimerkiksi Agila- ja Lähde-matot, tuoden lämmintä kontrastia sisustukseen.

Kevään materiaalit luovat syvyyttä ja tekstuuria sisustukseen, kuten Riina kertoo: "Materiaaleista näen samettiverhojen jatkavan suosiotaan. Lisäksi rouheat luonnonmukaiset materiaalit ovat varmasti nousussa.” 

Jännittävänä yksityiskohtana Riina mainitsee ryijyt, jotka ovat jälleen löytäneet tiensä kotien seinille.

Riina Kuikka Vallila

Kevään malliston yksi kantava teema on graafinen nostalgia, johon Riina kertoo inspiraation tulleen Pariisista: ”Muotokieleen on haettu vaikutteita 1920-luvulta ja erityisesti Art deco -tyylistä. Graafiset kuosit näkyvät vahvasti kevään mallistossa, selkeästi Pariisin tunnelmasta ja taiteesta inspiroituen.” 

Nämä vaikutteet toistuvat esimerkiksi Simpukka- ja Agila-kuoseissa, jotka varmasti löytävät paikkansa kodeista, joissa viehätytään graafisista linjoista.

Suurimmaksi yksittäiseksi trendiksi Riina veikkaa kierrätystä. ”Luksusta on käytetty design, joka pitää arvonsa. Tällainen voi olla myös yksittäinen kulunut arvokas matto – upeat, käytetyt esinelöydöt ovat aarteita. Kierrätys ja vastuullinen kuluttaminen nivoutuvat myös sisustustuotteisiin, niissä saa näkyä kulunut pinta ja eletty elämä.”

Sisustuksessa Riinaa inspiroivat lapsuudenkodin 1980-luvun tunnelmat ja esineet. ”Rottinkiset huonekalut, juuttimatot sekä paperi-, olki ja kaislalamput yhdistettyinä rauhallisiin, mutta intensiivisiin seinäväreihin ovat keväisen sisustukseni perusta.”

 Riina Kuikka Vallila

Lue lisää kevätmallistostamme

Tutustu kaikkiin kevätmalliston tuotteisiin