Hurmaannu kevään sisustuskokoelmasta! Esittelyssä SS19: Escape - Kohti vapautta

Hurmaannu kevään sisustuskokoelmasta! Esittelyssä SS19: Escape - Kohti vapautta

Tervetuloa vallaton ja leikkisä kevät! Vuoden odotetuin aika on kohta käsillä ja kaikki kepeän ihana on alkamassa ja mahdollista. Kevät tuo mukanaan auringon kultaamat kadut, seikkailut lähelle ja kauas sekä vapautumisen kohti uutta ja innostavaa. Valo on lupaus onnesta ja siitä saa nauttia – onhan kevät vuoden hurmaavin aamulaulu.


SS19 Escape -kevätkokoelmamme ammentaa voimansa uudistumisesta, haaveiden heräämisestä ja irrottautumisesta matkalle kohti ennen kokematonta. Lähdemme seikkailuun lumoavien ja rohkeiden värien maailmaan, aistikkaiden hetkien pariin, vapaudumme vanhan kahleista ja uskallamme kokeilla ja kokea uutta.

Vallilan kevätkokoelma yhdistelee ideoita niin meiltä kuin maailmalta ja rohkaisee sinua tekemään samoin. Tuleva kevät näyttäytyy kodeissa omaperäisinä unelmien toteuttamisina ja rennon vapautuneina kokonaisuuksina. Annamme sisustuksessa nyt luvan leikkiä, yhdistellä ja tehdä irtiottoja auktoriteeteista. Esittelemme mallistomme kautta, mikä on vapauttanut meidät, mutta jätämme tilaa yksilöllisille valinnoille.

Luomisvoimaa Meksikosta

Unelmat ja uudet rohkeat ideat ovat innoittaneet myös Vallilan luovaa tiimiä ja vieneet suunnittelijamme kauemmas kotoa kuin koskaan aikaisemmin. SS19 Escape -kokoelma johdattaa meidät valtamerien ja valtakuntien yli Meksikoon, tuohon värikkääseen ja vivahteikkaaseen maahan, jossa luonnon kauneus ja suurkaupungit kohtaavat. Suunnittelijoiden kankaille ovat piirtyneet valkoiset hiekkarannat, siirtomaatyyliset vuoristokaupungit, maan kiehtova menneisyys sekä trooppiset seudut viidakkoineen ja vesiputouksineen. Tarjolla on värikylläisiä tunnelmia ja mielenkiintoisia graafisia kuviointeja. Kuoseissa esiintyy niin maisema-aiheita kuin muinaisista käsityötekniikoista inspiraationsa ammentanutta muotokieltä. Escapen maailma onkin sangen runsas ja moniulotteinen.

Kuosisuunnittelijamme kulkivat osan matkaansa sademetsien vehreissä katveissa valmistautuessaan tulevaa kevätsesonkia varten ja inspiraatiota etsiessään. Tämä välittyy hyvin muun muassa kevätmalliston maalauksellisesta ja rönsyilevän runsaasta Tropicalista. Tästä kevään uutuuskuosista huokuukin upeasti luonnon elinvoimainen vehreys, väriloisto ja kauneus.

Meksiko-aiheiseen kuosikokonaisuuteen kuuluvat esimerkiksi seuraavat kuosit: Mexico Cityn talojen koristeelliset yksityiskohdat taltioinut Mexico, vesiputousten alla oleviin ihmeiden maahan vievä, näyttävä ja vaikuttava Paratiisi, Frida Kahlon innoittama sininen papukaijakuosi Polly, brodeeraustyyliä moderniin sisustukseen tuova, taidokkaasti puuväreillä piirretty Serafina, näyttävä Esmeralda sekä mielikuvituksellinen Hola, joka on kuin postikorttitervehdys Meksikon rannoilta.

