Ihastu kuosiuutuuksiin. Esittelyssä: Vallila AW19: Tarinoita Suomesta

Ihastu kuosiuutuuksiin. Esittelyssä: Vallila AW19: Tarinoita Suomesta

Tervetuloa tunnelmallinen syksy! Pian on taas vuoden antoisin aika, jolloin Suomen luonto tarjoaa parastaan. Syksy tuo mukanaan uusia alkuja, hämärtyviä iltoja ja halun mennä eteenpäin. Vaikka syksyssä on pimenevän vuodenajan tunnelmaa, tuo se mukanaan kuulautta, energiaa ja upeita värisävyjä. Alkava syksy jaksaa aina virkistää!

Vallilan AW19 Tarinoita Suomesta -syyskokoelma on katsaus suomalaisen syksyiseen sielunmaisemaan, arkeen ja juhlaan. Luonto, kulttuurimaisemat ja ihmisen rakentama historia näkyvät malliston pinnoilla ja sen monipuolisessa kuvastossa. Kuosikokonaisuudet piirtävät kuvaa suomalaisuudesta ja kulttuurihistoriasta ja antavat siten aivan erityisen luonteen mallistolle. Vallilan kuoseissa luonto on aina ollut merkittävässä asemassa ja syyskokoelman metsäaiheet sulkevatkin katsojan syleilyynsä.

Luontoa kuvaavissa tunnelmapaloissa ja malliston monissa kiehtovissa kuoseissa on viehättävää perinteikkyyttä, mutta uudella, modernilla tavalla rytmitettynä. Tuleva syksy näyttäytyy kodeissa yhteisinä, menneisyydestä kertovina tarinoina ja pian koittavina uusina kokemuksina. Tarinoita Suomesta on kuin kuosien kuvakertomus, johon sinut on kutsuttu mukaan.

Luomisvoimaa metsästä

Metsä on kutsunut Vallilan suunnittelijoita ja se onkin toiminut syksyn uuden malliston innoituksen lähteenä. Metsässä on voimaa, joka välittyy vahvasti aistittavana uuden malliston kautta. Vallilan AW19 Tarinoita Suomesta -syyskokoelman metsäretkiteema ammentaa tunnelmansa ja näkymänsä lähimetsistä ja retkistä, joissa sielu elävöityy ja mieli virkistyy. Metsä kutsuu luokseen – leikkimään, tutkimaan ja seikkailemaan. Vallila haluaakin kutsua kaikki metsäretkelle, aitojen kokemuksien äärelle, elämysten pariin, jotka löytyvät lähempää kuin arvaakaan.

Metsäretki-aiheiseen kuosikokonaisuuteen kuuluvat muun muassa seuraavat kuosit: taianomaisen illanhämärään ja järvimaisemaan vievä Illankoi, puuväreillä ja hennon aistikkaalla tyylillä piirretty Peippo, metsän niittyaukeamalle johdatteleva leikkisä Niitty sekä folkloristisessa hengessä taltioitu, pientareiden pienien kasvien Apila.

Kekri – syyskokoelman juhlateema

Suomalainen sadonkorjuun juhla, kekri, on syyskokoelman juhlateema. Kekri on satovuoden viimeinen ja uuden vuoden ensimmäinen päivä. Syksyn juhlapöydät katetaan komeilla kukkakuoseilla, tilat koristetaan näyttävillä kankailla ja perinteet herätellään henkiin kodin sisustuksessa. Sadonkorjuun, viljalyhteiden ja olkien tuliset okran sävyt toistuvatkin näyttävissä kukkakuoseissa.

Kekri-aiheiseen kuosikokonaisuuteen kuuluvat muun muassa vapaalla kädellä maalattu, rehevä kukkakuosi Elea, jouluruususta innoituksen saanut, näyttävä Karparosa, viehättävää perinteikkyyttä henkivä Kardemumma, jonka pintaa rytmittävät erilaiset koristenauhat sekä Sato-kuosi, johon on ikuistettu sadonkorjuun antimia: tyrniä, hillaa, vehnää ja kauraa. Hetkiä menneisyydestä tarjoaa Mitat-kuosi, jossa vanhat painomitat luovat graafisen kokonaisuuden. Päällekkäin pinotuissa puisissa mitoissa on runsaasti yksityiskohtia, kruunuleimoja ja ajan patinaa. Matleena Issakaisen Museo-kuosi on taasen katsaus entisajan keittiöön perinnevälineineen ja kuosi tuokin kotiin tenhoavia historian henkäyksiä.

