Joulupöydän kattaus kruunaa juhlan – ideoita upean kattauksen luomiseen

Joulupöydän kattaus kruunaa juhlan – ideoita upean kattauksen luomiseen

Kuva: Vallilan Kasperi-kangas, Kerttu-lautanen ja Ajaton-lautanen

Luo tunnelmaa kauniilla joulukattauksella. Vallilan joulukokoelma virittää juhlaan ja tarjoaa monia erilaisia joulumaailmoja vaalean skandinaavisesta joulusta perinteiseen punaiseen. Joulukattaus voi olla pelkistetyn yksivärinen, ylellisen metallinhohtoinen tai runsaan värikäs, ja punainen ja vihreä kattaus luo perinteisen joulun tunnelmaa.

Jouluna saa hieman koreilla ja kattaa pöytä tavallista juhlavammin. Kauniisti katettu ruokapöytä ja herkkuillallinen on jouluillan kohokohta. Valitse joulupöytään kauniita talvisia koristeita, lautasliinat ja kynttilät. Tuo kokonaisuuteen hitunen ylellisyyttä tyylikkäillä kankailla ja kauniilla, tunnelmallisella astiastolla.

Upeat sisustustekstiilit ovat joulun valloittavin koriste. Kaunis ja helposti toteutettava somistusidea joulukattaukseen on kankaiset lautasliinat ja niiden sitominen. Sido kankainen lautasliina erilaisilla kangas- tai silkkinauhoilla, rouheilla juuttinaruilla tai kuusen koristenauhoilla. Kiedo nauhan mukana lautasliinan päälle havunoksia, koristeoksia, kukan varsia tai kanelitanko. Voit kietoa myös aterimien ympärille koristenauhaa ja sitoa ne kevyesti yhteen. Laita narun päähän pieni jouluinen viesti tai laulun sanat, joista saattaisi kirvota joulupöytään puheenaiheita.

Kauneimmat kuusenkoristeet, lasipallot ja helminauhat käyvät mainiosti myös osaksi joulupöytää. Asettele koristeita maljakoihin, tarjottimille tai lautasille yhdessä kukkien ja kynttilöiden kanssa. Kattaus syntyy helposti, kun hyödynnät kotoasi löytyviä joulukoristeita.

Kuva: Vallilan Ajaton-muki ja Danis-kangas

Havut, kävyt ja oksat tuovat palan luontoa kattaukseen. Jouluiset oksat voi asetella maljakoihin, tehdä niistä seppeleitä tai lettejä keskelle pöytää. Joulukukista ja havuista tehdyt asetelmat ovat näyttäviä katseenvangitsijoita.

Itse askarrellut koristeet tuovat lämpöä kotiin ja ovathan itse tehdyt koristeet aina ne kauneimmat. Valkoiset, paperiset, ikkunoihin askarrellut lumihiutaleet näyttävät hauskoilta myös pöydissä yksiväristen pöytäliinojen päällä. Paperista voi askarrella myös erilaisia rusetteja, enkeleitä, eläinhahmoja ja pikkupaketteja, oman mielen ja kattauksen teeman mukaisesti. Pöydältä löytyvät pienet yllätykset ovat aina ilon aiheita.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3