Inspiroidu Tukholmasta ja tutustu sykähdyttävään Tukholma-kuosisarjaan!

Inspiroidu Tukholmasta ja tutustu sykähdyttävään Tukholma-kuosisarjaan!

Ah, ihana, tuttu, kaunis ja rakas Tukholma. Gamla Stanin mukulakivikadut, keskiaikaiset talot, lukuisat vehreät puistot ja jättimäiset puut, pikkuprinsessat ja Kolmårdenin kiehtovat villieläimet. Tunnelmalliset kahvipaahtimot, taivaalliset brunssit, lukuisat vehreät piknik-keitaat ja Söderin kukkakauppojen eksoottinen tarjonta. Tukholma on sekä tuttu että iloisella tavalla yllättävä. Kuosisuunnittelijamme tallustelivat ristiin rastiin Tukholman kaupunginosia ja poimivat talteen upeita kuvakulmia ja tunnelmia. Osana Kevät 2018 -sisustuskokoelmaamme esittelemme kauniin Tukholma-aiheisen erikoismalliston.

Kurkistetaan Tukholma-inspiroituneisiin kuosi-uutuuksiin! Erikoismallistoon kuuluvat nimikkokuosi Stockholm, eteläisen kantakaupungin taltioivat Södermalm ja Lilla Södermalm sekä Kolmårdenin villieläimet vangitseva Siesta.Vallilan kuosisuunnittelija Matleena Issakaisen Stockholm taltioi otoksen kuvankaunista Tukholmaa: mukulakivikadut, katukuvaan kuuluvat puut sekä vanhat ja kauniit arvorakennukset. Stockholm-kuosi ja -tuotteet sopivat erinomaisesti esimerkiksi Tukholman ja kaupunkikuosien vankkumattomille ystäville. Kuosi esiintyy esimerkiksi pehmeässä pussilakanasetissä, jonka välissä voi uneksia vaikkapa tulevan kesän Ruotsin reissusta.Kuosisuunnittelija Riina Kuikan Södermalm-kuosi on kuin upea maalaus. Kaunista kuosia katsellessa voi kuvitella itsensä Tukholman Söderin kapeille kujille kiehtovia rakennuksia ihmettelemään. Kuosissa lumoaa vangitseva tunnelma ja taianomainen valo. Södermalm-kuosi esiintyy kolmessa sävyssä, jotka ovat viehättävä vanha roosa, tyylikäs harmaa ja voimakas punainen.Södermalm-kuosista on saatavilla myös pienikuvioisempi Lilla Södermalm, joka onkin kuin saman kuosin pikkusisko tai pikkuveli. Kuosi kutsuu katsojaa sukeltamaan Tukholma-seikkailuun. Maalauksen kaltaisista Södermalm-kuoseista voi myös tehdä itse Tukholma-aiheisen kangastaulun.

Vilma Pellisen upeassa Siesta-kuosissa sisustajaa katsoo suoraan silmiin valkomustaraidallinen eläin. Eläin on tiikerin ja hevosen yhdistelmä, jonka katseessa on paitsi säyseää lempeyttä, myös jotain määrittelemätöntä. Vilma sai inspiraatiota kuosiin Tukholman Kolmårdenin eläintarhan villieläimistä. Kaunis Siesta-kuosi tuo sisustukseen raidalliset seeprat, sirot gepardit ja sorjat kauriit. Siesta-kuosi koristaa esimerkiksi valmisverhoa ja mattoja.Ruotsin kuningasperheen innoitus näkyy kahdessa herkässä kukkakuosissa: prinsessatunnelmaa henkivässä Estellessä sekä aistikkaassa Madeleine-kukkakuviossa.Tukholma-kuosikokonaisuuden maailmaa täydentävät myös seuraavat kolme kuosia: kookas ja näyttävä Vaahtera, rosoisen tunnelmallinen Sisäpiha sekä Helsingin edustan merilinnoitus Suomenlinna, Sveaborg, joka on ollut eräänlainen silta Ruotsin ja Suomen välillä.

