Kotoisan1. jakso: Marja Hintikan perheen kesämökin totaalinen muodonmuutos

Kotoisan1. jakso: Marja Hintikan perheen kesämökin totaalinen muodonmuutos

Eilen torstai-iltana starttasi Maikkarilla uusi lämminhenkinen remontti- ja sisustusohjelma Kotoisa. Sarjan kussakin jaksossa nähdään aina yhden kohteen koko sisustusmuutos alkutilanteesta ja -haasteista valmiin lopputuloksen herättämiin tunnereaktioihin. Muutoskohteet ovat koteja, mökkejä ja pihoja ympäri Suomen. Kohteisiin lukeutuvat esimerkiksi Kaija Koon rauhoittumiskeidas, Marja Hintikan perheen kesämökki pihoineen, vanha rintamamiestalo sekä 1970-luvun viboja huokuva vanha kalastusmaja. Kotoisan tiimin muodostavat sisustussuunnittelija Seija Strand meiltä Vallilasta, rakennusammattilainen Ville Heino, pihasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoinen sekä viherrakentaja Niko Lindfors.



Jokainen jakso käynnistyy alkutapaamisella, jossa tutustutaan kohteeseen ja kuulostellaan asukkaiden huolia, unelmia ja toiveita. Sen jälkeen onkin sen aina, että tehonelikko käärii hihat, ottaa luonnospaperit esiin ja ryhtyy hommiin. Luvassa on mieletöntä henkilökemiaa, kutkuttavaa kipristelyä vatsanpohjassa, Suomen suven sääolojen aiheuttamia vastoinkäymisiä, rentoa fiilistä, pelonsekaisia tunteita sekä asukkaiden loppureaktioiden katsojassa aiheuttamaa aitoa iloa – ja tietysti huikeita muodonmuutoksia. Kuvauksissa sattui ja tapahtui kaikenlaista ja yllärikäänteitä piisaa.



Ensimmäisessä jaksossa nähdään julkkispari Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren järvenrannalla sijaitsevan kesämökin ja pihapiirin totaalinen uudistus.

– Me ollaan tosi tiivis perhe. Me tehdään hirveesti yhdessä. Me ollaan täällä mökilläkin ihan hirveästi ulkona, rannassa. Mä ite tykkään laiturista tosi paljon, se on tärkeä. Me rakastetaan olla täällä, Marja kertoo.

Hän jatkaa, ettei tiedä, löysivätkö he mökin vai löysikö mökki heidät. Piha oli lähtötilanteessa värikäs, rehevä ja vähän villiintynyt. Mökin reilun 20 neliön tupa henki suomalaista mökkimaisemaa. Keittiö kaipasi kipeästi laskutilaa, uuni oli pieni sinkku-uuni, ja Marja toivoi helppoa säilytysratkaisua lelupaljoudelle. Raikkautta ja vaaleutta paljon lisää kiitos! Sankareiden ja enkeleiden (kuten Marja kutsuu heitä) on aika päästä hommiin.


Seijan moodboard sisustusta varten.

Ei viedä katsomisen riemua, mutta raotetaan lopputulosta sen verran, että rakas mielipaikkalaituri sai räsymatto-lookin! Remontoitua keittiötä koristamaan valittiin Vallilan mustavalkoiset Kerttu-keittiötekstiilit ja -tuotteet. Pihan nuotiopaikka sai isot ja muhkeat Lakka-koristetyynyt ja upouusi patio veikeitä Satumetsä-tyynyjä. Vaaleaan sauna- ja suihkutilaan sopivat hyvin hillityt Tippa-pyyhkeet, ja yläkerrassa uniin tuudittavat Hiutale-pussikalanat. Vallila on yksi Kotoisan kumppaneista, yhdessä Temalin, Värisilmän, Tiimberwisen ja Green Caren kanssa.



Mikä ihanuus sai Marjan onnesta polvilleen? Kannattaa katsoa! Jakso saattaa aiheuttaa akuutin mökkikuumeen ja takuuvarmasti kylmiä väreitä, hyvällä tavalla. Kotoisa herättelee myös ajatuksia siitä, mikä itselle tekee kodista kotoisan. Kauniit kevätkukat maljakossa, pehmeät sisustustyynyt ja kauniit tekstiilit, ah niin tehokkaat säilytysratkaisut, vai kenties runsas vehreys viherkasvien muodossa.



Kotoisa huokuu iloa ja sydämellisyyttä. Ohjelmaa on luvassa yhteensä 12 jakson verran eli sisustusmuutoksia pääsee ihastelemaan pitkälle kevääseen.

Katso Kotoisan ensimmäinen jakso nyt Katsomosta! Kotoisa MTV3:lla torstaisin klo 20.00. Kotoisia ohjelmankatseluhetkiä!

Kuvat: MTV/Jani Tiihonen, Pyry Antero Photography, Vallila Interior/Henna Soronen
Takaisin blogiin
  • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

      Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

  • Iki-ihanat kukkakuosit

    Iki-ihanat kukkakuosit

    Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

  • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

    SS2022: Värillä on väliä

    Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3