Hyvä kisko antaa verhon loistaa

Hyvä kisko antaa verhon loistaa

Vaikka sinulla olisi kuinka hieno verho tahansa, huono ripustus voi pilata sen ulkonäön. Kaunis verhokangas on vasta puolet verhoripustuksesta. Hyvät verhokiskot ovat aikaa kestävät, pitkäikäiset, hiljaiset verhoja liikutellessa sekä huomaamattomat. Ne antavat itse verhoille täyden huomion. Vallila on ollut sveitsiläisen verho- ja kaihdinjärjestelmien valmistaja Silent Glissin edustaja Suomessa parin vuoden ajan.

 

Vallilan myymälöissä myydään verhokiskoja valmiina 1,5, 2 ja 2,5 metrin kiskopaketteina tai myymälöiden kautta voit tilata pidempiä tai erikoisempia ratkaisuja – jopa taivutettuina! Isommissa sisustusprojekteissa Vallila Contractin yritysmyynti auttaa kiskojen valinnassa.

Mutta mitä pitäisi tietää kiskoja valitessa? Tässä pari asiaa, joita kannattaa miettiä etukäteen:

Minkälaista kangasta verhoon ripustetaan? Onko haluamasi verhon kangas kevyttä, keskiraskasta vai raskasta? Valittavan kiskon malli riippuu siitä, kuinka painava lopputulos on. Mikäli et tiedä kankaan painoa tai haluat mahdollisuuden vaihtaa kangastyyppiä jonkin ajan kuluttua, valitse keskiraskaille tai raskaille kankaille tarkoitettu kiskotyyppi.


Mitkä ovat mitat? Kun ilmoitat mittoja, muista aina kertoa, mistä mitasta puhut: toivotusta kiskon pituudesta vai seinien välistä. Hyvä kiskon leveys on n. 2 cm seinämittaa lyhyempi. Mikäli puhut kiskon pituudesta, kannattaa huomioida, että kiskon päähän tulee vielä päätykappale, joka vie n. 2 mm tilaa ja kiskon ja seinän väliin kannattaa jättää tarpeeksi tilaa, jotta pystyt myöhemmin lisäilemään verholiukuja.

Kiinnitetäänkö kisko seinään vai kattoon? Kiinnistystapaan voivat vaikuttaa mm. esteet, kuten ikkunalaudat, patterit, putket tai pilarit, katon materiaali tai verhon rypytystapa. Esimerkiksi aaltoilevalla, wave-tyylillä rypytetty verho kaartuu vuorotellen kiskon kummallekin puolelle ja vaatii tilaa ympärilleen, jolloin kisko ei voi olla aivan seinässä kiinni. Silent Glissin kiskot voidaan kiinnittää joko katto- tai seinäkiinnikkeillä.

Kuinka monta kiskoa tarvitset? Silent Glissin kiskoja on mahdollista saada jopa 6 metrisinä, mutta yhtä pitkää kiskoa on vaikeampi kuljettaa ja liikutella. Tällöin voi olla hyvä vaihtoehto, valita kaksi kiskoa ja yhdistää ne jatkopaloilla. Jatkopaloista huolimatta Silent Glissin kiskoissa verhot rullaavat helposti ja hiljaisesti. Jotkut myös haluavat, että verhoja on kaksi ikkunassa limittäin: valoverho ikkunan puolella ja pimentävämpi versio huoneen puolella. Tällöin kiskot voidaan kiinnittää kulmaraudoilla, jotka saa lisätarvikkeena.

Miten kiskoja kuljetetaan? Voit noutaa kiskot Vallilan myymälästä. Valmiit pakettiratkaisut saat mukaasi saman tien, ja tilaustavaroiden toimitusaika vaihtelee tuotteittain. 2-3 metriset kiskot kulkevat helposti tavallisessa henkilöautossa, mutta sitä pidemmille tarvitaan isompi kuljetusväline. Voit myös pyytää kiskoille kotiinkuljetuksen erillishintaan.Asennatko itse? Silent Glissin kiskot on helppo asentaa itse, mutta jos epäilet taitojasi, osasta Vallila-myymälöistä on mahdollista saada myös asennuspalvelua.

Muista myös lisävarusteet! Silent Glissin kaikki kiskot myydään valmiina kokonaisuuksina, joista puuttuu vain koukut verhojen kiinnittämiseen. Ne saa myymälästä erikseen. Lisävarusteina myydään myös seinäkannakkeet, kulmaraudat ja lisäliu'ut.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3