Itä-Suomen kansallismaisemat ikuistettiin kankaille: Koli, Imatra ja Punkaharju loistavat syksyn kokoelmassa

18.8.2017 Kommentit:
Itä-Suomen kansallismaisemat ikuistettiin kankaille: Koli, Imatra ja Punkaharju loistavat syksyn kokoelmassa

Punkaharju on saanut kunnian toimia Suomen keskipisteenä tänä kesänä. Se toiminut niin presidentillisten valtiovierailujen kohtaamispaikkana, kuin yhtenä maailman upeimmista luontokohteista. Punkaharju noteerattiin kansainvälisessäkin mediassa CNN:n 50:n upean luonnonihmeen listalla ainoana suomalaisena paikkana. Punkaharju on kuitenkin vain yksi Savon useasta matkailukohteista ja se on vetänyt vahvasti puoleensa myös Vallilan suunnittelijoita.

Hotelli Punkaharju

Vallilan juhlavuoden syyskokoelmassa Uljas Suomi nähdään kolme ainutlaatuista kansallismaisemaa: Kolin jylhät jyrkänteet ja järvet, Imatran kuohuva koski Valtiohotelleineen, sekä tietenkin jo edellä mainittu Punkaharju. Nämä kolme kohdetta muodostavat ikivanhan matkailureitin, jonka voi tänä päivänä taittaa helposti, vaikka polkupyörällä. Kuin sattumalta syntyi kolmen kuosin yhtenäinen sarja: Harju, Imatra ja Koli. Kun kuosit lanseerattiin lehdistölle toukokuussa 2017, valkeni niiden vahva yhteys välittömästi Vallilassa tilaisuutta juontaneelle, Punkaharjun hotelliyrittäjälle, Saimi Hoyerille. Tästä saimme idean!

Vallila Koli, Harju ja Imatra -kuosit

Harju-kuosi vangitsee yhden Suomen kansallismaisemista, kauniin Punkaharjun. Kapea, seitsemän kilometrin pituinen Punkaharju muodostui jääkauden aikana. Puru- ja Pihlajavesi kimmeltävät auringossa. Kuosin on suunnitellut Matleena Issakainen. Koli-kankaassa komeilee Riina Kuikan suunnittelema kaunis maisemakuosi Kolin jylhiltä rinteiltä. Kuosi luo rauhoittavan tunteen katsojalle, aivan kuten maisemallinen vastineensa tosielämässä. Imatra-kuosi ikuistaa komean Imatrankosken ja kosken partaalla sijaitsevan jugend-tyylisen Imatran Valtionhotellin. Kuosin on suunnitellut ilmatralainen Vilma Pellinen.

 Vallilan Koli, Imatra ja Harju Hotelli Punkaharjulla

Jätimme Vallilan toimistot taaksemme elokuisena torstaina ja veimme kankaat niiden inspiraatioiden synnyinsijoilleen Itä-Suomeen. Meidät otti lämmöllä vastaan Hotelli Punkaharjua emännöivä Saimi, jonka kanssa Vallilalla on pitkä yhteistyö aina remontoidun hotellin uusista verho- ja verhoiluratkaisuista asti. Nyt Suomen vanhimpiin kuuluva hotelli ja lomakylä on saanut upean muodonmuutoksen ja palvelee taas Suomesta ja ulkomailta saapuvia vieraita. Saimi innosti meidät mukaan tutustumaan hotellia ympäröivään harjureittiin ja sen ainutlaatuiseen luontoon.

Punkaharjun verhot Vallilalta

Yhteistyö Hotelli Punkaharjun kanssa sai alkunsa kun vanhassa hotellirakennuksessa ja sitä ympäröivässä kylässä alkoi kunnostustyöt. Päärakennuksen ruokasali kaipasi näyttävää katseenvangitsijaa, joten tilaan tehtiin tilaustyönä uniikki koko seinän peittävä verho. Pimentävälle kankaalle printattiin vanhan koulutaulun tunnelmallinen ja yksityiskohtainen piirroskuva. Verhosta tuli hotellin sydän, joka herättää toistuvasti ihastusta ja kiinnittää virailijoiden katseet.

Vallilan inspiraatiota, luontoa, Hotelli Punkaharjulla

Seuraamme liittyi myös vanha ystävämme Lauri Tähkä, jonka koko kesän kestänyt Suomen kiertue huipentuu Olavinlinnassa Elojubilee-konsertissa. Luonto- ja sienikierroksen päätteeksi toivotimme kaikki paikalliset tervetulleeksi Laurin ja Pastori Kääriäisen yllätyskeikkaan Hotelli Punkaharjun terassille. Yleisön määrä löi hotellihenkilökunnan ja artistitkin ällikällä. Paikalle saavuttiin sankoin joukoin autoilla, kävellen ja jopa hevosilla. Päivä oli täynnä iloisia kohtaamisia, maailman puhtainta ulkoilmaa ja kaunista suomalaista suunnittelutyötä, joka avulla me Vallilassa ja Saimi Punkaharjulla pyrimme tekemään Suomea, historiaamme ja ainutlaatuista ympäristöämme tutuksi paitsi meille suomalaisille, myös koko maailmalle.

Lauri Tähkä Vallilan yllätyskeikalla

Yleisöä Lauri Tähkän keikalla

Laurin Tähkän yllätyskeikka. Taustalla Harju-kangas.

Islanninhevonen Lauri Tähkän keikalla

Harju, Koli ja Imatra, Vallila AW17 Uljas Suomi

Maisemakuosit Koli, Imatra ja Punkaharju ovat osa syyskokoelmaa, jonka kaikki muutkin kuosiaiheet ovat saaneet inspiraationsa Suomen luonnosta ja kaupungeista.