Näin loihdit joulun maukkaimmat lämpimät juomat!

27.11.2017 Kommentit:
Näin loihdit joulun maukkaimmat lämpimät juomat!

Talvisena iltana on ihana käpertyä kotisohvan nurkkaan kauniin torkkupeiton alle lämpimän juoman kera. Loihdimme sinulle loppusyksyn ja alkutalven kotoiluhetkien iloksi neljä maukasta ja lämmittävää kuumaa juomaa. Juomat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa kauniisti tarjoiltuna ja yhdessä rakkaan ystävän kanssa nautittuna. Reseptimme mieltä lämmittäviin herkkuhetkiin, ole hyvä!

Lämmittävä chilikaakao

Joulujuoma1

Chilin ja suklaan suloisessa liitossa on ihanaa potkua! Näiden kahden luonteikkaan kaveruksen valloittava kombo sopii erinomaisesti loppuvuoden päivien piristeeksi. Tämä suklainen herkkujuoma viimeistellään kermavaahdolla ja chilirouheella. Me suklaan ystävät emme säästele tuhdin suklaakastikkeen kanssa.

2 annosta:
suklaakastiketta maun mukaan
3 dl kevytmaitoa
0,5 dl kuohukermaa
ripaus chilirouhetta
vaniljatanko
0,5 tl vaniljasokeria

Ohje-ehdotus:
 
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna maito. Yhdistä suklaakastike ja kuuma maito. Kaada mukeihin ja lisää päälle kermavaahto. Koristele chilirouheella.

Vallilan kuosisuunnittelija Eveliina Netin ihanan Kerttu-mukin kuosi on saanut inspiraationsa kansallispukujen nauhojen taidokkaista koristeluista. Matleena Issakaisen kauniissa Hertta-tarjottimessa valloittavat perinnettä huokuvat oljista tehdyt sydämet.  


Joulukahvi kardemummalla ja kanelilla

Joulujuoma2

Kardemumman ja kanelin ihana tuoksu tuo joulun mieleen ja keittiöön! Taio ikioma mausteinen joulukahvisi tällä reseptillä!

2 annosta:
5 dl vettä
5 kahvimitallista suodatinkahvia
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Ripaus vaniljasokeria

Ohje-ehdotus: 
Mittaa vesi kahvinkeittimeen. Laita suodattimeen kahvijauhe, kaneli ja kardemumma. Keitä normaaliin tapaan. Annostele kahvimukeihin pohjalle vaniljasokeria. Kaada päälle kahvi.

Kaunis Kerttu-muki ja Kerttu-tarjotin sopivat mainiosti mustavalkoisen ja selkeän tyylin ystäville.  


Jokŋa 

Kuru-tarjotin

Jokŋa on pohjoissaamen kieltä ja tarkoittaa suomeksi puolukkaa. Tämä samettisen puolukkainen juoma valmistetaan ravistamalla voimakkaasti jäiden kera, jonka jälkeen se siivilöidään lasiin ilman jäitä. Jokŋa on raikas ja ihanan kirpeä joulu-cocktail. Lisää koristeeksi pulleita punaisia puolukoita sekä männynoksa, jonka tuoksu kuljettaa nautiskelijan syvälle havumetsän siimekseen.

2 annosta:
20 cl itsetehtyä puolukkamehua
4 cl vastapuristettua sitruunamehua
2 tl sokeria (tai maun mukaan)
2 kananmunan valkuaista

Ohje-ehdotus:
 
Ravista ainekset keskenään shakerissä voimakkaasti jäiden kera. Siivilöi laseihin ilman jäitä. Koristele tuoreilla puolukoilla sekä männynoksalla.

Vallilan kuosisuunnittelija Riina Kuikan Kuru-kuosissa käyskentelevät pohjoisen tunturirotkon porot. Upea Kuru-tarjotin tuo tilaan Lapin luonnon lumoa ja hiljaista kauneutta. 


Perinteinen punainen glögi twistillä 

Joulujuoma4

Joulunodotus alkaa ensimmäisestä höyryävästä glögimukillisesta. Napsautamme tunnelmalliset joululaulut soimaan ja jokavuotinen joulukorttien askarteluiltama voi alkaa! Jouluglögi taipuu moneksi, kun siihen lisää persoonallisen oman pienen maustetwistin.

2 annosta:
5 dl punaista glögiä
Mausteiksi: kanelitanko, kuivattu omenakiekko tai appelsiininkuori

Ohje-ehdotus:
 
Laita glögi ja mausteet kattilaan kuumenemaan, älä keitä. Mitä enemmän makua glögiin haluat, sen pidempään se saa maustua. Siivilöi mausteet pois ja kaada glögi mukeihin. 

Vallilan upea Ajaton-astiasarja huokuu valkoista eleganssia. Kaunislinjaiset Ajaton-mukit sopivat sekä osaksi ihanaa arkea että mitä kauneimpaa juhlaa. 

Tunnelmallisia ja kauniita rentoutumishetkiä!  

Aatto