Ostoskori

Vallila-mattojen hoito-ohjeet

Tuotekohtaiset hoito-ohjeet löydät myös maton pohjassa olevasta etiketistä.

Printtimatot

Suosittujen ja helppohoitoisten printtimattojen kuosit painetaan polyamidisilmukkanukka-mattolaadulle. Suurisilmukkainen printtimatto näyttää ja tuntuu jopa villalta, mutta tekokuidun ansiosta siinä toteutuu erinomainen kulutuskestävyys. Useimmissa printtimatoissa on myös liukuestepohja, jonka ansiosta matto pysyy hyvin paikoillaan.
 Materiaali: 100 % polyamidi, 100 % polyamidi heatset.
 Koneella kudottu matto, liukuestepohja, lankakanttaus ja painettu kuvio.
 Laakavesipesu käsin tai pesulassa.
  Printtimaton pesuohjeena on laakavesipesu, käsin tai pesulassa. Laakapesu tai laakavesipesu suoritetaan yleensä aina pesulassa, jossa on tarkoitusta varten suunniteltu laakapesukone. Laakapesu pyrkii jättämään maton mahdollisimman kuivaksi käsittelyn päätteeksi. Mattoa ei siis missään tapauksessa tule kastella läpimäräksi. Pesuveden poisto tehdään imurointitekniikalla.

  Viskoosi- ja Chenillematot

  Vallilan viskoosimatot ovat ylellisen tuntuisia ja helppohoitoisia mattoja, joiden pinta hohtaa silkinomaisen kauniisti. Chenille-matoissa taas on käytetty olemukseltaan pörröistä lankatyyppiä, jolla voidaan luoda mattoon näyttävää ja hieman koholla olevaa tekstuuria. Vallilan matoissa chenille-lankaa käytetään mm. viskoosisena ja puuvillaisena. Sekä viskoosi- että chenille-matot ovat helppohoitoisia ja kevyitä liikutella.
   Materiaali: 100 % viskoosi, viskoosi/puuvilla, viskoosi/akryyli, viskoosi/akryyli/puuvilla, viskoosi/polyesteri/puuvilla, akryyli/puuvilla, akryyli/viskoosi/puuvilla.
   Koneella kudottu matto, SBR-lateksipohja.
   Imurointi, laakavesipesu nukan suuntaisesti pesulassa 30 asteessa.

   Puuvillamatot (Räsymatot)

    Materiaali: 100 % puuvilla.
    Käsinpesu tai tasopesu 30 asteessa. Ei hankausta.
    90 % puuvilla, 10 % silkki
    Laakavesipesu pesulassa. Ei hankausta.
    Puuvillamaton puhdistamiseen riittää usein tuuletus ja imurointi. Jos matto on kuitenkin likaantunut ja vaatii pesua, noudata tarkoin pesuohjetta:
    Pese matto käsin. Käytä mietoa pyykinpesuaineliuosta. Vältä liuottavia pesuaineita, kuten erilaisia mäntysuopia. Älä liota mattoa. Harjaa pehmeällä harjalla raitojen suuntaisesti. Vältä voimakasta harjausta raitoja vasten. Tasokuivata matto vaakatasossa ilmavalla ja tasaisella alustalla.

    Nukkamatot

     Materiaali: 100 % polypropeeni, 100 % polyamidi, 100 % polyesteri, polyesteri/polypropeeni.
     Laakavesipesu pesulassa.

     Flatweave-matot

      Materiaali: 100 % Polypropeeni, polypropeiini/juutti.
      Vesipestävä.

      Villamatot

       Materiaali: 100 % villa.
       Laakavesipesu pesulassa.

       Kylpyhuonematot

        Materiaali: Puuvilla/polyesteri.
        Konepestävä.

        Tarvitseko apua? Asiakaspalvelumme auttaa ilomielin, ota yhteyttä!