Ostoskori

VASTUULLINEN HANKINTA

AVOIMUUS JA LÄPINÄKYVYYS KOKO HANKINTAKETJUSSA

  • Vastuullinen, läpinäkyvä ja jäljitettävä hankintaketju on yksi Vallilan vastuullisuustyön painopistealueista.
  • Konkreettisesti tämä näkyy meillä pitkäikäisinä toimittajasuhteina - monet toimittajistamme tunnemme jo vuosien ajalta, ja luotamme vahvasti heidän ammattitaitoonsa.
  •  
  • Toimitusketjut suurimpien toimittajiemme kanssa ovat hyvin lyhyet, sillä suurimmalla osalla koko valmistusketju langan kehräyksestä ompeluun ja painatukseen tapahtuu samassa tehtaassa. Tämä takaa sen, että tarvitsemme vähemmän logistiikkaa, joka osaltaan kuormittaa vähemmän ympäristöä. Lisäksi koko hankintaketju on hyvin jäljitettävissä ilman turhia välikäsiä. Osto-, myynti-, ja suunnitteluosastojen edustajamme vierailevat tehtailla säännöllisesti.

VASTUULLISET HANKINNAT

Vastuullinen, läpinäkyvä ja jäljitettävä hankintaketju on yksi Vallilan vastuullisuustyön painopistealueista. Edellytämme kaikkien merkittävien (hankinnat yli 50 tuhatta €/v) tavarantoimittajien sitoutuvan Vallilan toimintaperiaatteisiin (Code of Conduct). Vastuullisuuskysymykset ovat tärkeä valintakriteeri ostoneuvotteluissa ja uusien tavarantoimittajien valintaprosessissa.

Pitkät toimittajasuhteet ja tiivis päivittäinen yhteistyö uusiutuvan kokoelman kanssa takaavat säännöllisen vuorovaikutuksen toimittajiin. Osto-, myynti- ja suunnitteluosastojen edustajamme vierailevat tehtailla säännöllisesti.

VALVONTAJÄRJESTELMÄT

VALVONTA-
JÄRJESTELMÄT

Haluamme olla varmoja siitä, että käyttämämme tehtaat toimivat vastuullisesti myös työntekijöitään kohtaan. Edellytämme, että voimme tehdä yhteistyötä samoilla arvoilla ja toimintaperiaatteilla, kuin mitä itse noudatamme. Ostamme suurilta tuotantolaitoksilta, jotka ovat tiukasti auditoituja sekä muiden tekstiiliyritysten, että niiden itsensä toimesta. Sosiaalisen vastuun auditoiminen kolmannen osapuolen kautta on perusedellytys riskimaissa toimiville kumppaneillemme. Luotettavien auditointien avulla tehtaat voivat todentaa käytäntöjään, joita määrittelevät niin lainsäädäntö, kuin ihmisoikeuksien ja tasa-arvon periaatteet.


BSCI-, SMETA- JA SA8000-AUDITONNIT
Kaikki merkittävät tavaraostomme riskimaista ovat joko Sedex-, BSCI- tai SA8000 -auditoiduilta tavarantoimittajilta. Sedex (Supplier Ethical Data Exchange) on organisaatio, joka auttaa yrityksiä johtamaan toimitusketjujensa läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta jakamalla tietoa vastuullisuuteen liittyvistä sertifioinneista ja auditoinneista, kuten SMETA. SA8000 puolestaan on SAI:n (Social Accountability International) kansainvälinen sosiaalise vastuullisuuden standardi. Sen tiukat laatuvaatimukset kattavat lapsityövoiman, pakkotyön, terveyden ja turvallisuuden, yhdistymisvapauden, syrjinnän, kurinpidolliset menettelyt, työajan, korvauksen ja johtamisen.

AMFORI BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE

Liityimme amfori Business Social Compliance Initiativen jäseneksi alkuvuodesta 2019. BSCI:n tavoitteena on edistää sosiaalista vastuuta kansainvälisessä toimitusketjussa ja sen toimintaperiaatteet perustuvat kansainvälisiin sopimuksiin: BSCI vaikuttaa moniulotteisesti vastuullisten työolojen kehittämiseen toimitusketjuissa tarjoamalla tietoa, koulutusta, vaikuttamistyötä ja suorittamalla auditointeja.

Liityimme jäseneksi lisätäksemme resursseja työolojen kehittämiseen kaikissa riskimaissa – Vallilan osalta haluamme viestiä kaikille hankintaketjumme tuottajille amfori BSCI:n toimintaperiaatteista ja varmistaa, että tuottajamme sitoutuvat työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen.

Lue lisää: amfori BSCI

TAVOITTEEMME

Tavoite: yli 90 % riskimaatoimittajista joko BSCI tai SEDEX/SMETA auditoituja.

Tulokset 2019: 97 % auditoituja

Tavoite: Vallila Code of Conduct hyväksyntä 100 %

Tulokset 2019: Henkilöstö 100 %, Tavarantoimittajat ja
alihankintaketju 76 %, riskimaat 100 %

Tavoite: amfori Code of Conduct hyväksyntä 100 %

Tulokset 2019: riskimaat 67 %, olemme aikataulussa

MISSÄ TUOTTEEMME VALMISTETAAN?

Matot:

Valmistusmaa: Egypti, Belgia, Kiina

Verhot ja kankaat:

Valmistusmaa: Turkki

Tapetit:

Valmistusmaa: Suomi

Kylpyhuonetekstiilit:

Valmistusmaa: Portugali

Keittiötekstiilit:

Valmistusmaa: Intia

Astiat:

Valmistusmaa: Thaimaa

Makuuhuonetekstiilit:

Valmistusmaa: Pakistan

TUTUSTU TURKIN TEHTAASEEMME

Turkissa Kucukcalik Tekstil San Tic A.S. tehtaalla valmistuvat Vallilan verhot, verhokapat, suihkuverhot ja tyynynpäälliset. Tehtaan kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuosikymmenten ajan. Valmistusketju on lyhyt: tehtaassa hoidetaan koko prosessi langan kehräyksestä värjäämiseen, painatukseen ja ompeluun, ja valmiit tuotteet saapuvat Turkista suoraan Vallilan varastolle Tuusulaan. Lyhyt toimitusketju takaa valmistusprosessin läpinäkyvyyden sekä mahdollisimman vähäisen logistiikan käytön. Turkin tehtaalla vierailemme lisäksi itse usein.

× Tätä selainta ei enää tueta. Jotain ei ehkä näy tai toimi odotetulla tavalla. Suosittelemme vaihtamaan Chromeen tai Mozilla Firefoxiin.