Kangastaulut

Kangastaulujen teko:

Kauniit ja persoonalliset kangastaulut tuovat ilmettä kotiin.

Valitse ensin sisustukseesi sopiva kangas. Silmäile uutuuksia ja poimi suosikkisi kevään printtikankaista täällä.

Väriltään voimakas ja paksu kangas on vaaleaa ja ohutta kangasta parempi valinta: ohuesta kankaasta saattavat puiset kehykset kuultaa läpi. Pingoita kaksi päällekkäistä kangasta kerralla halutessasi käyttää vaaleaa tai ohutta kangasta.

Rajaa kuosi rimojen pituuden mukaan: huomioi kankaiden raporttikoko, eli kuvion pituus 64 tai 91 cm, jotta rimojen mitta on riittävä pituussuunnaltaan. Osta kangasta enemmän kuin suunnittelet tarvitsevasi tauluun. Kankaan leveyden on hyvä olla noin 10 cm pidempi kuin riman mitta, eli valmiin kangastaulun lopullinen koko, jotta niittausvaiheessa on vielä hieman pelivaraa. Silitä kangas rypyttömäksi ennen kiinnittämistä.

Puiset rimakehykset taululle löydät esimerkiksi taidekehystämöstä. Suuriin kehyksiin kannattaa laittaa välipuu, joka tukee kehystä. Kasaa ensin kehys, ja kiinnitä sitten ruuveilla välipuu keskelle kehystä. Vaihtoehtona voit käyttää styroksilevyä pohjana ja nuppineuloja kiinnityksessä, jolloin kangaskaan ei pääse vahingoittumaan.

Tarvittavat varusteet: niittipistooli ja sakset. Nido ensin kehys kunnolla kiinni. Aloita tämän jälkeen kankaan kiinnittäminen kehyksen takaa kulma kerrallaan ja kangasta tasaisesti kiristäen. Aloita nitominen pitkän sivun keskeltä ja etene lähes kulmiin asti sivu kerrallaan.

Lisää ripustuskoukku ja naula seinään. Ripusta paikoilleen.

Kankaat 25€ / m, Vallila
Rimat 4-8€ / kpl, Taidekehystämö