Vallila x Ekroth x Tominaga sadevaatemallisto ennakkomyynnissä 1.6. alkaen

Vallila x Ekroth x Tominaga sadevaatemallisto ennakkomyynnissä 1.6. alkaen

Maailmanlaajuisesti noteerattu, Italian Voguessa juuri mainittu Vallila x Rolf Ekroth x Wataru Tominaga unisex sademallisto lanseerataan Suomessa, Japanissa ja Koreassa. Tämä mallisto on ekslusiivisesti myynnissä Vallilan verkkokaupassa sekä 1.6. avattavassa Glasshouse Helsingissä

Sadetakki on 2020-luvun trendivaate, joka sopii myös arkeen

Ilmastonmuutoksen myötä sateisia päiviä löytyy yhä enemmän niin Japanista kuin Suomestakin. Ajanjaksot, jolloin välikausitakkeja tarvitaan, on viime vuosina venynyt niin kesän kuin talvenkin puolelle. Sadetakki, jonka vielä moni ennen 90-lukua syntynyt muistaa hankalaksi ja painavaksi erikoisvaatteeksi on kokenut parissakymmenessä vuodessa totaalisen muodonmuutoksen: lasten ja kalastajien vaatteesta on tullut trendikäs tuote, jota löytyy lähes jokaisen kansainvälisen huippumerkin mallistosta.  

”Sadevaatteiden monikäyttöisyys on lisääntynyt ja niistä on tullut uusien miellyttävämpien materiaalien myötä joka päivä arjessa käytettäviä.” Rolf Ekroth toteaa. 

Malliston suunnittelu kansainvälisten huippunimien käsialaa

Muotisuunnittelija Rolf Ekroth ja Wataru Tominaga ovat molemmat suunnitelleet mallistoon kaksi printtiä ja useita erilaisia sateen kestäviä takkeja. Ekrothin camouflash printtien pohjana on ollut horsma ja suomalainen kesäkukkaniitty, Tominagan printit ovat inspiroituneet trooppisen puutarhan väriloistosta sateen jälkeen.

"Japanissa yksilöllisistä sadevaatteista on tullut tosi suosittuja ja kuluttajat etsivät uusia merkkejä. Erityisen tarpeeseen sadevaatteet tulevat sadekaudella kesäkuussa" Wataru Tominaga kertoo.

Juoksutakin ja klassisen sadetakin lisäksi mallistosta löytyy vedenkestävä parka sekä huiveja ja laukkuja. Mallisto tulee myyntiin Suomessa Vallilan liikkeissä ja verkkokaupassa kesäkuussa ja lanseerataan Aasian markkinoille Tokiossa ja Soulissa kesän aikana.

 Tutustu mallistoon täältä!

Rolf Ekorth

Rolf Ekroth voitti merkittävän nuorten suunnittelijoiden kilpailun Designer´s Nestin vuonna 2015 ja oli yksi arvostetun Hyeres Festivalin finalisteista 2016. Ekroth on yksi tämän hetken kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista muotisuunnittelijoista, hänen mallistonsa ovat olleet esillä laajasti kansainvälisissä medioissa. Ekroth lanseerasi oman mallistonsa Pitti Uomossa 2019.

 

Wataru Tominaga 

Wataru Tominaga on japanilainen vaatesuunnittelija, joka tunnetaan näyttävistä värikkäistä printeistään. Central Saint Martins College of Art and Design:sta valmistunut, Aalto-yliopistossakin opiskellut Tominaga voitti The Première Vision Grand Jury Prize:n merkittävässä Hyères International Festival of Fashion and Photography -kilpailussa vuonna 2016, Forbes nimesi Tominagan 30 Under 30–Asia–The Arts -listalleen vuonna 2018. Tominaga lanseerasi oman mallistonsa vuonna 2020.

Takaisin blogiin
  • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

      Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

  • Iki-ihanat kukkakuosit

    Iki-ihanat kukkakuosit

    Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

  • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

    SS2022: Värillä on väliä

    Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3