Kotoisan 4. jaksossa taiotaan ihanat tyttöjen huoneet

Kotoisan 4. jaksossa taiotaan ihanat tyttöjen huoneet

Kotoisan neljännen jakson muutoskohde sijaitsee aivan Helsingin keskustan ytimessä, Ruoholahden Villoissa. Alue on kuin tunnelmallinen pieni kylä kaupungin sisällä, jonne voi helposti kuvitella Pepin tai Eemelin juoksemaan ja punomaan juonikkaita leikkejä. Perheeseen kuuluvat 9-vuotias Sandra, 7-vuotias Minea, kolmevuotias Stella sekä äiti Jenni ja isä. Perhe on aktiivinen ja tytöt harrastavat paljon kaikenlaista, Sandra luistelua ja cheerleadingiä ja Minea luistelua ja telinevoikkaa.

Tytöt haluavat uudet huoneet, ja mikä kutkuttavinta, he saavat päättää itse huoneidensa muodonmuutoksesta ja sisustuksesta. Huoneet sijaitsevat kolmikerroksisen talon vintillä. Unelmahuoneessa voi temppuilla, kiteyttää Sandra toiveista tärkeimmän.

Minea ja Sandra aikovat vaihtaa huoneita päikseen: Minean lempijuttu omassa uudessa huoneessaan on ikkunalauta ja haaveena on, että sinne vie tikkaat. Minea haaveilee myös prinsessasängystä, vaaleista väreistä ja tähtilampusta. Sandra puolestaan toivoo matalaa sänkyä, temppujuttuja sekä lisää valoa ja tilaa. Väliovi on myös tärkeä, kumpikin sanoo vahvan ei:n yhteiselle huoneelle. Äiti toivoo myös säilytystilaa sekä lisää korkeutta, jotta tytöt mahtuvat tekemään siltakaatoja ja käsilläseisontoja.


Seijan inspiraatio-moodboard Sandran ja Minean huoneiden sisustuksia varten. 

Unelmien toteutus alkakoon! Puikoissa ovat Seija Strand Vallilasta ja remonttikoordinaattori Ville Heino. Seijan täytyy ratkaista aivan ensimmäiseksi tilankäyttö, eli miten tyttöjen huoneet saadaan toimimaan sekä yhdessä että erikseen. Haastavasta katosta tulee taideteos, Seija lupaa. Seinät maalataan ja kattoa korotetaan. Tavoitteena on myös se, että tila elää, kun tytöt kasvavat. Tähtitaivaan tuiketta, majavaltakunta, muun muassa näitä on luvassa! Tytöt pääsivät valitsemaan suosikkikuosinsa Vallilan showroomilla. Minea ihastui kimallukseen ja softattuihin pastelleihin, Sandra puolestaan vaaleisiin mattomalleihin. 

Tähtien tuiketta, kutsuva maja ja temppurata  

Otetaan hyppy ja voltti kohti valmista lopputulosta. Valmiissa tyttöjen huoneissa valloittavat temppuparatiisi, prinsessakatos, kummassakin huoneessa säkenöivät tähtitaivaat, ilmakasvit ja AirTrack. Tähtitaivaassa piilee myös ihana yllätys ja juju.  

Sängyillä pehmeään unimaailmaan houkuttelevat Vallilan Palsta-pussilakanasetit. Palsta-kuosi on syntynyt muotoilija Mikko Laakkosen kynästä. Mikko kertoo, että Palsta on kuin pitkä rulla riisipaperia, johon hän kokeili erilaisia ideoita ja viivatekniikoita. Mustavalkoinen pussilakanasetti on kiehtova ja tyylikäs. Koristetyynyjä ei voi koskaan olla liikaa, ja mustavalkoiselle sängylle sopivat hyvin väripilkuksi Koivukuja-tyynyt. Levollisempaa tuntua tuovat Harju-koristetyynynpäälliset.


Inspiroidu raikkaista kevätkuoseista!


Kotoisa torstaisin Maikkarilla klo 20. Katso neljä jaksoa Katsomosta! Nyt voit myös hakea mukaan Kotoisan toiselle kaudelle!
Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3