Suunnittelija Riina Kuikan Sisäpiha-kuosi vie katsojan Berliinin, Barcelonan tai Tukholman tunnelmallisille ja rosoisille sisäpihoille. Kuosi herättääkin sisimmässä suloisen kaipuun. Ruukkukasvit, tiilitalot, musta mummonpyörä, suuret ikkunat ja illan tullen tunnelmaa luovat valot: sisäpihat ovat viihtyisiä ja vehreitä keitaita, rauhoittumisen paikkoja ja yhteisiä olohuoneita. Kuosi on saatavilla laventelin sävyssä.Suomenlinna-kuosissa ja -kankaassa puolestaan komeilee otoksia tuosta kauniista merilinnoituksesta ja maailmanperintökohteesta. Valloittava vehreys, kimmeltävä meri, punatiiliset rakennukset, kiehtovat tunnelit ja jykevät muurit: kuosi saa haaveilemaan merellisestä lauttamatkasta Suokkiin heti, kun ensimmäiset kevään auringonsäteet alkavat hieman lämmittää poskia. Suomenlinna-kuosi on saatavilla raikkaan vedensinisen, kauniin beigen ja kesäisen vihreän sävyissä.

Timanttiset Tukholma-tärpit

Kokosimme Vallilan markkinoinnin voimin teille ihania Tukholma-vinkkejä ja niitähän kertyikin vino pino. Tässä ensimmäiset tärpit, var så goda!

Kiertele, fiilistele, nautiskele ja shoppaile Södermalmilla

Söderilla on mukava kävellä ympäriinsä ja siellä on vähemmän tungosta kuin vilkkaassa Gamla Stanissa. Södermalmilla on paljon vehreitä puistoja, jonne suunnata piknikille kauniilla säällä. Hornsgatan sivukatuineen puolestaan on täynnä lukuisia houkuttelevia vintage-liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita.

Ravintolavinkkinä on mainittava perinteisiä italialaisia makuja tarjoileva Pane Vino (Brännkyrkagatan 93): maukas ja autenttinen ruoka maistuu vielä paremmalta lämminhenkisessä miljöössä.

Kahvin ja ainutlaatuisen tunnelma ystäville suosittelemme Söderillä Drop Coffeeta, joka tarjoilee maukasta, aromikasta ja palkintojakin voittanutta kahvia Mariatorgetin metroaseman vieressä (Wollmar Yxkullsgatan 10). Louie Louie (Bondegatan 13) SoFossa (South of Folkungagatan) puolestaan on kahvilan ja levykaupan kombo, jonka sisustuksessa on aimo annos rockabillyä. Viihtyisä kahvila tarjoaa lukuisia vege-vaihtoehtoja aamiaiselle, brunssille ja lounaalle.

Testaa myös: Slussenin kupeessa on käytöstä poistettu yleisöhissi Katrinahissen, joka on edelleen hieno (ja ilmainen) näköalapaikka.

Fotografiska
Tukholman Fotografiska museet (Stadsgårdshamnen 22) on kiehtova taide-elämys ja nappivalinta valokuvataiteen ystävälle. Vuosittain esillä on neljä laajaa ja noin parikymmentä pienempää näyttelyä. Testaa myös Fotografiskan yläkerran ravintola ja nauti sesongin parhaista raaka-aineista loihdituista annoksista upean merinäkymän äärellä.

Östermalms Saluhall
Tässäpä todellinen Östermalmin kulinaristinen helmi. 128-vuotiaan kauniin kauppahallirakennuksen sisältä löydät laaturaaka-aineita ja suussa sulavia lounasannoksia. Tarjolla on esimerkiksi tanskalaista voileipätaidetta sekä tuoreita vastapyydettyjä mereneläviä. Kauppahalli sijaitsee Östermalmstorgin laidalla.

Stockholm Maraton
Seuraava Tukholman kokopitkä maraton juostaan lauantaina 2. kesäkuuta 2018. Luvassa on sankoin joukoin juoksukipinän vallassa olevia juoksuharrastajia, urbaani reitti monen tutun kaupunginosan läpi ja mieletön tsemppi, jonka voimalla jaksaa rutistaa ne viimeisetkin (kymmenet) kilometrit. Koitoksen päätteeksi voi palkita itsensä vaikkapa muhkealla kanelbullella. Sää on toivon mukaan raikas ja aurinkoinen. Lycka till!

Tutustu kauniiseen Tukholma-sarjaan Vallilan verkkokaupassa!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3