#DIYvallila: pouf terassille

#DIYvallila: pouf terassille

Helposti toteutettava pouf toimii lisäistuimena tai jalkojen lepuuttajana niin terassilla kuin parvekkeella.  Tarvittaessa katat myös pienet naposteltavat tarjottimelle poufin päälle. Jos kokeilet ohjeita ja jaat siitä kuvia somessa, muista tägätä #diyvallila #myvallila

Kankaan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös sen paksuuteen ja kestävyyteen ulkokäytössä. Tässä malli esimerkissä kaunis Formula-kangas kuultaa hieman läpi, joten paras lopputulos tulee kaksinkertaisesta kankaasta. Voit myös tehdä täytteelle oman sisäpussin toisesta kankaasta tai jämäpaloja hyödyntämällä.

 

Tarvikkeet

- Ompelukone

- Kangas 2m jos leveys on 150cm, tästä valmistuu 50 x 50 x 50cm kokoinen pouf, jos teet kasinkertaisena, tarvitset tuplamäärän kangasta

- Kankaaseen sopivat langat

- 125 litraa styrox-rouhetta, tai voit säädellä poufin kovuutta täytteen määrällä 

 

Työohjeet

 

 1. Mittaa kankaasta 50cm x 50cm kokoisia neliöitä ja leikkaa niitä 6 kpl. Jos teet rouheille oman pussin, tee vaihe tuplana eli 12 kpl.

 

 1. Ompele palaset 1-4 kiinni toisiinsa peräkkäin sekä yhdet kappaleet toiseksi ylimmäisen palan molemmille puolille. Kuvassa nämä kaksi reunakappaletta poimutettuna sivulle päin. (kuva untitled 7) Jotta rahi kestää käyttöä istuimena, kannattaa saumat ommella saumurilla tai jos sinulla on käytössä ompelukone, tee tuplatikkaus.

 

 1. Ompele seuraavaksi palaset 1 ja 4 yhteen nurjalta puolelta, niin että ne muodostavat ympyrän. Kaksi reunoille ommeltua palasta tulevat muodostamaan pohjan ja päällimmäisen osan.

 

 1. Ompele pohjapalan 3 reunaa kiinni sivupaloihin nurjalta puolelta.

 

 1. Seuraavaksi ompele myös päällimmäisen palasen kolme jäljellä olevaa reunaa kiinni poufin muihin reunoihin, kuitenkin niin että jätät 10-15cm aukon ompelematta. Käännä pouf oikein päin. Tässä vaiheessa, jos teit täytteelle oman sisäpussin, laita tämä toinen pussi päällimmäisen kangaspussin sisälle, ennen kuin täytät poufin styrox rouheella.

 

 1. Voit laskea tarvittavan täytteen määrän rahin koon mukaan 50cm x 50cm x 50cm/ 1000 =125 L. Täytä pouf styrox rouheella. Voit käyttää apuna esimerkiksi pahvista taiteltua suppiloa. (kuva IMG 2524)

 

 1. Viimeinen vaihe on ommella käsin täyttöaukko kiinni. Jotta styrox rouhe pysyy sisällä ompeluvaiheessa, kannattaa ommeltava aukko laittaa nuppineuloilla kiinni. Jos rouheille oli oma sisäpussi, ompele molemmat aukot erikseen kiinni.

Sitten vain nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä!

Vallilan kankaita voi ostaa kaikista muista myymälöistä paitsi Vallila Helsinki Outletista. Kangasvalikoima vaihtelee myymälöittäin. Katso myymälöiden yhteystiedot sekä aukioloajat täältä.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3