Henkäys eleganssia ja ripaus luksusta: esittelyssä muotikuvittaja Olesja Hännikäinen

7.3.2017 Kommentit:
Henkäys eleganssia ja ripaus luksusta: esittelyssä muotikuvittaja Olesja Hännikäinen

Muotikuvittaja Olesja Hännikäisen maailmassa glamour, luksus ja estetiikka ovat ihanan tärkeä osa elämää – ja sisustusta! Paperille ilmestyy naisellisia muotoja ja linjoja, liukuvia akvarelleja, upeita jalokiviä sekä valonheijastuksia. Paperin lisäksi Olesjan luomukset nähdään tänä keväänä myös kankaalla! Olesja on Vallilan kevätkokoelman yksi vieraileva tähti: hänen viehkeän elegantit koristetyynykuosinsa tuovat kokoelmaan henkäyksen haute couturea.

Olesja Hannikainen1

Olesjan Vallilalle suunnittelemissa koristetyynykuvioissa on jalokivien säihkettä ja muotikuvien ylvästä eleganssia. Olesjan luoma maailma on kaukana tylsästä ja ilmeettömästä harmaudesta.

Olesjan piirtämisharrastus ja intohimo maalaamista kohtaan ovat luoneet hänelle uramahdollisuuksia ja avanneet uusia kiinnostavia polkuja. Puhtaasta harrastuksesta alkaneet piirtäminen ja maalaus lähtivät lentoon sosiaalisen median myötä, kun persoonallinen ja raikas kädenjälki löydettiin Instagramin ja Talent House -verkoston profiilin kautta. Somenäkyvyys johti yhteydenottoihin ja työtarjouksiin, ja valmiit työnäytteet puolestaan poikivat kirjojen kuvituksia ja tv-ohjelmatunnisteita.

VallilaOlesja2

Unelma suunnittelijan ammatista kyti hetken Olesjan mielessä, ja opiskelupaikka graafisen suunnittelun linjalta oli jo varattu, mutta se koulunpenkki saikin jäädä. Graafisen suunnittelun sijaan Olesja luki ruotsinkielisessä kauppakorkeassa Hankenilla strategiaa ja päätyi ammatikseen digitaalisen asiakaskokemuksen pariin. 

Muoti on kuitenkin aina ollut Olesjalle sykähdyttävä ja rakas asia. Muotipiirroksia nähtiin viime syksynä myös näyttelyssä. ”Olesja Hännikäinen – Beautiful things” -näyttelyn keskiössä on nuori nainen – tyylitietoisena, persoonallisena ja tavoitteellisena.

VallilaOlesja3

Koristeellisen tyylikkäät katseenvangitsijat

Suunniteltaessa yhteistyötä Vallilan kanssa Olesja ja Vallilan Design Studio kävivät läpi, mitä aiheita ja Olesjan tyylin elementtejä voisi yhdistää sisustukseen. Hienoa ja tarkoitukseen sopivaa materiaalia löytyi paljon, vaatteista timantteihin ja rohkeisiin aiheisiin. Sirot naishahmot ja kasvokuvatkin saivat piirtyä kankaalle.

– Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Kokonaisuus on hyvin tasapainoinen ja kontrastinen. Hyvin minua.

Olesjan koristetyynyihin on luotu kuvioita klassisella akvarellityylillä. Musteen ja värien valloittava yhdistelmä loistaa valkoisella pohjakankaalla.

Redshoe1

Upea Redshoe-kuosi vangitsee naiselliset korkokengät näyttävillä tupsuilla, nilkkaremmillä ja korkealla vaaleanpunaisella korolla. Nilkat ja sääret on verhoiltu ohuisiin valkoisiin sukkiin, joita koristavat mustat pallot. Kun käännät tyynyn, kohtaat sirkusrenkaalla keinuvan näyttävän naisen, joka on sonnustautunut suureen vaaleanpunaiseen rusettiin, raidallisiin sukkiin ja röyhelöhameeseen.

Rubiini1

Rubiini-koristetyynynpäällisessä katse kiinnittyy kauniin mallin naiselliseen olkapäähän, yläselän kaareen, tarkkaileviin kirkkaisiin silmiin ja vaaleanpunaiseen, joka toistuu hiuskoristeessa, korvakoruissa ja maalatuissa huulissa. Tyynyn toisella puolella loistaa vaaleanpunainen rubiini.

Safiiri1
Myös Safiiri-kuosissa yhdistyvät tyyli, muotimaailma ja taide. Koristetyynyn yhdellä puolella hehkuu upea violetti safiiri. Toisella puolella valloittavat sorjan mallin utuisen etäinen katse, voimakkaan vaaleanpunaiseksi maalatut huulet, violetti hiuskoriste sekä pitkät mustat käsineet.

Tyynykuviot ovat kuviokohdistettuja ja toisiinsa yhteensopivia, joten Olesjan koristetyynysarjasta kannattaa kerätä kaikki kolme mallia!

Ihanaa naistenpäivää kaikille upeille naisille!

Naistenpäivänä 8.3. lahjaksi Olesja Hännikäisen Rubiini-, Redshoe- tai Safiiri-tyynynpäällinen kaikkiin yli 50 euron ostoksiin. Naistenpäivää juhlitaan Vallilan myymälöissä ja verkkokaupassa.

VallilaOlesja4