Meistä / About us

Suomalaista suunnittelua Helsingin Vallilasta

Vallila on suomalainen sisustus- ja tekstiilialan perheyritys, jonka koti on Helsingin Vallilassa. Vallila-konsernin muodostavat emoyhtiö Vallila Interior sekä kolme liiketoimintayhtiötä: suunnittelusta ja tukku- ja vähittäismyynnistä vastaava Vallila Collection, julkitilasisustamiseen erikoistunut Vallila Contract sekä risteily- ja matkustusalan sisustusratkaisuja toimittava Vallila Marine. Vallila Interior on  25.5.2021 alkaen osa Manna & Co:ta.

Alunperin tekstiilikutomona toimineen perheyrityksen perusti sveitsiläinen Otto Berner Vallilan kaupunginosaan vuonna 1935. 1930-luvulta peräisin olevissa tehdashalleissa toimivat tänäkin päivänä Vallilan pääkonttori, tukkutoimisto, showroom, design-studio sekä julkistiloihin keskittyvä Vallila Contract.

Vallilan kaksi kertaa vuodessa uudistuva mallisto punoo talon pitkän historian yhteen nykyhetken inspiroimien ideoiden kanssa. Juuri siksi kokoelma on aina sekä ajankohtainen että leimallisesti vallilalainen: rohkea, värikäs ja eri tyyleillä leikittelevä. Mallisto kattaa astiat, tapetit sekä sisustus- ja käyttötekstiilit aina metritavarasta suihkuverhoihin ja torkkupeittoihin asti, sillä kodin jokainen nurkka on erinomaisen muotoilun ja iloisen kuosin arvoinen – tai kuten vallilalaisilla on tapana sanoa: Vallilaa vaille valmis.

Hyvä design ei vanhene, kunhan se on rohkeasti omanlaistaan!

 

Vaikka alun perin Vallilassa kudottiin silkkiä, suomalaiset ovat oppineet tuntemaan Vallilan omaleimaisista sisustuskankaista. Tästä on erityisesti kiittäminen kuvataiteilija Howard Smithin 1970-luvun näyttäviä ja värikkäitä printtejä, joista rakastetuimmat ovat yhä edelleen tuotannossa. 

Smithin ja muiden uraauurtavien suunnittelijoiden perintö on edelleen Vallilan designin ytimessä. Luovuus ja rohkeus heräävät eloon niin legendaaristen kuosien tuoreissa tulkinnoissa kuin mielikuvituksellisissa ja yllättävissä yhteistyömallistoissakin. Vallilan omien tekstiilisuunnittelijoiden Tanja Orsjoen, Matleena Issakaisen, Riina Kuikan, Saara Kurkelan, Miia Puustisen ja Taija Lammin lisäksi kokoelmissa vierailee vaihteleva joukko suunnittelijoita ja eri alojen arvostetuimpia artisteja ja taiteilijoita. 

Vallila on vuosien saatossa kasvanut täyden palvelun sisustustaloksi, jonka omia Vallila Collectionin kuluttaja- ja vähittäiskaupan tuotteita täydentävät ammattilaiskäytössä tunnetut Vallila Contractin maahantuontiedustukset julkitilojen kankaista design-kalusteisiin.