Ostoskori

Rouheinen joululeipä

Joulun ihanin leipä syntyy helposti! Paista pakkaseen odottamaan aaton herkutteluja tai leivo useampi kerralla, kääri pakettiin ja anna vaikka pikkujoululahjaksi. Itsetehdyt herkut ilahduttavat varmasti!

joululeipä

Ainekset

5 dl vettä

25 g hiivaa

1-3 rkl hunajaa tai tummaa siirappia, oman maun mukaan

2 tl suolaa

2 dl kaurahiutaleita

3 rkl öljyä

2 dl ruisjauhoja

3 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä

3 rkl pellavansiemeniä

n. 9dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sen jälkeen taikinaan siirappi tai hunaja, suola, kaurahiutaleet, öljy sekä ruisjauhot ja sekoita huolellisesti.

Lisää saksanpähkinät ja pellavansiemenet ja vehnäjauhot vähitellen alustaen niin, että taikina jää pehmeäksi.

Lusikoi taikina voideltuun 1,5 litraiseen leipävuokaan ja anna kohota liinan alla noin tunti.

Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja pellavansiemeniä.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

× Tätä selainta ei enää tueta. Jotain ei ehkä näy tai toimi odotetulla tavalla. Suosittelemme vaihtamaan Chromeen tai Mozilla Firefoxiin.