Kotoisan 3. jakso tarjoaa jättimyllerrystä

Kotoisan 3. jakso tarjoaa jättimyllerrystä

Kotoisa-sarjan kolmas jakso tarjoaa suurta myllerrystä, nimittäin turkulaisessa omakotitalossa toteutetaan koko kauden suurin remontti. Kotoisa-sarjassa toteutetaan suomalaisten sisustusunelmia ja unelmaremontteja kodeissa, mökeillä ja pihamailla.

Tämän kertainen kohde on vuonna 1921 rakennettu puutalo, joka on ollut perheen suvussa pitkän aikaa: talo oli alun perin Jonathanin isovanhempien. Talossa asustavat Jonathan, vaimo Tiina, 13-vuotias Otto, 10-vuotias Veikka ja Alfred 2 v. Parin kuukauden päästä kuvausajankohdasta Tiinalla on laskettu aika.

– Aika ahdasta on, naurahtaa Jonathan.

Tiina ja Jonathan ovat rempanneet taloa yhdessä: he ovat vaihtaneet katon, ikkunat, eristeet, julkisivun lankut. Ja lista jatkuu.

– Aikaa ei vain ole, Tiina toteaa.Tehdään alkukartoituskierros. Ruokailutila on valoisa ja iso. Juuri tilan ja avaruuden tunnun perhe haluaakin säilyttää, mutta muuten kaiken saa laittaa uuteen uskoon, lattiasta kattoon. Huoneiden keskinäistä järjestystäkin saa muuttaa. Täällä saa tehdä mitä vaan, sanoo Jonathan. Rohkea mies.

Haaveissa on myös himmentimin varustettu kattokruunu, jonka tunnelmavalaistuksessa voisi vaikka nauttia dinneriä. Paljon erilaisia valaistuksia siis, kiitos!

Tilan tuntu jatkuu suuressa televisionkatseluhuoneessa. Väritoiveena on neutraali, ei shokkivärejä eikä liioin yltiömaalaisromanttista tyyliä. Tiina tiivistää kaikkien yhteisen toiveen, joka on, että kodista tulisi meidän kodin näköinen. Olisi myös ihana, jos talven tullen jalkapohjia hellisi lämmin lattia. Mitä muuta: isompi sohva, toimivampi keittiö, isompi jääkaappi. Keittiön saa ikään kuin pyyhkiä kumilla tyhjäksi ja lähteä puhtaalta keittiöntasolta liikkeelle. Vaaleita sävyjä. Moderniutta. Ja toiminnallisuutta. Talon raamit ovat kunnossa, mutta sisätilat eivät yksinkertaisesti vaan toimi nyt.


Kaikki lähtee

Seuraavaksi Tiina ja Jonathan luovuttavat avaimensa tehokaksikko Seijalle & Villelle ja sitten alkaa tapahtua. Nyt mennään pintaa syvemmälle: on isojen muutosten aika. Huoneet vaihtavat paikkaa, ja moottorisahalla on töitä. Tarvetta on myös suurtehoimurille. Paljastui myös, että lattian alla piili yllätys… Ja keittiössä Seija saa suuren oivalluksen. Kannattaa kurkata Katsomosta, tämä ratkaisu ei välttämättä olisi tullut itselle ensimmäiseksi mieleen.

Seijan moodboard sisustusmuutosta varten. 


Rauhallinen ja yhtenäinen fiilis

Hypätään remontissa aimo harppauksen ja loppukirin verran eteenpäin itse valmiiseen toteutukseen. Muutama poiminta ja herkkupala: Seija halusi lattiaksi aidon tammen oloisen parkettilattian, joka tuo taloon lämpöä ja tunnelmaa. Pitkään olohuoneeseen valittiin mullistava parkettiratkaisu, jolla on myös ekologinen puoli: parketissa on käytetty materiaalia, joka normaalisti menisi hukkaan tuotannossa.Olohuoneeseen tuo pehmeyttä muhkeat harmaat Largo-matot. Nojatuolit verhoiltiin Kvadratin verhoilukankaalla, jota on tilattavissa julkitilapuolemme Vallila Contractin kautta. Tyylikkään harmaille tuoleille sopivat hyvin viehkeät okrankeltaiset Lilja-koristetyynyt.

Largo-matto

Keittiöön valittiin Vallilan Hetta-käytävämatto, joka on tunnelmaltaan rauhallinen ja maanläheinen. Mustavalkoisissa Kuukkeli-verhoissa komeilevat lystikkäät kuvitustyylillä toteutetut linnut. Löydät jakson kaikki tuotetiedot täältä.

Hetta

Entä miten reagoivat Tiina ja Jonathan? Katso itse: näet Kotoisan viimeisimmän ja kaksi edellistä jaksoa Katsomosta!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3