4 vinkkiä lastenhuoneen sisustukseen

4 vinkkiä lastenhuoneen sisustukseen

Lastenhuoneen sisustus

Mistä on viihtyisä, leikkisä ja inspiroiva lastenhuoneen sisustus tehty? Käytännöllisyyden ja toimivien säilytysratkaisujen lisäksi on tärkeää, että lastenhuone säteilee leikkisyyttä. Ihanin lastenhuone on inspiroiva sekä lapselle että aikuiselle.

Bambi verhot

1. Leikittele väreillä

Kokeile lastenhuoneessa rohkeampaa värimaailmaa. Pienessä huoneessa värejä on helppo vaihtaa tekstiileillä: eriväriset verhot, matot, tyynyt ja lakanat tuovat näppärästi iloa lastenhuoneeseen. Vaaleat seinät suurentavat huonetta ja tummat taas tekevät huoneesta pienemmän oloisen, majamaisen. Tehosteseinä tapetilla tuo leikkisää ilmettä.

Kun haluat yhtenäisen ja hillityn kokonaisuuden, valitse väriteema ja yhdistele tekstiilit ja huonekalut sen mukaan. Kokeile myös eri sävyjä luomaan mielenkiintoinen ja kodikas tunnelma.

Verhot lastenhuoneessa

2. Kuuntele lastasi

Ota lapsesi mukaan sisustuksen suunnitteluun. Hänen ja sinun mieltymyksesi varmasti jonkin verran eroavat toisistaan ja yhdessä saatte aikaan parhaan kokonaisuuden, joka inspiroi niin lastasi kuin sinua. Unelmien lastenhuone on viihtyisä leikkipaikka, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Pyöreä matto lastenhuoneessa

3. Panosta säilytysratkaisuihin

Lapset osaavat siivota lelunsa takaisin omille paikoilleen, kunhan on selkeää, missä mitäkin säilytetään. Tee siis säilyttämisestä helppoa: sijoita tavarat lapselle sopivalle korkeudelle ja pidä huoli, että lapsesi saa hyvin laatikot ja kaapinovet auki. Lelut on hyvä säilyttää isoissa koreissa tai lelulaatikoissa. Voit myös valjastaa siivouksen leikiksi tai kilpailuksi!

Lakanat lastenhuoneessa

4. Matto on huoneen keskipiste

Lapset viettävät paljon aikaa lattialla. Pehmeä, iso ja helposti puhdistettava matto on täydellinen leikkitila lapselle. Koko huonetta ei kannata täyttää leluilla ja kalusteilla, sillä askarteluun ja leikkeihin on hyvä jättää reippaasti tilaa. Matolla tuot iloa ja tunnelmaa huoneeseen sekä parannat akustiikkaa. Matto on huoneen keskipiste - kirjaimellisesti.

Norsumarssi matto

Meiltä Vallilalta löydät paljon leikkisiä, inspiroivia ja käytännöllisiä tuotteita lastenhuoneeseen. Tutustu ja ihastu valikoimaan.

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3