Koti valmiina kotoiluun

Kun syksy viilenee ja kylmyys hiipii iholle, moni kaipailee kotiinsa lämpöä ja aikaa rauhoittumiseen. Kotoilu onkin suositumpaa syksyisin aktiivisen ulkoilukesän jälkeen. Siihen kuuluu kiireetön puuhastelu, olemisesta nautiskelu ja sisäisen rauhan etsintä. Tässä sisustusvinkkimme syksyiseen kotoiluun.

Varusta sohva kotoiluun
Kirja, kutimet tai kaukosäädin käteen ja sohvalle! Kotoiluun kuuluu omasta ajasta nautiskelu ja kotisohva on tähän mitä mainioin paikka. Ennen kuin kuitenkaan istahdat alas, tee lepopesästäsi viihtyisä. Asettele sohvalle pari koristetyynyä mukavaksi selkänojaksi ja varaa viereen torkkupeitto lämmikkeeksi. Halaus-torkkupeitto lämmittää ihanasti ja tuntuu iholla pumpulinpehmeältä, ja Orion-tyynynpäällisillä tuot kodin sisustukseen syksyn trendivärejä, kuten metsänvihreää ja tummaa beigeä, tai ajatonta värimaailmaa - vaikkapa kivenharmaata.

Tunnelmaa kankailla
Iltojen pimetessä ja luonnonvihreyden hiipuessa ikkunamaisemista voit luoda kotiisi tunnelmaa erilaisilla tauluilla. Kankainen taulu piristää seinällä ja pehmentää huoneiden kaikua sekä tuo sävyjä sisustukseen. Kangastaulun voit tehdä melkein mistä vain kankaasta, mutta jos kaipailet esittävämpää teosta, valitse joku Vallilan kaupunkikuoseista. Esimerkiksi Aurajoki-kuosi tuo sisätiloihin Turun jokimaiseman näkymiä ja tunnelmaa. Kangastaulun voit tehdä itse tai tiedustella sitä valmiina Vallilan myymälöistä.


Torju kylmää
Ulkoilman viiletessä myös sisätilat voivat tuntua kylmemmiltä. Aseta olohuoneeseen pörheä Toffee-nukkamatto tai Luoto-villamatto lämmittämään tilaa. Pehmoinen matto tuntuu mukavalta jalan alla ja sillä voit rauhoittaa huoneen värimaailmaa. Mikäli pidät enemmän matottomista tiloista, sujauta jalkaan Vallilan aamutossut. Ne pitävät kylmän poissa ja saavat askeleen kevyemmäksi.


Kuppi kuumaa
Mikäli tarvitset kiireisen arjen vastapainoksi jotain rauhoittavaa, nauti kuppi kuumaa juomaa suosikkimukistasi. Esimerkiksi kamomillatee rauhoittaa sekä mieltä että vatsaa. Vallilan Muru-mukien valikoimasta löydät monta erilaista kuppivaihtoehtoa. Miten olisi vaikkapa raidallinen Veera, maisemallinen Houtskari tai rohkean kukikas Kutikula? Valitse mielialaasi parhaiten kuvaama kuosi.

Kotoisaa syksyä kotoilun parissa!