Vallila ja 12 Sisustusunelmaa: Turun Tyttöjen Talolla arvostetaan pehmeitä asioita

Vallila ja 12 Sisustusunelmaa: Turun Tyttöjen Talolla arvostetaan pehmeitä asioita

”Tyttöjen Talolla näkyy monien eri kulttuurinen Suomi kauniilla ja rikkaalla tavalla.” 
Tyttöjen Talon työntekijä

Tsemppikaffet, Eräneidot-retkiryhmä, Sankarittaret, harrastekokeiluja, pop in -seksuaalineuvontaa, läksyapua. Turun Tyttöjen Talo Yliopistonkadulla tarjoaa tekemistä, peli-iltoja, yhdessäoloa, kahvia & teetä sekä juttuseuraa. Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki 12–28-vuotiaat tytöt, nuoret naiset sekä sellaiseksi itsensä kokevat.

– Tyttöjen Talo tarjoaa oman tilan ja aikaa tytöille ja nuorille naisille, kertoo Nina Pietikäinen, Turun Tyttöjen Talon johtaja.Tyttöjen Talon yksi kävijöistä luonnehtii:

– Tyttöjen Talo on ystävällisten ja empaattisten tyttöjen ja naisten yhteisön oma olohuone, johon uudet ihmiset ovat aina tervetulleita. Arvostamme pehmeitä asioita.

Tyttöjen Talon kävijöiden ja työntekijöiden yhteinen unelma on, että kaikki maailman tytöt saavat elää vapaina, unelmoida ja toteuttaa itseään juuri sellaisina kuin ovat. Talon toiminta muodostuu avoimesta toiminnasta, vapaasta yhdessäolosta ja erilaisista ryhmistä. Eräneidot-ryhmässä tutustutaan luontoon, seikkaillaan ja harjoitellaan erätaitoja ja Voimaneidot-ryhmässä puolestaan opetellaan yhteisvoimin päättäväisyyttä ja rohkeutta. Osa nuorista tytöistä, etenkin korkeakouluopiskelijoista, kärsii yksinäisyydestä ja kaipaa kovasti kontaktia muihin. 

Ohjaajille palkitsevia hetkiä ovat ne, jolloin tytöt uskovat omaan mahdollisuuteensa vaikuttaa ja tehdä oma unelmaelämänsä mahdolliseksi.

Värejä, lämpöä ja pehmeyttä Turun Tyttöjen Talon Mimmeille

– Toimimme rahoituksella ja sillä, miten hyvä sydän ihmisillä on, kertoo Nina.

Tyttöjen Talon väki ja kävijät toivoivat Vallilan sisustusmuutokselta taloon lämpöä, pehmeyttä ja uutta ilmettä. Kauniit tekstiilit toivottavat tervetulleeksi ja kutsuvat viihtymään. Talo haki mukaan Vallilan muutoskohteeksi 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Uusi kymmenvuotis-taival olisi hyvä startata raikkaalla ilmeellä.


Yksi tytöistä kertoo, että valoa ja väriä elämään tuovat teekupin äärellä keittiössä käydyt keskustelut, mielikuvituksen siivittämät taidehetket kädentaitotilassa, räiskyvät pelihetket olohuoneessa ja luovat ja rohkaisevat tanssihetket isossa tilassa.Tyttöjen Talon aulan sohville valittiin Vallilan moniväriset Kaneli-koristetyynyt tuomaan pehmeyttä ja raidallista rytmikkyyttä. Kullansävyinen Maja-matto tuo niin ikään tilaan pehmeyttä ja rajaa sohvaryhmäalueen omaksi selkeäksi kokonaisuudekseen. Katsotaan ennen- ja jälkeen -kuvat muutoksesta! Kädentaitotila sai toffeensävyiset Suopursu-verhot. Vallilan kuosisuunnittelija Tanja OrsjoenSuopursu-kuosiin on taltioitu tuo havumetsiemme pystyvartinen varpukasvi. Vaalea pohjaväri tuo kuosiin raikkautta ja keveyttä. Suopursu, kuten muutkin Tyttöjen Talon uudistettuun sisustukseen valitut kuosit, kuuluvat Vallilan Autumn/Winter 2017 Uljas Suomi -sisustuskokoelmaan, joka ammentaa inspiraationsa Suomen sykähdyttävästä luonnosta. Suopursu-verhojen pariksi valitsimme hillityn elegantit Moonlight white -valoverhot, jotka heijastavat valoa kauniisti.

Isot Satumetsä- ja Aino-sisustustyynyt tuovat huoneeseen sekä valloittavaa luontotematiikkaa että pehmeyttä. Satumetsä on Vallilan kuosisuunnittelija Eveliina Netin ihana ja mielikuvituksellinen kuosi, jossa metsän karva- ja höyhenpukuiset asukit asustavat rauhanomaisesti yhdessä. Satumetsä-kuosi on veikeä ja tunnelmaltaan lempeä. Satumetsä toistuu myös kädentaitotilan ikkunakorokkeelle valituissa vaaleanpunaisissa matoissa. Suunnittelija Vilma Pellisen Aino puolestaan on kaunis, näyttävä ja maalauksellinen kukkakuosi.

Symmetrinen Suopursu, kuvitustyylillään ihastuttava Satumetsä ja leiskuva Aino koristavat myös muita tiloja, leffasalia, yksilötilaa ja ruokasalia. Leffahuoneen verhot vuoritettiin pimennyskankaalla, jotta tila voidaan aina tarvittaessa pimentää viihtyisiä leffailtoja varten.

Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki tytöt ja nuoret naiset. Osallistuminen on täysin ilmaista.

"Täällä ei sitä tarvii anteeksi pyytää
Millään tavoin ikänä ujostella
Että ootte täydellisiä noin
Voitte tehdä ja mennä
Nainen sanoo sulle: Uneksi, lennä"

PMMP, Tytöt


Vuonna 2017 Vallila toteuttaa 12 sisustusunelmaa - työllä, tuella ja tekstiileillä. Etsimme joulu–tammikuussa avoimen haun kautta ympäri Suomea monimuotoisia perheitä ja vahvoja yhteisöjä, jotka kaipasivat apua muutosprojekteihinsa. Dokumentoimme jokaisen muutoksen sanoin, kuvin tai videoin. Tervetuloa tutustumaan kohteisiin blogissamme!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3