Kotoisan 2. jakso: vanhan tunnelmallisen rintamamiestalon vihreä muodonmuutos

Kotoisan 2. jakso: vanhan tunnelmallisen rintamamiestalon vihreä muodonmuutos

Remppa- ja sisustusohjelma Kotoisan toisen jakson muutoskohde on nelihenkisen perheen rintamamiestalo Pohjois-Helsingissä. Perheeseen kuuluvat äiti Anna, isä Kimi, tyttäret Olivia ja Elodie ja uusimpana perheenjäsenenä suloinen ja pörröinen koiranpentu. Anna kertoo, että he haluaisivat talosta modernimman ja toimivamman.

– Menettämättä kuitenkaan sitä vanhan rintamamiestalon fiilistä, Kimi jatkaa.

Kotoisa-ohjelmassa toteutetaan suomalaisten unelmia ja unelmaremontteja kodeissa, kesämökeillä ja pihamailla. Muutoksen tässä kohteessa toteuttavat tehokaksikko sisustussuunnittelija Seija Strand & remonttikoordinaattori Ville
Heino


Ongelmakohtia talossa ovat eteinen, joka on talon kokoon nähden suhteettoman iso, muttei kovin toimiva. Säilytystilaa ei ole riittävästi ja eteisessä oleva penkki tuppaa keräämään päälleen ison pinon ulkovaatteita. Kompaktissa ja varsin lämpimässä kylpyhuoneessa on usein kerrallaan kolmesta viiteen yksilöä, ja siitäkin Anna ja Kimi toivovat toimivampaa. Tilavassa keittiössä riittää neliöitä ja potentiaalia, mutta järkevää säilytystilaa ei liiemmin ole ja laskutilaa ja avaruutta kaivataan kovasti lisää. Kimin ja Annan haaveissa olisi saareke sekä baaripöytä, jonka ääressä voisi nauttia aamupalaa.

Olohuoneessa fokus kiinnittyy oitis telkkariin, ja tästä ei synny kovin kotoisa fiilis. TV ei ole perheessä missään määrin pääosassa, ja paljon mieluummin he katsoisivat vaikkapa takkatulen loimua. Toiveissa on myös, että lukuisille kirjoille löytyisi kiva oma paikkansa: perheessä luetaan paljon ja lapsetkin tykkäävät siitä, että heille luetaan. Ja lisää viherkasveja joka paikkaan, sitä Anna toivoo erityisesti. Vihreää, puhtaita linjoja, värejä, eloa, näitä kiitos! Seija pääsee tsiigailemaan värikarttaa oikein kunnolla.

Kaikki lähtee vihreästä

Muutoksessa kaikki lähti vihreästä ja kasveista. Muutoksesta tulee iso, valtava jopa. Seiniä puretaan, kaappeja puretaan, kylppäri puretaan pitkälti. Keittiö ja ruokailutila yhdistetään yhdeksi tilaksi.


Seijan moodboard Annan ja Kimin kodin muutoksesta. 

– Oon tästä kohteesta liekeissä, sanoo Ville.

Seija puolestaan on liekeissä juuri oikeanlaisesta ja -sävyisestä vihreästä laatasta, joka löytyi Värisilmältä (Esmeralda Green).

– On tosi tärkeää, kun valitsee pintamateriaaleja, että ne kolahtavat kohdilleen, koska niitä ei ensimmäisenä aleta vaihtamaan.

Valmiissa toteutuksessa nähdään upea keittiö, joka on auki ruokahuoneeseen ja kaunis olohuone, jossa on hauskoja säilytysratkaisuja. Koko uudistettu talo on täynnä pieniä ilahduttavia oivalluksia.

Olohuoneen lattiaa koristaa Vallilan Elma Wool -matto. Kuosisuunnittelija Tanja Orsjoen mattoluomus kuuluu Vallilan laadukkaaseen Ajaton-mattomallistoon. Maton kuviointi muodostuu sahalaitaisista vinoneliöistä. Kuviointi vangitsee katsojan mielenkiinnon, ja valkoisen pohjansa ansiosta matto sopii hienosti osaksi vaaleita sisustuksia. Elma wool -mattoa on saatavilla mustan ja valkoisen ja ruskean ja valkoisen yhdistelminä.

Sohvalle pehmeyttä tuovat Kerttu-, Ropina-, Hip hop- ja Heinänkorjuu-koristetyynyt. Olohuoneen verhot ovat kauniit valkoiset Nietos Fancy -verhot.

Keittiössä ilahduttavat Kerttu-keittiötekstiilit ja runsailla ruusuilla koristellut Alma-mukit. Samoin ilahduttavat mm. keittiön kaappien nahkavetimet ja ne kaakelit! Kylpyhuoneesta löytyy melkein samaa kaakelia kuin keittiöstä, mutta pidempänä ja eläväisempänä: kaakelit leikkivät kauniisti valon kanssa.

Lopputulos pysyi Annalle ja Kimille yllätyksenä viimeiseen asti.

– Sanattomaksi vetää, sanoo Kimi.

Luvassa on fiilistä, joka menee suoraan sydämeen ja aitoja isoja tunteita. Kyyneleitä ja kiitollisuutta.

Katso Kotoisan toinen jakso nyt Katsomosta! Kotoisa MTV3:lla torstaisin klo 20.00. Kotoisia ohjelmankatselu- ja sisustushaaveiluhetkiä!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3