Hoito-ohjeita

Vallilan hoito-ohjeita:

Verhojen ja kankaiden hoito ja pesu

Monet verhot ja pimennysverhot voidaan pestä kotona 30 asteessa kevyellä ohjelmalla. Pese ohuet verhot hellävaraisesti väljässä vedessä joko käsin tai koneella ilman liotusta ja linkousta. Käytä nestemäistä kirjopesuainetta, joka ei sisällä valkaisuainetta. Kemiallinen pesu sallitaan myös useimmille verhoille. Verhojen puhdistamista edesauttaa säännöllinen tuuletus raikkaassa ja kuivassa ilmassa. Näkyvän pölyn voi poistaa myös vaateharjalla materiaalista riippuen.

Huomioithan, että luonnonkuidut saattavat kutistua pesussa. Verhot tulee kuivata mahdollisimman suorina ja silittää kosteina matalimman lämmön avulla.

Tyynyjen hoito ja pesu

Tyynynpäälliset ovat vesipestäviä ja oikein huollettuna kestävät kauniina käytössä pitkään. Tyynynpäälliset voidaan pestä 30 asteessa kevyellä ohjelmalla. 

Kuivaa tyynynpäälliset mielellään laakana, rumpukuivausta ei suositella. Suosittelemme yksittäisten isompien tahrojen välitöntä poistoa. Valkaisua ei suositella, mutta kemiallinen pesu on mahdollinen. Silitys miedolla lämmöllä on sallittua. Sisustustyynyjen sisätyynyjä voi huoltaa tuulettamalla.

Makuuhuoneen tekstiilien hoito ja pesu

Pussilakanat valmistetaan puuvillasta ja voidaan pestä 60 asteessa. Käytä nestemäistä kirjopesuainetta, joka ei sisällä valkaisuainetta. Kemiallista pesua ei sallita. Torkkupeitot tulee pestä 40 asteen lämmöllä kevyellä ohjelmalla. Suosittelemme yksittäisten isompien tahrojen välitöntä poistoa.

Pussilakanoiden rumpukuivaus on sallittu, mutta torkkupeitot tulee kuivata normaalisti mahdollisimman laakana. Silitys miedolla lämmöllä on sallittua. Pussilakanat ja tyynyliinat saa silittää suuremmalla lämmöllä, mielellään nurjalta puolelta.

Keittiötekstiilien hoito ja pesu

Kaikki puuvillaiset keittiötekstiilimme ovat vesipestäviä. Essut, leipäkorit, patalaput ja -hanskat voidaan pestä 40 asteessa kevyellä ohjelmalla. Keittiöpyyhkeemme ovat pestävissä 60 asteessa ja oikein huollettuna kestävät kauniina käytössä pitkään.

Suosittelemme yksittäisten isompien tahrojen välitöntä poistoa. Elintarviketurvallisesta PET-muovista valmistetut tabletit on helppo pyyhkäistä puhtaaksi kostealla liinalla. 

Pääsääntöisesti vahakankaiden hoidoksi suositellaan kostealla pyyhkeellä pyyhkimistä ja harvemmin konepesua. Kaikki Vallilan oman tuotannon vahakankaat voidaan pestä 30 asteessa hienopesulla. Kankaalle ei saa käyttää valkaisua, kemiallista pesua, linkousta tai rumpukuivausta. Vahakankaan ikä saattaa vaikuttaa konepesun lopputulokseen ja muuttaa pintatekstuuria. Vahakankaat voi silittää 1 pisteellä kankaan nurjalta puolelta.

Keittiötekstiilit voi kuivata normaalisti kuivausnarulla, rumpukuivausta ei suositella. Valkaisua eikä kemiallista pesua suositella. Puuvillasta valmistettujen keittiötekstiilien silitys miedolla lämmöllä on sallittua.

Kylpyhuoneen tekstiilien hoito ja pesu

Kaikki kylpyhuoneen tekstiilimme ovat vesipestäviä. Suihkuverhot saa pestä 30 asteessa kevyellä ohjelmalla. Polyesteristä valmistetut suihkuverhot voi pyyhkäistä puhtaaksi kostealla liinalla ja suihkulla. Kylpy- sekä käsipyyhkeemme voi pestä jopa 60 asteessa. Kylpyhuoneen tekstiilit kestävät oikein huollettuna kauniina käytössä pitkään. 

Kylpyhuoneen tekstiilit voi kuivata normaalisti kuivausnarulla, pyyhkeet saa myös rumpukuivata. Valkaisua tai kemiallista pesua ei suositella. Silitys miedolla lämmöllä on sallittua.

Astioiden käyttö

Kaikki astiamme kestävät konepesua ja ovat myös mikronkestäviä.

 

Mattojen hoito-ohjeet

Tuotekohtaiset hoito-ohjeet löydät jokaisen maton pohjassa olevasta tuoteselosteesta. Kaikki Vallilan matot sopivat käyttöön lattialämmityksen kanssa. Millekään matolle emme suosittele pesua kovalla juuriharjalla ja suopapesuaineilla.


Pesuohjeiden selitykset:

Laakavesipesu tai laakapesu: Laakavesipesu suoritetaan yleensä aina pesulassa, jossa on tarkoitusta varten suunniteltu laakapesukone. Laakapesu pyrkii jättämään maton mahdollisimman kuivaksi käsittelyn päätteeksi. Mattoa ei saa kastella läpimäräksi. Pesuveden poisto tehdään pesulan imurointitekniikalla.

