Houkutteleva mehujää on nopea ja vaivaton herkku. Mansikka-lime-jogurttimehujää sopii täydellisesti kesäjuhliin ja sen tekemiseen tarvitaan vain neljä raaka-ainetta. Poimi tästä talteen juhannuksen hellekeleihin valloittava viilentäjä.
Mansikka-lime-jogurttimehujää (noin 10 kpl)
Ainekset
7 dl mansikoita
1/2 dl sokeria
1 kpl lime
3 1/2 dl maustamatonta jogurttia
Valmistusohje
1. Pilko mansikat ja lisää sokeri kulhoon.
2. Soseuta mansikat survimella tai käytä tehosekoitinta, mikäli haluat tasaisen rakenteen.
3. Purista limemehu joukkoon.
4. Lisää jogurtti ja sekoita.
5. Maista. Lisää sokeria tai jogurttia, mikäli seos on liian kirpeää tai makeaa.
6. Täytä mehujäämuotit ja laita pakastimeen jäätymään.
7. Mehujäät irtoaa muotista, jos pidät niitä hetken lämpimän veden alla.
8. Nauti!
Juhannuksena keräännytään yhteen pöytään nauttimaan keskikesän juhlasta ja yhdessäolosta. Kesäherkkujen lisäksi kauniilla kattauksella on suuri merkitys tunnelmaan virittäytymisessä. Kesällä monet vihannekset ja hedelmät ovat parhaimmillaan, joten herkkupöydässä saa olla väriä.
Kesäjuhlat sujuvat parhaiten tietysti ulkosalla ja helpoin keino nauttia juhannuksesta on tietenkin perinteinen piknik. Vihreää raikkautta kattaukseen tuo viehättävä Serafiina-kuosi ja perinteikästä kukkaloistoa Kankuri-tuotteet. Piknik-alustaksi sopivat erinomaisesti Vallilan polypropeeni-matot!
Ihanaa juhannusta!