Ostoskori

Luumuinen kompotti joulun jälkiruokapöytään

Kompotti on hedelmistä valmistettu hilloke, jota tarjoillaan usein jälkiruokana. Luumukompotti sopii esimerkiksi riisipuuron tai jäätelön seuralaiseksi, kiisseliksi kermavaahdon tai kerman kera tai jopa kakun täytteeksi. Se on myös sellaisenaan hieno lisä joulun jälkiruokapöytään. Näin onnistut kompotin valmistuksessa.

Ainekset
4-6 hengelle

500 g tummia luumuja
½ vaniljatanko
2 rkl intiaanisokeria
½ dl vettä

Päälle:
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja vaniljatanko. Poista luumun kivet.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia
3. Kaada tarjoilulaseihin ja jäähdytä
4. Koristele kermalla ja sokerilla

× Tätä selainta ei enää tueta. Jotain ei ehkä näy tai toimi odotetulla tavalla. Suosittelemme vaihtamaan Chromeen tai Mozilla Firefoxiin.