Käsinpesu: Käytä mietoa pyykinpesuaineliuosta. Vältä liuottavia pesuaineita, kuten erilaisia suopapesuaineista (esim. mäntysaippua). Älä liota mattoa. Harjaa pehmeällä harjalla raitojen tai nukan suuntaisesti. Vältä voimakasta harjausta raitoja vasten. Tasokuivata matto vaakatasossa ilmavalla ja tasaisella alustalla.

 

Printtimatot (polyamidisilmukkanukka- ja polyamidi heatset -matot)

Suosittujen ja helppohoitoisten printtimattojen kuosit painetaan polyamidisilmukkanukka-materiaalille. Printtimatto on tekokuidun ansiosta erittäin kulutusta kestävä. Useimmissa printtimatoissa on myös liukuestepohja, jonka ansiosta matto pysyy paremmin paikoillaan. Liukuestepohja on valmistettu joko kevyemmästä, ympäristöystävällisemmästä TPR-kumista (termoplastinen kumi) tai painavammasta lateksista.

 • Materiaali: 100 % polyamidi, 100 % polyamidi heatset.
 • Koneella valmistettu matto, liukuestepohja, lankakanttaus ja painettu kuvio.
 • Hoito: Hellävarainen imurointi. Vältä kanttausten päältä imurointia.
 • Pesu: Laakavesipesu käsin tai pesulassa. Vältä liuottavia pesuaineita.

Viskoosi- ja chenillematot

Viskoosi- ja chenillematot ovat helppohoitoisia ja kevyitä liikutella. Vallilan viskoosimatot ovat ylellisen tuntuisia mattoja, joiden pinta hohtaa silkinomaisen kauniisti. Chenillepohjan päälle viskoosi- ja puuvillalangalla voidaan luoda mattoon näyttäviä ja hieman koholla olevia tekstuureja.

 • Materiaali: 100 % viskoosi, viskoosi/puuvilla, viskoosi/akryyli, viskoosi/akryyli/puuvilla, akryyli/puuvilla, akryyli/viskoosi/puuvilla.
 • Koneella kudottu matto, SBR-lateksipohja.
 • Hoito: Hellävarainen imurointi. Vältä kanttausten päältä imurointia. Paikallispuhdistus laimealla saippualiuoksella nukan suuntaisesti. Vältä hankausta.
 • Pesu: Laakavesipesu pesulassa 30 asteessa.


Puuvillamatot

Vallilan puuvillamatot ovat lankavärjättyjä ja helppohoitoisia. Puuvillamaton puhdistamiseen riittää usein tuuletus ja imurointi.

 • Materiaali: 100 % puuvilla.
 • Hoito: Imurointi ja tuuletus.
 • Pesu: Käsinpesu tai laakavesipesu 30 asteessa. Vältä hankausta.


Nukka- ja mikrokuitumatot

Nukka- ja mikrokuitumatot ovat ihanan pehmoisia jalan alla. Materiaalinsa vuoksi nukka- ja mikrokuitumatoista saattaa irrota pieniä haituvia käytön alkuvaiheessa, mutta imuroinnin ja käytön myötä irtoava nukka vähenee.

 • Materiaali: 100 % polypropeeni, 100 % polyamidi, 100 % polyesteri, polyesteri/polypropeeni.
 • Hoito: Hellävarainen imurointi. Vältä kanttausten päältä imurointia.
 • Pesu: Laakavesipesu pesulassa.

Sileäksi kudotut matot eli Flatweave-matot

Sileäksi kudotut Flatweave-matot ovat kestäviä ja pysyvät hyvin paikoillaan. Pelkästä polypropeenista valmistetut matot sopivat myös ulkokäyttöön. Juuttia sisältävää mattoa ei suositella ulkokäyttöön tai kosteisiin tiloihin.

 • Materiaali: 100 % Polypropeeni, polypropeiini/juutti.
 • Hoito: Imurointi
 • Pesu: Laakavesipesu pesulassa.


Villamatot

Villa on luonnonmukainen valinta mattomateriaaliksi. Villa on materiaalina helppohoitoinen, koska se hylkii luonnostaan likaa. Villamaton puhdistamiseen riittää usein imurointi.

 • Materiaali: 100 % villa.
 • Hoito: Imurointi
 • Pesu: Laakavesipesu pesulassa.


Puuvillakuramatot

Puuvillakuramatot ovat korkealaatuisia eteismattoja. Matot voi muotoonleikata ja leikatessa ne ovat rispaantumattomia. Puuvillakuramatot ovat myös helppohoitoisia ja konepestäviä. Liukuesteen ansiosta ne pysyvät tukevasti paikoillaan.

 • Materiaali: 100% Puuvilla, sisältää mikrokuitua.
 • Liukuestepohja.
 • Hoito: Imurointi.
 • Pesu: Konepestävä 40 astetta.


Kylpyhuonematot

Kylpyhuonematot ovat kylpyhuoneen piriste. Vallilan kylpyhuonematot on helppo hoitaa ja pestä.

 • Materiaali: Puuvilla/polyesteri.
 • Hoito: Imurointi ja tuuletus.
 • Pesu: Konepestävä.


Muut erikoismatot

Katso maton hoito- ja pesuohje maton pohjassa olevasta tuoteselosteesta.

 

Tarvitseko apua? Asiakaspalvelumme auttaa ilomielin, ota yhteyttä!