Joulu kuusijuhlan hengessä

Vallilan AW19 -joulua vietetään kuusijuhlan hengessä, joulupuun ympärille
kokoontuneina; suuri ja jylhä kuusi on tapahtumien todellinen keskipiste.
Jo pelkässä kuusijuhlan nimessä on perinteikkään juhlan komeaa kaikua.

Vallilan joulukuoseja koristavat näyttävät jouluruusut, köynnösornamentit
ja kasviaiheiset koristenauhat. Metsä ja luonto näkyvät joulun juhlassa muutenkin. Luonnon antimet ja materiaalit esittäytyvät Vallilan uutuuskuoseissa kauniisti, on viljatähkiä, olkia, käpyjä, havuja ja joulun marjoja. Juhlaan kuuluvat myös kynttilät, jouluruoat, yhdessäolo ja tunnelman kokeminen perheen ja ystävien kesken.

Kuusijuhla-aiheiseen kuosikokonaisuuteen kuuluvat esimerkiksi seuraavat
kuosit: vanhoista skandinaavisista ryijyistä ja kirjonnoista innoituksen saanut
Hilkka, taidokkaasti luotu näyttävä kukkakuosi Kutikula, viehkeän satumainen köynnösornamentti Metsän syli sekä perinnekuviointien sarjaa jatkava Veera, josta saattaa hyvinkin tulla seuraava Vallilan klassikko.

Vallilan Kotiseutu-kuosisarja täydentyy uutuuksilla

Vallilan kokoelmissa säilyy aina tiivis yhteys luontoon ja kulttuurimaisemiin. Vallilan kotiseutukuosit ovat yksi suosituimmista kuosikokonaisuuksista ja sarja täydentyy uutuuskokoelman myötä usealla tunnelmallisella maisemapalalla.

Jokilaakso-kuosi on satumainen näkymä Lapualta, Etelä-Pohjanmaalta. Kuosin on suunnitellut Matleena Issakainen, joka innoittuu sukunsa kotiseuduista yhä uudelleen ja uudelleen. Kraatterijärvi-kuosin rantakalliomaisema on näkymä Lappajärveltä ja Houtskari-kuosi esittelee kauniin näkymän Länsi-Turunmaan saaristosta. Kuosit kutsuvat hivuttautumaan lähemmäs luontoa, raikkaiden tuulien ja tuoksujen äärelle. Lappeenranta-kuosi on nimensä mukaisesti Lappeenrannasta. Siihen on taltioitu satama, satamatori ja historiallinen Linnoitus rantapuiston lehmusten katveesta. Raatihuone on katukuva Vanhasta Raumasta, jonka kauniit yksityiskohdat suunnittelija halusi taltioida kankaalle.

Aina uudistuva sisustuskokoelma ja kevään tuoteuutuudet

Vallilan sisustuskokoelma uudistuu täysin kahdesti vuodessa ja jokainen
mallisto tuo myymälöidemme valikoimaan yli 1000 tuotetta. Nyt esiteltävä AW19-kokoelma sisältää 80 uutuuskuosia, eri väritykset mukaan lukien. Kauden sävypaletissa ihastuttavat esimerkiksi okra, havunvihreä, musteensininen, kuulaat pastellit ja syvät tummanpunaiset.

Vallilan astiasarja kasvaa edelleen, Muru-mallin mukeja koristaakin viisi uutta kuosia Glamour, Houtskari, Kardemumma, Karparosa, Kitties, Kutikula, LehtoOulu, Raatihuone ja Veera. Kaikki Vallila-kokoelman kuosit luodaan omien in-house-kuosisuunnittelijoiden toimesta, jonka joukon muodostavat Tanja Orsjoki, Riina Kuikka, Saara Kurkela, Matleena Issakainen, Vilma Pellinen ja Eveliina Netti.

Vallilan syysmalliston ensimmäiset uutuudet ovat tulleet myyntiin Vallila.fi-verkkokauppaan ja kymmeneen myymälään! Valikoima täydentyy syksyn edetessä.

Tutustu AW2019-uutuustuotteisiin verkkokaupassamme!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3