Parempaa puuvillaa

PAREMPAA PUUVILLAA

PAREMPAA PUUVILLAA

Me Vallilassa olemme sitoutuneet parantamaan puuvillan viljelyä maailmalla yhdessä Better Cotton Initiativen (BCI) kanssa. Olemme olleet vuodesta 2018 alkaen Better Cotton Initiative -aloitteen (BCI) jäsen ja tuemme toiminnallamme ja tuotteillamme työtä vastuullisen puuvillanhankinnan puolesta.

Valitsemalla Vallilan tuotteen, tuet vastuullista puuvillantuotantoa Better Cotton -aloitteen kautta.

Lue lisää: bettercotton.org

MIKÄ ON BETTER COTTON INITIATIVE?

Kansainvälinen puuvillantuotannon standardijärjestelmä Better Cotton Initiative (BCI) on perustettu vuonna 2005 parantamaan viljelyn ja tuotannon vastuullisuutta tarjoamalla kestävämpiä viljelytapoja puuvillan viljelijöille, ympäristölle ja koko alan tuotantoketjulle. Better Cotton -standardeja hyödynnetään 23 maassa ja niillä tavoitellaan luonnollisempia tuotantotapoja kouluttamalla viljelijöitä kevyempiin viljelymuotoihin, jotka vähentävät kemikaalien käyttöä ja säästävät vettä.


BCI:n tarkoitus on tehdä globaalista puuvillantuotannosta parempaa puuvillan tuottajille, kasvuympäristölle ja koko alan tulevaisuudelle. Aloite yhdistää ihmisiä ja organisaatioita koko puuvillasektorilla pelloilta kauppaan, edistääkseen mitattavaa ja jatkuvaa kehitystä ympäristölle, viljelijöille ja teollisuudenaloille, joilla puuvillaa tuotetaan.

BCI-puuvilla hankitaan Mass Balance -järjestelmän kautta eikä sitä ole jäljitettävissä yksittäisiin tuotteisiin.

BETTER COTTON HANKINTOJEMME VAIKUTUKSET 2019

• puuvillan viljelyssä vettä säästyi 314 431 m3
(= 313 431 429 litraa)
• mahdollistimme 440 maanviljelijän koulutuksen
vastuulliseen viljelyyn
• hankintamme tarkoittaa 781 hehtaarin vastuullis
ta puuvillan viljelyä
• puuvillanviljelijöiden ansiot nousivat Better
Cotton hankintojemme ansiosta 108 245 euroa
kokonaisuudessaan*
• torjunta-aineita käytettiin 201 kg vähemmän

*BCI-puuvillanviljelijöiden ansiot kasvoivat useista syistä, yleisimmin
lisääntyneiden tuottojen ja torjunta-aineiden sekä veden
optimoidun käytön myötä.

TAVOITTEEMME

Jatkuva tavoitteemme on, että hankkimastamme puuvillasta yli 80 % on BCI-puuvilla.

Ensimmäisenä kokonaisena jäsenvuonnamme (2019) määrä oli jo yli tavoitteen, 85 %.

Mistä tiedän, onko jokin tietty tuote tehty BCI-puuvillasta?

BCI-puuvilla hankitaan ns. Mass Balance järjestelmän kautta, eikä sitä voi jäljittää yksittäisiin tuotteisiin. Puuvillanhankintaketjut ovat monimutkaisia – Mass Balance järjestelmä, jossa puuvillaa ei pysty suoraan jäljittämään lähteeseensä, on edullisempi toteuttaa. Tämä puolestaan lisää kysyntää Better Cottonille, joka puolestaan mahdollistaa useamman puuvillanviljelijän kouluttamisen. Selvää voittoa kaikille!

  • Onko BCI -puuvilla sama kuin luomupuuvilla?
  •  

Ei välttämättä. Better Cotton ja luomu ovat kaksi erillistä standardia, joilla puuvillaa voidaan viljellä, joten jotkut BCI viljelijät voivat olla myös luomupuuvillan viljelijöitä. BCI määrittää viljelijöille tuotannolliset toimintaperiaatteet mutta viljelijät voivat vapaasti valita parhaat viljelymenetelmät ja se voi myös tarkoittaa kemiallisia lannoitteita. BCI tekee yhteistyötä muiden järjestöjen ja aloitteiden kanssa, kuten luomu ja Fairtrade, sillä kaikilla niillä on sama tavoite – vastuullisen puuvillan viljelyn edistäminen. Yhdessä olemme vahvempia!

  • Miten BCI konkreettisesti auttaa viljelijöitä?
  •  

BCI opastaa puuvillanviljelijöitä kasvattamaan puuvillaa ympäristöystävällisesti. Viljelijöitä kannustetaan veden, torjunta-aineiden, lannoitteiden ja maaperän kestävään käyttöön. Lisäksi BCI auttaa luonnon monimuotoisuuden kunnioittamisessa sekä työolojen parantamisessa.