Terassin matto – 4 vinkkiä valintaan

Terassin matto – 4 vinkkiä valintaan


1. Huomioi maton koko

Mattoa hankittaessa yksi tärkeimmistä kriteereistä on maton koko. Vaikka terassi tai parveke jolle matto tulee olisi kooltaan pieni, ei tilanpuutteesta huolimatta kannata kuitenkaan valita liian pientä mattoa. Tarpeeksi iso matto kokoaa kalusteet yhteen ja tekee tilasta selkeän kokonaisuuden.

Kapeille parvekkeille ostetaan usein 80 cm leveä käytävämatto, ja joillekin parvekkeille se on juuri sopiva koko. Jos parveke on kuitenkin yhtään leveämpi, kannattaa tilaan ostaa 100 cm leveä matto. Tällöin vältyt liian kapean maton tekemästä efektistä, joka saa kapean tilan näyttämään entistä kapeammalta. Liian leveääkään mattoa ei kannata kapealle parvekkeelle valita: jos matto osuu seinästä seinään, voi parveke näyttää rauhattomalta. Kapealla parvekkeella tiedät että matto on oikean kokoinen, kun maton reunan ja seinän väliin jää näkyviin pieni kaistale lattiaa.

2. Panosta materiaaliin ja laatuun

Kosteissa ulkotiloissa on tärkeää, että matto on valmistettu säänkestävästä materiaalista. Lasitetulle terasille tai parvekkeelle voit valita maton materiaalin hiukan huolettomammin. Kunhan terassi tai parveke pysyy kuivana, sopivat sinne lähes kaikki samat matot kuin sisätiloihinkin.

 

Muovista valmistetut matot ovat kaikkein varmin valinta terassille tai parvekkeelle. Kestävistä synteettisistä materiaaleista valmistetut matot eivät haalistu auringossa yhtä nopeasti kuin luonnonkuiduista valmistetut matot ja ne kestävät paremmin säiden vaihtelua.

 

3. Leikittele väreillä ja kuoseilla

Terassi- tai parvekematon valinnassa saa leikitellä rohkeasti väreillä ja kuoseilla! Värin ja kuosin valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Näyttävät värit ja kuosit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa kun niitä ympäröivä tila on muuten rauhallinen ja selkeä.

Lue Puutalobabyn Kristan kokoemuksia maton valinnasta täältä. 

4. Kokeile rohkeasti eri muotoja

Suorakulmaiset matot toimivat aina, mutta myös pyöreät matot toimivat isommilla terasseilla. Erimuotoisilla matoilla voit myös jakaa isompaa tilaa osiin. Kokeile rohkeasti erilaisten muotojen yhdistelyä!

Vallilan valikoimasta löydät sopivan maton jokaiseen kodin tilaan! Katso ihastuttavat keskilattiamatot, hurmaavat pyöreät matot ja käytännölliset ulkomatot.

 

Psst! Tällä viikolla kaikki matot, viltit ja koristetyynyt ulkokäyttöön ja sisälle - 30 %!

Takaisin blogiin
 • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

  Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

 • Iki-ihanat kukkakuosit

  Iki-ihanat kukkakuosit

  Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

 • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

  SS2022: Värillä on väliä

  Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3