#DIYvallila: Lattiatyyny

#DIYvallila: Lattiatyyny

Lastenhuoneen ehdoton hitti, lattiatyyny taipuu moneen. Ihanan värikäs kangas luo leikkisää tunnelmaa lastenhuoneeseen ja on projekti, mitä voi yhdessä tehdä lasten kanssa. Mikä sen mukavampaa kuin kellahtaa lattialle lukemaan kirjaa pehmeiden tyynyjen päälle tai pienten yövieraiden saapuessa lattiatyyny toimii myös varapatjana. Tyynyt saa helposti pinottua päällekkäin pienempään tilaan nauhalla, jonka voit myös itse ommella. Jos kokeilet ohjeita ja jaat siitä kuvia somessa, muista tägätä #diyvallila #myvallila

 

Tarvikkeet:

 • Ompelukone
 • Kangas 2,5m jos leveys on 150cm, muuten tuplamitta tyynyjen koon mukaan
 • Kankaaseen sopivat langat
 • 5 tyynyä, tässä käytetty 50 x 60 kokoisia tyynyjä

Tee näin

 1. Jos valitsit kuviollisen kankaan, niin kohdista ja suunnittele kuvio tyynyjen avulla haluttuun kohtaan. 
 2. Taita kangas kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain. Kankaan ollessa värikäs, on helpompi piirtää kankaan nurjalle puolelle tyynyjen ääriviivat näkyviin ja tarkistaa että kuvio on keskitetty halutusti. Yksivärisen kankaan kanssa tätä ei tarvitse tehdä. 

3. Mittaa tyynyn leveyden verran kankaan reunasta (tässä 60cm) ja merkitse nuppineuloilla ylimääräinen pois leikattava osa. Ompele molemmista päistä kangas yhteen, kankaan ollessa oikeat puolet vastakkain, jolloin vain yksi reuna jää enää kankaasta auki. Jos sinulla ei ole saumuria käytössä, voit huolitella reunat pienellä siksakilla, ettei kangas ala purkaantumaan lasten leikeissä. Myös muut kankaan reunat on hyvä huolitella saumurilla tai pienellä siksakilla läpi.

4. Käännä kangas oikein päin ja mittaa tyynyille tulevien pussien ompelukohdat kankaaseen merkaten ne nuppineuloilla. Nuppineulat myös pitävät vastakkain olevat kankaat paikoillaan ommeltaessa. Ompelemalla pussit noin 5cm pienemmäksi kuin tyynyn todellinen mitta, saat muhkeamman lopputuloksen. 

5. Seuraavaksi ommellaan tyynyille omat pussit, mutta jätä ommel noin. 1,5cm päähän aukinaisesta reunasta, jolloin saat reunat myöhemmin käännettyä sisäänpäin. Jotta ompeleesta tulee kestävämpi voit reunan lähestyessä ommella pariin kertaan muutaman piston edestakaisin. 

6. Viimeisenä asettele tyynyt niille ommeltuihin pusseihin ja kiinnitä nuppineuloilla aukinaiset reunat yhteen kääntäen niitä sisäänpäin n.1-1,5cm taitteella. 

Kannattaa siirtää ompelukone suurelle pöydälle, jotta saat kaikki 5 tyynyä mahtumaan pöydälle, kun ompelet suuaukkoa kiinni.

Jos kangasta jäi yli, niin kokeile ommella siitä nauha, jolla saat pakattua tarvittaessa tyynyt tiiviiksi paketiksi.

 

Vallilan kankaita voi ostaa kaikista muista myymälöistä paitsi Vallila Helsinki Outletista. Kangasvalikoima vaihtelee myymälöittäin. Katso myymälöiden yhteystiedot sekä aukioloajat täältä.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3