Vallilan valloittavat kaupunkikuosit: pujahda pehmeisiin Rauma-pussilakanoihin tai tarjoile aamiainen Helsinki-tarjottimella

18.4.2017 Kommentit:
Vallilan valloittavat kaupunkikuosit: pujahda pehmeisiin Rauma-pussilakanoihin tai tarjoile aamiainen Helsinki-tarjottimella

Kevätaurinko hellii kasvoja ja mieltä. Olisipa ihana tehdä pieni virkistävä kotimaanreissu. Jos juuri nyt ei kuitenkaan ole se otollisin ajankohta lähteä pikkupyrähdykselle naapurikaupunkiin ja toisiin maisemiin, niin mikset toisi Suomen kauneimpia paikkoja ja näkymiä kotiin ja sisustukseen?

Vallilan kevätkokoelmassa loistaa monta kaunista kaupunkikuosia. Kuosisuunnittelijamme kiersivät ja seikkailivat pitkin poikin maatamme ja toivat tuomisina kuosi-ideoita ja kuva-aiheita niin Pohjois-Pohjanmaan komeasta keskuksesta kuin Puijon hyppyrimäen laeltakin. Vallilan kaupunkikuosisarja kasvoi kevätkokoelman myötä varsin mittavaksi.

Oulun Kauppatorin vanhat punaiset varastomakasiinit, Vanhan Rauman mutkittelevat mukulakivikadut, legendaarinen Hietsun kirppis aurinkoisena kesäpäivänä, Pori kesäyössä Jazzien aikaan sekä pala kaunista ja vahvaa kansallismaisemaamme Punkaharjulta taltioituna. Nämä ja monia muita! Vallilan kaupunkikuosit esiintyvät useissa eri sisustustuotteissa tarjottimista metrikankaisiin ja valmisverhoista kappoihin ja tyynynpäällisiin. Pehmeät Rauma-kuvioidut pussilakanat voivat tuudittaa ihanan makoisiin uniin ja herättyä voi tarjoilla aamiaisen vaikkapa kauniilla Helsinki-aiheisella tarjottimella.

Vallila_kaupunkikuosi1

Kurkistetaan seuravaksi kaupunkikuosiuutuuksiin. Suunnittelija Matleena Issakaisen loihtima Oulu-kuosi ikuistaa näkymiä Oulun kauniista nähtävyyksistä ja maamerkeistä. Kuosissa komeilevat yli 100-vuotias Kauppahalli, Kauppatorin vanhat punaiset varastomakasiinit ja Pikisaaren puukaupunki-idylli. Oulu-tyynynpäällinen tuo palan Oulua kotiin lämminhenkisellä ja kauniilla tavalla. Oulu-kuosi hehkuu punaisen tiilen sävyssä sekä hillitympänä harmaana. Jos Oulu on kotiseutusi tai jos muuten tunnet vetoa tähän Pohjois-Pohjanmaan helmeen, on Oulu-kuosi mainio ja muistoja herättävä sisustusvalinta.

Vallila_kaupunkikuosi2

Vallilan kaupunkikuosit ovat syntyneet suunnittelijoidemme Suomi-turneesta ja siten, että kuosiin on yhdistelty useita elementtejä ja näkymiä. Kaupunkikuoseissa on usein mukana ripaus suunnittelijan mielikuvitusta ja tulkintaa. Suunnittelija voi lisätä mukaan pienen yksityiskohdan tai jujun, olkoon se vaikkapa takatassuillaan seisova pieni pörröinen koira, leppoisa maatiaiskissa tai vahva oksa.

Suunnittelija Riina Kuikan Rauma-kuosi taltioi Vanhan Rauman koristeellisen ja idyllisen puutalonäkymän: mutkittelevat mukulakivikadut, kapeat kujat ja ihastuttavat vaaleanpunaiset ja vaaleansiniset puutalot. Ohi tallustaa mustavalkoinen pullea kissa, ja ilmoitustaulu tietää tuoreimmat korttelikuulumiset.

Vallila_kaupunkikuosi3

Vallila_kaupunkikuosi4

Vilma Pellisen Puijo-kuosi henkii muistoja mäkihypystä ja maailmancupin kilpailuista. Puijo-kuosi tuo palan Pohjois-Savoa Vallilan kaupunkikuosien sarjaan.

Vallila_kaupunkikuosi5


Riina Kuikan Punkaharju kuvaa kauniin suomalaisen kansallismaiseman harjulta alas katsottuna. Kuosi on saatavilla sinisen ja harmaan sävyissä.

Vallila_kaupunkikuosi6

Riinan Jazz on puolestaan Pori-kuosi, joka ikuistaa kaupungin tunnusmerkit, kuten Kokemäenjoen, tunnelmalliset valot, idyllisen jokilaivan, historiallisen ja arvokkaan raatihuoneen ja näkymää Kirjurinluodolta. Jazz-kuosi tuo kotiin otoksen Satakuntaa, ja se on saatavilla harmaan ja roosan yhdistelmänä.

Helsinki-aiheisen kolmikon muodostavat kuosit Aamu-usva, Kirppari ja Kaivokatu. Aamu-usva-kuosi ikuistaa kauniin näkymän Helsingin keskustan kattojen ylle: kerrostalojen kuparikatot, kattohuoneistot kattoikkunoineen, tuuletusparvekkeet ja leveät savupiiput. Näkymä on kaunis ja rauhoittava. Kirppari on Tanja Orsjoen luoma taidokkaan yksityiskohtainen ja hieman humoristinenkin kuosi. Kuosi ikuistaa legendaarisen Hietsun kirppiksen tunnelman. Kuosista voi bongata monta nelijalkaista karvakaveria. Kirppari tuo palan Helsinkiä sisustukseen tyylikkäällä ja hauskalla tavalla. Kuosi on oivallinen valinta koiranystävälle ja kirppishaukalle.

Vallila_kaupunkikuosi7

Vallila_kaupunkikuosi9

Kaivokatu-kuosi taltioi Helsingin rautatieaseman ympäristön meiningin. Kuva on piirretty nopein vedoin tussilla värittäen, ja se on lähtöisin Tanja Orsjoen kynästä.

Va

Kaupunkikuosit sopivat myös mainiosti koristamaan kotia Suomen suuren juhlavuoden kunniaksi. Tutuista ja rakkaista paikoista voi pingottaa vaikkapa kangastaulut seinälle. Kevätkokoelmassa nähdään myös suosittu Turku-aiheinen Aurajoki-kuosi uusissa sinisen ja pastellin sävyissä. Aiemmin kaupunkikuoseissa ovat komeilleet Helsingin lisäksi esimerkiksi Porvoo sekä ulkomailta Bergen, Kööpenhamina, Amsterdam, Lissabon ja Lontoo.

Ja ohoi, olethan huomannut kaupunkikuosi-skabamme? Valitse suosikkisi Vallilan kaupunkikuoseista ja voit voittaa hemmotteluviikonlopun upeassa Hotelli Punkaharjussa! Osallistu kisaan täällä!

Kaunista kotimaakierrosta! 

Vallila_kaupunkikuosi8

Kuvauslainat kuvissa: Stockmann ja Granit