Vallila tarjoaa kullanarvoisen ja värikkään ensikosketuksen työelämään

7.7.2016 Kommentit:
Vallila tarjoaa kullanarvoisen ja värikkään ensikosketuksen työelämään

– Olen työskennellyt ainakin puhelinvaihteessa, koukuttanut ja rypyttänyt verhoja ompelimossa, pakannut valmisverhoja ja asentanut verhoja, luettelee Oona Niemi Vallilassa tekemiään kesätyötehtäviä.

Oona, 22, työskentelee kesän 2016 Vallilan vastaanotossa Nilsiänkadulla ja Vallila.fi-verkkokaupan asiakaspalvelussa. Vallila-taivalta hänelle on kertynyt jo monen kesän ajalta: Oona oli Vallilassa töissä ensimmäistä kertaa 15-vuotiaana.

Oona Niemi

Vallila tarjoaa kesätyötä kaikille työntekijöidensä yli 15-vuotiaille lapsille. Vallila työllistää kymmenestä kahteenkymmeneen kesätyöntekijää joka kesä. Kesällä 2016 Vallilassa työskentelee yhteensä 14 kesätyöntekijää tai kesäharjoittelijaa. He työskentelevät hallinnossa, markkinoinnissa ja verkkokaupassa, projektisuunnittelussa, tukkusuunnittelussa, ompelimossa, varastolla ja Vallilan Stockmannin myymälässä. Tänä kesänä Vallila työllistää kolme nuorta kesäsetelin kautta. Kesätyöntekijät saavat tehdä mielekkäitä ja monipuolisia tehtäviä: kopiovastaava ei ole kesätyöntekijän titteli. Vallila on kokonsa puolesta keskisuuri ja ketterä: uusi työntekijä oppii nopeasti tuntemaan talon muut ihmiset ja pääsee helposti sisälle Vallilan meininkiin.

Tänä kesänä Oona on tykännyt erityisesti siitä, että hän on päässyt oppimaan ja tekemään uutta Vallilan verkkokaupassa.

– Vallilassa oppii asiakaspalvelua ja neuvokkuutta. Ikinä ei ole tylsää tulla töihin. Vallilassa on myös esteettisesti tosi miellyttävää, tämä ei todellakaan ole mikään tylsä toimisto.

Tosi mukava työpaikka, Oona summaa Vallila-kesien kokemuksiaan. Kesän jälkeen hän aloittaa opinnot biolääketieteellisessä Turussa. Nuoren naisen lapsuuden haaveammatti oli patologi. Tulevaisuudessa jää nähtäväksi, miten biolääketiede ja värikylläisten sisustuskuosien parissa vietetyt kesät punoutuvat yhteen.

Vallila haluaa tukea nuorten työllistämistä ja tarjota nuorille mahdollisuuksiensa mukaan ensimmäisen työpaikan esimerkiksi kesätyön muodossa. Muita töihin tutustumisen ja työllistymisen muotoja ovat TET-harjoittelu, pidemmät harjoittelut ja opinnäytetyön teko. Harjoittelijoita on sekä toisen että kolmannen asteen oppilaitoksista, ja harjoittelut ovat yleensä noin 2–6 kuukauden mittaisia. Tänä vuonna Vallilassa on ollut harjoittelijoita esimerkiksi Aalto-yliopistosta, Helsingin yliopistosta, Lahden muotoiluinstituutista, Omniasta ja Suomen liikemiesten kauppaopistosta.

Vallila_Showroom

Vallila_Showroom2

Töihin Vallilaan?

Vallilan palveluksessa on tällä hetkellä 130 vallilalaista tuotannon, logistiikan, hankinnan, suunnittelun ja markkinoinnin osastoilla niin projekti-, tukku- kuin vientimyynnissä. Vallilan avoimet työpaikat löytyvät Rekrytointi-sivulta. Avoimen hakemuksen voi laittaa osoitteeseen rekrytointi@vallilainterior.fi. Ahkeruus, yrittäjähenkisyys, kekseliäs luovuus ja palava halu tehdä töitä Vallilan tuotteiden parissa vievät eteenpäin Vallilassa.

Vallila