#DIYvallila: pouf terassille

Helposti toteutettava pouf toimii lisäistuimena tai jalkojen lepuuttajana niin terassilla kuin parvekkeella.  Tarvittaessa katat myös pienet naposteltavat tarjottimelle poufin päälle. Jos kokeilet ohjeita ja jaat siitä kuvia somessa, muista tägätä #diyvallila #myvallila

Kankaan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös sen paksuuteen ja kestävyyteen ulkokäytössä. Tässä malli esimerkissä kaunis Formula-kangas kuultaa hieman läpi, joten paras lopputulos tulee kaksinkertaisesta kankaasta. Voit myös tehdä täytteelle oman sisäpussin toisesta kankaasta tai jämäpaloja hyödyntämällä.

 

Tarvikkeet

- Ompelukone

- Kangas 2m jos leveys on 150cm, tästä valmistuu 50 x 50 x 50cm kokoinen pouf, jos teet kasinkertaisena, tarvitset tuplamäärän kangasta

- Kankaaseen sopivat langat

- 125 litraa styrox-rouhetta, tai voit säädellä poufin kovuutta täytteen määrällä 

 

Työohjeet

 

  1. Mittaa kankaasta 50cm x 50cm kokoisia neliöitä ja leikkaa niitä 6 kpl. Jos teet rouheille oman pussin, tee vaihe tuplana eli 12 kpl.

 

  1. Ompele palaset 1-4 kiinni toisiinsa peräkkäin sekä yhdet kappaleet toiseksi ylimmäisen palan molemmille puolille. Kuvassa nämä kaksi reunakappaletta poimutettuna sivulle päin. (kuva untitled 7) Jotta rahi kestää käyttöä istuimena, kannattaa saumat ommella saumurilla tai jos sinulla on käytössä ompelukone, tee tuplatikkaus.

 

  1. Ompele seuraavaksi palaset 1 ja 4 yhteen nurjalta puolelta, niin että ne muodostavat ympyrän. Kaksi reunoille ommeltua palasta tulevat muodostamaan pohjan ja päällimmäisen osan.

 

  1. Ompele pohjapalan 3 reunaa kiinni sivupaloihin nurjalta puolelta.

 

  1. Seuraavaksi ompele myös päällimmäisen palasen kolme jäljellä olevaa reunaa kiinni poufin muihin reunoihin, kuitenkin niin että jätät 10-15cm aukon ompelematta. Käännä pouf oikein päin. Tässä vaiheessa, jos teit täytteelle oman sisäpussin, laita tämä toinen pussi päällimmäisen kangaspussin sisälle, ennen kuin täytät poufin styrox rouheella.

 

  1. Voit laskea tarvittavan täytteen määrän rahin koon mukaan 50cm x 50cm x 50cm/ 1000 =125 L. Täytä pouf styrox rouheella. Voit käyttää apuna esimerkiksi pahvista taiteltua suppiloa. (kuva IMG 2524)

 

  1. Viimeinen vaihe on ommella käsin täyttöaukko kiinni. Jotta styrox rouhe pysyy sisällä ompeluvaiheessa, kannattaa ommeltava aukko laittaa nuppineuloilla kiinni. Jos rouheille oli oma sisäpussi, ompele molemmat aukot erikseen kiinni.

Sitten vain nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä!

Vallilan kankaita voi ostaa kaikista muista myymälöistä paitsi Vallila Helsinki Outletista. Kangasvalikoima vaihtelee myymälöittäin. Katso myymälöiden yhteystiedot sekä aukioloajat täältä.