Kokoelmissamme säilyy syvä yhteys luontoon, olimme missä päin maailmaa tahansa. Latinalaisamerikkalaiset vivahteet on mukautettu skandinaaviseen tyyliin ja pehmeisiin, murrettuihin värisävyihin. Vallilan kevätkokoelman väripaletissa ihastuttavatkin utuinen persikka, vaalea mansikkajäätelö, sitruunankeltainen, smaragdinvihreä sekä vedenvihreät ja -siniset. Keveys ja raikkaus, mutta myös värien hillityt sävyt ja patina ovat mukana paletissakuin hiljalleen hiipuen mieliimme patinoituneet muistot matkoiltamme maailmalle.

Vallilan Kotiseutu-kuosisarja täydentyy maisemakuoseilla

Kotiseutu-kuosit ovat yksi Vallilan suosituimmista kuosikokonaisuuksista ja niissä on myös mukana ripaus suunnittelijan mielikuvitusta ja tulkintaa. Kuosisarja täydentyy uutuuskokoelman myötä usealla idyllisellä tunnelmapalalla. Maalla-kuosin innoittajana on ollut kuosisuunnittelijan suvun torppa ja kotoisa maalaismaisema Pornaisissa. Hiljaisuus-kuosi vangitsee nimensä mukaisesti rauhallisen hetken veden äärellä, merenlahden poukamassa Viikissä, ja Saaristoon on taltioitu perinteikäs saaristonäkymä Porkkalasta eräänä kuumana kesäpäivänä.

Lisää luonnon lumovoimaa Vallilan kokoelmaan tuovat viehättävä ja herkkä, keskikesän kukkaniityille vievä Ahomaa, elegantti ja hienostunut, protean kukinnot taltioinut Gloria, jo nimensä puolesta perinteikkyyttä henkivä, juhlava kukkaiskuosi Kankuri sekä iloista runsautta pulppuava Laululintu.

Klassikko osaksi kevätkokoelmaa - Howard Smithin Dixie

Howard Smithin Dixie-painokuosi tekee paluun Vallilan mallistoon graafisen mustavalkoisena sekä valko-harmaana taiteilijan 90-vuotisjuhlan kunnianosoituksena. Amerikkalaistaustainen Howard Smith teki tunnetuksi Vallilan painokankaat ja omaleimaisen kädenjäljen suurilla kuoseillaan, joista vuoden 1968 kokoelman Makeba on ollut tuotannossa eri versioina tähän päivään saakka. Hän on luonut myös Vallilan logon, keramiikkaa Arabialle sekä useita veistoksia julkisiin tiloihin.


Aina uudistuva sisustuskokoelma ja kevään tuoteuutuudet

Vallila on värikäs kuosi- ja designtalo, jossa pitkät perinteet yhdistyvät innovatiivisiin ja kekseliäisiin kokeiluihin sekä elämänjanoon. Sisustuskokoelma uudistuu täysin kahdesti vuodessa ja jokainen mallisto tuo myymälöidemme valikoimaan yli 1000 tuotetta. Nyt esiteltävä SS19-kokoelma sisältää 80 uutuuskuosia, eri väritykset mukaan lukien. Lisäksi Vallilan astiasarja kasvaa edelleen, Muru-mallin mukeja koristaakin viisi uutta kuosia, Kankuri, Serafina, Glamour, Hiljaisuus ja Viva la Vida. Kaikki Vallila-kokoelman kuosit luodaan omien in-house-kuosisuunnittelijoiden toimesta, jonka joukon muodostavat Tanja Orsjoki, Riina Kuikka, Saara Kurkela, Matleena Issakainen, Vilma Pellinen ja Eveliina Netti. 

Kevään uutuusmallisto on saatavilla Vallilan omissa myymälöissä, Vallila.fi-verkkokaupassa sekä jälleenmyyjillä.

Löydät uutuuskokoelman kaikki kuosit Vallilan Facebookista. Tutustu kuosiuutuuksiin tästä!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3